Společný projekt Classic Castle

Založil Clermont, 18.11.2025, 22:50:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petronel

Ochránci zlatého dubu
...první nástřel osazenstva a názvu klanu. ;)
Vousáče vlevo alá trpaslíka asi změním.

Hardegon

Citace od: Petronel kdy 26.11.2025, 22:41:35Ochránci zlatého dubu

...mezitím někde po lese běhá tenhle chlapík a čeká na pozvánku do armády...  >:D

Stimpi

Ahoj, rád se také připojím, ať už přímo s hradem a nebo můžu pomoc s nějakými těmi tisky nebo plachtami atd.

Igorus

Informace (oficiální) šéfovi projektu - prosím o Dragon Knights.

Petronel

Citace od: Hardegon kdy 27.11.2025, 08:02:23
Citace od: Petronel kdy 26.11.2025, 22:41:35Ochránci zlatého dubu

...mezitím někde po lese běhá tenhle chlapík a čeká na pozvánku do armády...  >:D

Jojo, jednoho tohodle klučíka taky mám, ale nějak mi tam nepasuje ta světle zelená. :-\
Možná se ale stejně nad ním smilují a pozvou ho dál. ;D  Vše ostatní na něm je supr.

Petronel

Citace od: Igorus kdy 27.11.2025, 18:35:29Informace (oficiální) šéfovi projektu - prosím o Dragon Knights.

Igorusi super! Jsem rád,že si je někdo nakonec vzal. Těším se. Doufám že to neodflákneš a bude na co koukat! >:D  8)

Colonel32

P.S. pro jistotu, pro lidi, kteří nevyrůstali v devadesátých letech. Toto jsou dvě naprosto odlišné frakce co do stylu jednotek i hradů. V podstatě jediný prvek, který tyto dvě frakce spojuje, je využití chocholu draka s křídly. 

Vysky

Takže růžoví zůstanou na okraji společnosti a budou sedět v koutě? Škoda.  ;)

Colonel32

Hardegon

Né že bych neměl co jiného stavět, ale čekám na povel a můžu se pustit do hradu.
Základní modul a nějaké základní podmínky jsou již vymyšlené?

Velmi hezky se to projekt rozjel, já se nadchnul, tak bych toho rád kreativně využil  :)

štěpis

Armáda Seveřanů připravena...

cetonia25

Bude možné mít na hradě kapli, nebo je kvůli projektové podpoře třeba se vyvarovat náboženství? Měl by mít hrad interiér, nebo je spíš prioritou vzhled exteriéru? Jsou již nějaké informace o maximální výšce?

Petronel

Petronel

Citace od: Petronel kdy 25.11.2025, 18:42:39Lidičky nebyl by prosím někdo ochoten mi zapůjčit aspoň ještě nějaký tento štít?

Ty ceny na BL jsou šílené. >:(
Předem moc děkuji :-*

Jinak moc děkuji zde veřejně @Colonel32 za zapůjčení 7ks těchto štítů!  ;)
To už bude rozhodně stačit.

Clermont

Už mě bombardujete ze všech stran, že už chcete stavět... takže tady detaily stavby  8)

- stavíme na 2x BP48 postavené za sebou, což dělá 80cm takže ideálně na šířku stolu
- kvůli pevnosti hradu při vybalování, balení atd... po celé ploše BP + BRICK + PLATE (samozřejmě ty bricky můžou mít mezery, nepůjde vidět. Čím více bricku tím lépe.
- přední řada bricku se skládá z 1x2 bricků dvou barev na přeskáčku podle barev rodu / rytířů
- boční barvu bricku a platu bych volil podle toho co bude nad tím pokračovat - skála, voda, tráva, cesta apod...
- velikost hradu, řek, potoků, cest, jezer apod je v plně vaší fantazii, jen nesmí přesáhnout mimo BP.
- poznámka pro Ongona a spol. Když nestihnete postavit, tak radši nestavějte nic než "život v podhradí"  :)
- celkovou výšku zkuste regulovat na výšku krabice na 36cm. Pokud se někomu podaří postavit něco vyššího, udělejte sundání věže stylem "nasazovaní" bez ruzných nacvaknutí apod, kde při sundávání zůstavají kostky v sobě atd. Sundávací části se položí někde bokem do krabice tak aby byly pevné a ne že se po první výstavě rozpadnou  :)  Zkuste tyto sundávací části omezit na co nejméně aby i dítě po rozbalení vědělo co kam patří.
- je jasné že hrad bude u více lidí rozdělený přesně v části mezi BP. Postavte to tak, aby když se oba kusy vytáhnou z krabice, přiloží k sobě na rovném stole, aby to pěkně lícovalo bez zbytečnych secvakávání, spojování tilema apod. Prostě položí k sobě a hotovo.
-snažte se hrad a okolí stavět pevně bez stromečků do kterých fouknete a oni se rozpadnou apod. Nejde o modely které si sami vozíte, skládáte s nádhernými detaily, ale o modely co budou dělat radost z různorodosti stavebních technik, z různých stylů rytířů apod. Nejde zde o velikost modelu a detailního zpracování i když i to je zde vítáno, ale pevnost především.
- počet minifigů dávejte přiměřeně, si myslím že 10 je až až.. Není potřeba vepředu postavit armádu z 50ti figů. Viď Ongone  ;)  A přidělávajte je pevně ať nepadají  :)

- černou netkanku co se používá místo ubrusů na akcích dodám všem do krabic
- každý model vyfotím, vytisknu, zalaminatuji a polepím krabice ať to vypadá pěkně
- krabice nakoupím, pro každého 2 kusy. Budou tenké 5 vrstvé ale pevné. Pokud někdo bude mít jednu BP výrazně nižší stavbu tak krabici snížíme. Na první výstavu jak nahlasíte kdo doveze model dovezu krabice a hned to přebalíme. Jednotné krabice jsou podmínka  :) Pokud někdo pošle dopředu pěkné fotky modelu, budu už mít připravenou polepenou krabici. Kdyby jste chtěli podpořit mou snahu, cena krabice je 40Kč za kus a pak si ji můžete nechat  ::)
- termín prvních hradů bych viděl na květnovou Ostravskou výstavu, jelikož hodně z Vás už chce stavět přes zimu.

Fotky hradu berte jako ilustrační, je stavěný už dávno a nesplňuje zpevněný spodek ale můžete ho vzít jako zajímavou předlohu jak by to mohlo aspoň vypadat  ;)

Pokud jsem napsal nějaké chyby, něco jste nepochopili nebo máte nějaké nápady, kdykoliv napište SZ, WA, Messenger... hned jak budu moct odepíšu.

Velmi děkuji všem kdo se přihlásil, kdo do toho se mnou jde a už nyní se těším na první stavby  :)

Děkuji moc

Aleš 

Clermont

Hrad 2.jpegHrad 1.jpegHrad 3.jpegHrad 4.jpegHrad 5.jpegHrad 6.jpegHrad 7.jpeg

Hardegon

Stavíte?

Já si našel trochu inspirace v Radyni u Plzně, tak už se to rýsuje.

cetonia25

Citace od: Hardegon kdy 20.12.2025, 17:49:16Stavíte?

Já si našel trochu inspirace v Radyni u Plzně, tak už se to rýsuje.

Zatím ne, ale už vidím, že moje stavba se tomuto nebude moci rovnat. Snad vám neudělám ostudu.

Clermont

Hardegon, Daniel a podobni jim budou mit modely mezi nami ostatnimi at narusi nase prumerne modely  ;)

Petronel

Jojo, to jsme si naběhli pustit se do projektu s takovými mistry.  :laugh:
Ale spojeni nebudeme jak upozorňoval Claremont. Budou tam nějaké centimetrové mezery, takže v poho.... >:D  ;D

Jediné co mě však napadá, jestli to už není trochu mega. :o Já myslel, že to měřítko je alá Classic Castle sety. Tzn.aby se na tu baseplate vešel tak nějak celý hrad. Nebo velká část. I v tomto tedy budeme asi někteří dost odlišní. :-X

Hardegon

Citace od: Petronel kdy 21.12.2025, 21:31:55Jediné co mě však napadá, jestli to už není trochu mega. :o Já myslel, že to měřítko je alá Classic Castle sety. Tzn.aby se na tu baseplate vešel tak nějak celý hrad. Nebo velká část. I v tomto tedy budeme asi někteří dost odlišní. :-X

Je to větší, než jsem myslel, ale celý hrad na ty 2 BP vlezu.

A já se právě na tu odlišnost těším. Ta může být v barvách, měřítku, výškách, složitosti terénu...

Clermont

Bude kapku vycnivat s tou vezi nejspis oproti ostatnim, ale jak se mu tam vleze cely hrad na 2x BP tak proc ne  :) Navic vam pak ukaze jak ji elegantne rozpuli dvemi (tremi) prsty a polozi vedle kde ma misto at se to vleze do krabice. Bych se ani nedivil kdyby se v zime jeste nudil a postavil by druhy s jinou posadkou  ;D