(vlastní) Fontana di Trevi

Založil wynnova, 10.03.2025, 14:22:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

wynnova

Itálie se rozrůstá, tentokrát o samostatnou stavbu - známou fontánu di Trevi. Jen pro info, tento projekt byl už rozestavěn dááávno před tím, než byl ohlášen nejnovější ofiko set:)

Premiéru měl tento víkend na výstavě v Soběšovicich, ale určitě se s ním setkáte i na dalších letošních výstavách naživo. Model je osvětlen modrým LED páskem v samotném bazénku (pouze na jedné fotce lze vidět) a v plánu je ještě vyřešit vnitřní osvětlení budovy pro "večerní osvětlení"

milanv

Paráda! To vypadá tak monumentálně, že celkový dojem je prostě na jedna s hvězdou. Z detailů mě zaujal průsvit světla v kopuli za Neptunem a ti okřídlení koně. Ale hlavně čistota a jasné linie, což pomáhá tomu monumentálnímu dojmu.

Jestli můžu tipy, tak bych si vyhrál s tím osvětlením, aby bylo nenápadné tam, kde má být nenápadné. Např. pokud se uzavře prostor nad tou kopulí, tak bych tam dal slabý bílý přísvit, aby byl tento nádherný efekt zachovaný. A v bazénku bych dal aspoň tři nezávislé pásky, nastavil jim nižší intenzitu a nechal je náhodně blikat každý jinak - podle mě z toho bude krásné blýskání "vody" a navíc to nebude jen na okrajích.
Pán na Žlutém hradě

Chairudo

YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Borun

Krásná stavba plná detailů , zajímavých nápadů a technik .

wynnova

Citace od: milanv kdy 10.03.2025, 16:39:29Paráda! To vypadá tak monumentálně, že celkový dojem je prostě na jedna s hvězdou. Z detailů mě zaujal průsvit světla v kopuli za Neptunem a ti okřídlení koně. Ale hlavně čistota a jasné linie, což pomáhá tomu monumentálnímu dojmu.

Jestli můžu tipy, tak bych si vyhrál s tím osvětlením, aby bylo nenápadné tam, kde má být nenápadné. Např. pokud se uzavře prostor nad tou kopulí, tak bych tam dal slabý bílý přísvit, aby byl tento nádherný efekt zachovaný. A v bazénku bych dal aspoň tři nezávislé pásky, nastavil jim nižší intenzitu a nechal je náhodně blikat každý jinak - podle mě z toho bude krásné blýskání "vody" a navíc to nebude jen na okrajích.

Milane, moc děkuji:) Na ten průsvit v nice jsem pyšná, když dobře svítí slunce za modelem, vypadá to ještě lépe. Ale ráda se s tebou pak na nějaké akci pobavím o vylepšení osvětlení samotné fontány, protože jsem v tomto fakt amatér. Já jsem s prominutím ráda, že jsem sehnala jakýsi led pásek z číny s usb koncovkou, který dělá co chci...svítí  :D  :D  :D 

wynnova

Citace od: Chairudo kdy 10.03.2025, 17:45:29Krásná stavba, pár dní zpátky na mě vyskočil podobný model na FB tak posílám pro inspiraci :)
https://www.facebook.com/BeyondtheBrickTV/posts/lego-trevi-fountaincreated-by-luca-petraglia-httpsbitly3bmt1tl/1161175852033848/

Joo, Luca Petraglia je můj nedostižný vzor ;)
Jeho pojetí kaple Cornaro s Viděním sv.Terezie (kostel Santa Maria della Vittoria v Římě) je pro mě vrchol LEGO umění.

Anatyt

Izabella08

Zuzko, jedním slovem DECHBEROUCÍ...je moc fajn vidět Tvoje další díla, paní stavitelko!!!:)