Architecture 2026

Založil Anatyt, 18.11.2025, 17:13:30

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Anatyt

A aj prvý Architecture set. Trochu odlišný štýl od posledných.
Paris - City of Love

https://brickset.com/article/126986/lego-architecture-21064-paris-city-of-love-revealed!

Drobuliatko

Taky gycik.

milanv

Ano, a spadla mi čelist. Naprosto skvělý model, tolik nápadů, detailů, vrstev... A ty tajly s hvězdičkou chci na filmy 18+ :)  (I když... kdo už dnes pamatuje filmy s hvězdičkou?)
Pán na Žlutém hradě

milanv

Citace od: Drobuliatko kdy 18.11.2025, 18:31:19Taky gycik.
Jo, trvalo mi 10 vteřin než mi to slovo docvaklo :) Ano, ale nádherně stavebně provedený. A co bys řekla pak na to žůžovoučké Japonsko? :D
Pán na Žlutém hradě

Drobuliatko

Ale tak ano, ale ten obraz sa mi viac paci ako to Mesto lasky.  ;D

otaznik

Koukám, že nemůže být rok, kdy nevyjde nějaká Eiffelovka..  ::)

Anatyt

Zatial fakt len ťažký rumor - LEGO Architecture katedrála Sagrada Familia, 12.000 kociek - najväčší Lego set všetkých čias.
Zatial je isté len to, že vyjde Architecture set s 12.000 kockami. Ale Sagrada Familia je vysoký favorit, keďže má byť dokončená jej najvyššia veža a bude 100. výročie úmrtia Antoni Gaudího.

hobby

Tak chrám Sagrada Familia? No to bude práce; Už se staví 120 let a pořád není hotov. Na fakultě nám ho předstaovali coby vrcholné dílo moderní secese (což je a bude pravda!), ale když jsem ho poprvé viděl v devadesátkách, tak mi připadal jako ´jen započatý´, bez střechy, hotová polovina věží atd. Gaudí nešťastně zemřel a tak nebyl kdo by to hnal dopředu (a plány vymýšlel a měnil na místě).
Jestli někdo byl v Barceloně v podlední době, prosím o info.

Daniel

Citace od: hobby kdy 06.12.2025, 10:18:44Jestli někdo byl v Barceloně v podlední době, prosím o info.
...info ze včerejška, že jeřáby tam furt stojí a stále se buduje :)

Strider

Citace od: hobby kdy 06.12.2025, 10:18:44Tak chrám Sagrada Familia? No to bude práce; Už se staví 120 let a pořád není hotov. Na fakultě nám ho předstaovali coby vrcholné dílo moderní secese (což je a bude pravda!), ale když jsem ho poprvé viděl v devadesátkách, tak mi připadal jako ´jen započatý´, bez střechy, hotová polovina věží atd. Gaudí nešťastně zemřel a tak nebyl kdo by to hnal dopředu (a plány vymýšlel a měnil na místě).
Jestli někdo byl v Barceloně v podlední době, prosím o info.
Sv. Barbora i Sv. Vít se taky stavěly staletí.

JardaL

Konkurence Sagradu Familii už dělá... tak pak můžeme porovnat, jestli bude opravdu 3x tak velká.. °o)

https://www.bluebrixx.com/de/prod/107585/sagrada-familia/

jinak, oni v tom příštím roce asi opravdu dokončí tu největší hlavní Kristovu věž, nebo jak to nazývají, jako symbol .. výročí..,  ale ani po 140 letech to nedokončí..
mmch.. z dob, co jsem tam jezdil si vzpomínám na ty Gaudího plány, které zahrnovali v podstatě ještě demolici dalších okolních bloků, což už je dnes nepředstavitelná myšlenka...
Carpe diem...

Strider

Celkem chápu Gaudího plány na demolici sousedících bloků, protože tyto brání celkovému pohledu na tuto impozantní stavbu.

mesje

Citace od: Anatyt kdy 05.12.2025, 20:58:13Zatial fakt len ťažký rumor - LEGO Architecture katedrála Sagrada Familia, 12.000 kociek - najväčší Lego set všetkých čias.
Zatial je isté len to, že vyjde Architecture set s 12.000 kockami. Ale Sagrada Familia je vysoký favorit, keďže má byť dokončená jej najvyššia veža a bude 100. výročie úmrtia Antoni Gaudího.
[/kupte]

Viem si predstavit, že vyjde najvacsi set, cenovo uz je predpriprava urobena ked padla hranica 1000 eur. Ale ci zrovna zo sagrady urobia najvacsi set sa mi nezdá...skor by sa ten počet kociek hodil na nieco rozsiahlejsie ...