Architecture 2026

Založil Anatyt, 18.11.2025, 17:13:30

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt

A aj prvý Architecture set. Trochu odlišný štýl od posledných.
Paris - City of Love

https://brickset.com/article/126986/lego-architecture-21064-paris-city-of-love-revealed!

Drobuliatko

milanv

Ano, a spadla mi čelist. Naprosto skvělý model, tolik nápadů, detailů, vrstev... A ty tajly s hvězdičkou chci na filmy 18+ :)  (I když... kdo už dnes pamatuje filmy s hvězdičkou?)
Pán na Žlutém hradě

milanv

Citace od: Drobuliatko kdy 18.11.2025, 18:31:19Taky gycik.
Jo, trvalo mi 10 vteřin než mi to slovo docvaklo :) Ano, ale nádherně stavebně provedený. A co bys řekla pak na to žůžovoučké Japonsko? :D
Pán na Žlutém hradě

Drobuliatko

Ale tak ano, ale ten obraz sa mi viac paci ako to Mesto lasky.  ;D

otaznik

Koukám, že nemůže být rok, kdy nevyjde nějaká Eiffelovka..  ::)

Anatyt

Zatial fakt len ťažký rumor - LEGO Architecture katedrála Sagrada Familia, 12.000 kociek - najväčší Lego set všetkých čias.
Zatial je isté len to, že vyjde Architecture set s 12.000 kockami. Ale Sagrada Familia je vysoký favorit, keďže má byť dokončená jej najvyššia veža a bude 100. výročie úmrtia Antoni Gaudího.

hobby

Tak chrám Sagrada Familia? No to bude práce; Už se staví 120 let a pořád není hotov. Na fakultě nám ho předstaovali coby vrcholné dílo moderní secese (což je a bude pravda!), ale když jsem ho poprvé viděl v devadesátkách, tak mi připadal jako ´jen započatý´, bez střechy, hotová polovina věží atd. Gaudí nešťastně zemřel a tak nebyl kdo by to hnal dopředu (a plány vymýšlel a měnil na místě).
Jestli někdo byl v Barceloně v podlední době, prosím o info.

Daniel

Citace od: hobby kdy 06.12.2025, 10:18:44Jestli někdo byl v Barceloně v podlední době, prosím o info.
...info ze včerejška, že jeřáby tam furt stojí a stále se buduje :)