společný projekt (Minecraft World) 2025

Založil Chairudo, 06.05.2025, 11:41:26

Předchozí téma - Další téma

april.lix a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Chairudo

Citace od: danyboy kdy 13.01.2026, 21:40:50

Super inspirace, má tam špatně barvu plains terénu, ale třeba krásně ukazuje jak se dá postavit střecha s půlbloky jednoduše stavěním na stranu. Zezadu bude vidět spodek platů nebo bricků ale to asi nevadí.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Chairudo

Já pracuji na budovách a jak se vrátím z víkendovky pustím se do terénu.

Citace od: Vasyk kdy 13.01.2026, 10:53:31Budou sjednoceny kostky zemin atd. nebo každý po svém ?
Asi nechápu otázku. Povrch každého biomu je daný hrou, hlína je hnědá kámen na povrchu je většinou DBG, v podzemí občas i LBG. Stačí takto?

Citace od: yoshimaka kdy 13.01.2026, 10:38:12Poslední fotka z prosince.
Paráda, jen do plains nepatří mix Bright green tiles, to je specificky jungle.

Citace od: LordBobo kdy 12.01.2026, 22:56:37Na Tips&Bricks je nový článek o stavění LEGO Minecraftu se správnými rozměry: https://tipsandbricks.com/post/2989-tips-accurate-lego-minecraft-geometry-applying-snot-maths/

Docela pěkně tam ukazují i schody, vodu apod.
Díky za tip, hodně těch bracket technik jsem teď použil na stavbu pillager outpost, jedna z největších budov ve hře  :)

IMG_20260113_122459.jpg
IMG_20260113_122516.jpg

poMOCník

Díky, pěkná inspirace.

Jen teda ty stromy! Prostě vydlážděná textura není ta textura, kterou znám z minecraftu. Listy v minecraftu působí prostorově a ne dlaždicově. Rozhodně bych tam nějaké study nechal. A navíc ta stavební technika: vždyť se mu rozpadnou při prvním přesunu do krabice.

Citace od: danyboy kdy 13.01.2026, 21:40:50

Kuba

Tak já mám zatím toto, ještě tam je spousta much. ale mám to v plánu v únoru dokončit, protože se musím vrhnout ještě na jeden hrad do druhého společného tématu :)

Hrad jsem se inspiroval Dungeons Highblock a vesnici kombinuji i se sety od syna, protože to stavím s ním (ještě není z nejzdatnějších stavitelů, ale toto téma ho baví). A sety postupně předěláváme. V měřítku už máme TNT domek, Prase, A použili jsme i prvky ze setu kovárny a postavili svou kovárnu. Ještě mě čeká upravit kuře, a hlava vlka možná taky (vlk bude jakože vestavěn do malého kopce). Creepra jsme si postavili taky a vestavěli do věže hradu...

Icewalker

Citace od: Kuba kdy 31.01.2026, 18:23:48Tak já mám zatím toto, ještě tam je spousta much. ale mám to v plánu v únoru dokončit, protože se musím vrhnout ještě na jeden hrad do druhého společného tématu :)
Pěkné provedení, já teprve začínám stavět jednotlivé kousky (hora, stromy), které pak zapracuji do terénu.

Mám však dotaz na náčelníka Chairuda: Na základě instruktážních fotek v prvním příspěvku vlákna, neměl by mít modul ještě jednu vrstvu "plate" mezi "brickem" a "baseplate"?
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Daniel

Kubo, mým dětem se to moc líbí (nehrají hru, ale stavebnice Minecraft u nás valí dost ;)  ).
Ale když jsem slyšel debatu od Afolů, co hrají hru, tak toto s hrou nemá prý moc společného. Já nedokážu posoudit, Minecraft mi nic neříká (když nepočítám, že občas doma šlápnu na hranatého panáčka) a proto se ani neúčastním projektu.

Tak jen rejpavá otázka - asi na organizátora. Stavíte volně, jen aby to bylo hranaté a líbilo se to dětem, nebo to má být tématicky a stylově dle hry?

Chairudo

Citace od: Kuba kdy 31.01.2026, 18:23:48Tak já mám zatím toto, ještě tam je spousta much. ale mám to v plánu v únoru dokončit, protože se musím vrhnout ještě na jeden hrad do druhého společného tématu :)

Super :)
I když tohle není můj styl a na mě je tam toho možná trochu moc, tak zadání je téměř splněno, dětem se určitě bude líbit ta spousta věcí co tam najdou a poznají.

Jediné co vypíchnu jsou ty různé barvy podkladu, plains biom je čistě klasická zelená, ten mix je moc hektický.
Ideální by bylo dokoupit pár zelených tile, nebo část, třeba kolem portálu udělat ostrůvek bright green a trochu jungle stylu.

Citace od: Daniel kdy 03.02.2026, 09:17:44Tak jen rejpavá otázka - asi na organizátora. Stavíte volně, jen aby to bylo hranaté a líbilo se to dětem, nebo to má být tématicky a stylově dle hry?

Zadání bylo jasné  ;D
CitaceChci aby si každý stavění užil a mohl se vyřádit podle svých představ, tedy jestli si budete stavět klasický svět podle předlohy nebo vybudujete něco šíleného je na vás, podkladem ale musí být nějaký minecraft biom aby byly moduly kompatibilní a napojitelné. 

Co jsme se s Dankem bavili oba stavíme a vzali jsme si jako předlohu pro nějaký standard tyto videa:
https://www.youtube.com/watch?v=ARA6RCBumDM&list=PLsKt5PwQV-mN840c6DfXd1uuhc5Frnx42&index=33

Najdete tam skoro každý biom a spoustu inspirací jak model vyšperkovat.

Já akorát začínám s terénem, tak doufám že první segment (asi metr) budu mít hotový příští týden a možná i vezmu další víkend do Jičína.

Chairudo

Za cca 3 měsíce máme premiéru tak jak jsme na tom?  :D

Já mám první metr modulu z 90% hotový, o víkendu jsem v Jičíně tiloval vodu, díky Palovi za pomoc, padlo tam asi 3500 TDB tile  ;D
Celý model ještě trochu zalidním průzkumníky a doplním různými drobnostmi ze hry.

Zprava houbičkový ostrov s krávami, za ním džungle která vlevo přechází v bambusovou a řídkou džungli s trochou života. Tak
Zleva z větší poloviny potopený Shipwreck, když bude materiál rád bych ho ještě o 1 blok vyzvednul z vody.
Za ním zprava dodělám terén k portálu a v levém rohu začíná terén pro Plains Biom s Pillager outpost.
Další cca metr bude tedy Plains s asi jediným domkem vesnice, pastvinami a dalšími drobnostmi.
Pak plánuji cca 2m pouště s vesnicí. To snbad stihnu do konce Března a uvidíme co bude dál  :)

Jediné kde budou vidět study je zeleň, jinak dělám všechno co je možné SNOT technikou. Trámy k lodi ještě musím dokoupit tile  :)

IMG_20260214_170342.jpg
IMG_20260214_170349.jpg
IMG_20260214_170358.jpg
IMG_20260214_170410.jpg
IMG_20260214_170444.jpg
IMG_20260214_170423.jpg
IMG_20260214_170432.jpg

Vasyk

Jako máš to pěkný, jen si neodpustím otázku. Měl jsem téma houbový ostrov a vrak lodi a to vše tam máš, co tedy mám stavět ? Jako další houbový ostrov a vrak lodi ?

Ongon

Já mám rozestavěno takto, ještě přibudou stromy (+ spravné tilovaní vody) a dokončení. V jeskyni se schova male překvapení ktere zatím nebudu odhalovat

Chairudo

Citace od: Vasyk kdy 17.02.2026, 20:03:43Jako máš to pěkný, jen si neodpustím otázku. Měl jsem téma houbový ostrov a vrak lodi a to vše tam máš, co tedy mám stavět ? Jako další houbový ostrov a vrak lodi ?

Jasně to jsme řešili v prosinci, já mám jen maličký ostrov na cca 32 baseplate a ten tvůj bude ten hlavní.

Další vrak není problém, vraků je ve hře v moři spousta i různých typů a barev podle biomu poblíž, tak víc vraků je naprosto ok.
viz příklad.

poMOCník

Citace od: Chairudo kdy 17.02.2026, 19:09:34Za cca 3 měsíce máme premiéru tak jak jsme na tom?  :D

Já mám první metr modulu z 90% hotový, o víkendu jsem v Jičíně tiloval vodu, díky Palovi za pomoc, padlo tam asi 3500 TDB tile  ;D
Celý model ještě trochu zalidním průzkumníky a doplním různými drobnostmi ze hry.

Zprava houbičkový ostrov s krávami, za ním džungle která vlevo přechází v bambusovou a řídkou džungli s trochou života. Tak
Zleva z větší poloviny potopený Shipwreck, když bude materiál rád bych ho ještě o 1 blok vyzvednul z vody.
Za ním zprava dodělám terén k portálu a v levém rohu začíná terén pro Plains Biom s Pillager outpost.
Další cca metr bude tedy Plains s asi jediným domkem vesnice, pastvinami a dalšími drobnostmi.
Pak plánuji cca 2m pouště s vesnicí. To snbad stihnu do konce Března a uvidíme co bude dál  :)

Jediné kde budou vidět study je zeleň, jinak dělám všechno co je možné SNOT technikou. Trámy k lodi ještě musím dokoupit tile  :)

Ta džungle je supeeer!

Vasyk

Citace od: Chairudo kdy Včera v 08:45:14
Citace od: Vasyk kdy 17.02.2026, 20:03:43Jako máš to pěkný, jen si neodpustím otázku. Měl jsem téma houbový ostrov a vrak lodi a to vše tam máš, co tedy mám stavět ? Jako další houbový ostrov a vrak lodi ?

Jasně to jsme řešili v prosinci, já mám jen maličký ostrov na cca 32 baseplate a ten tvůj bude ten hlavní.

Další vrak není problém, vraků je ve hře v moři spousta i různých typů a barev podle biomu poblíž, tak víc vraků je naprosto ok.
viz příklad.

Domluvený jsme, jen se ujišťuji, aby to pak nebylo hned vedle sebe. Potřebuji tedy vědět, jaké budu mít sousedy, kvůli návaznosti. Plánuji na hranicích vodu dokola, bude to ok ?

danyboy

Já zatím takhle: