Wild West Train (Bricklink)

Založil VojtaBeton, 08.02.2025, 20:57:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

VojtaBeton

Nikde jsem pro tento set nenašel téma. Pokud jsem ho přehlédl, omlouvám se.

Co říkáte na tento set, který se dá oficiálně předobědnat na lego.com?

https://www.bricklink.com/v3/designer-program/series-4/1184/Wild-West-Train

Anatyt

Pekný vlak. Či čo chceš počuť? Väčšina z nás tento BL program pozná, podobne ako sety ktoré v ňom vychádzajú.

milanv

Citace od: Anatyt kdy 08.02.2025, 21:02:29Pekný vlak. Či čo chceš počuť?
No, jestli dobře chápu, tak mimo jiné se mezi řádky ptá, kde je to vlákno s diskusí na tato témata, aby se mohl přidat a nezakládat nové tady. A pokud nikde zatím není, tak si chce o tom popovídat tady. Co se komu na tom líbí, nelíbí apod. To spíš já nechápu tvůj dotaz :)

Hlavně je za mě překvapení, že píšeš "pěkný vlak". Pro mě je to ve všech ohledech zklamání tak velké, že jsem nejdřív doufal, že se jedná o první fanouškovský nápad než to někdo z TLG postaví pořádně - což, bohužel, není tento případ, nejsme v sekci Ideas...

Abych byl konkrétní, tak v prvé řadě úroveň stavebních detailů je fakt nic moc: konstrukce vodojemu s částmi velmi viditelně trčícími ve vzduchu, konstrukce vagónů taková... Není úplně špatná, ale jak jsou ty vagóny nepřirozeně zmenšené, tak vypadá jejich stavba celkem hrubá. Na lokomotivě do očí bije ten mechanismus z Technic. OK, daň za možnost motorizace, ale fakt by to nešlo vylepšit, ani barevně? No a završí to fakt odfláknutí minifigové: univerzální torsa, i nohy, jednobarevné "pseudošaty" (vypadají spíš jako střešní díly), nijak zvláštní obličeje ani vlasy... Nic, naprosto nic typického z divokého západu. A pak příjde ta cena. Jasně, vychází to přibližně 2 Kč za kostičku a je tam 12 figurek, ale fakt chci dát tolik peněz za set, kde není vůbec nic zvláštního, zajímavého, nového?

Když vzpomenu ten první WildWest projekt z Briklink programu, obzvlášť v té původní verzi než zasáhla TLG cenzura, tak to byla úplně jiná liga. A dokonce si troufám tvrdit, že i ta zcenzurovaná verze byla o mnoho lepší než toto. Stavebně, nápadem, dotažeností detailů i jejich množstvím... A přitom byla na počet kostek podobně velká, pokud se nepletu.
Pán na Žlutém hradě

otaznik

Citace od: milanv kdy 09.02.2025, 01:03:32... konstrukce vodojemu s částmi velmi viditelně trčícími ve vzduchu, ...

Ano, proto jsem si nepořídil eiffelovku.

Chairudo

Taky jsem se na ten setík díval, ale znamenalo by to jich koupit několik a přestavět to na veliký MOC ;D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr