Společný projekt fantasy bitva ?!

Založil Skyrider, 17.01.2025, 21:50:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Uspořádáme po 10 letech opět největší LEGO® Fantasy bitvu v ČR?

Měl bych zájem se účastnit projektu, postavit modul terénu i dodat minifigurky
1 (25%)
Měl bych zájem se účastnit projektu, pouze dodám minifigurky
1 (25%)
Projektu se nemám zájem účastnit, přijde mi však jako dobrý nápad
1 (25%)
Nemyslím si, že je dobrý nápad projekt Fantasy bitvy znovu realizovat
1 (25%)

Celkem hlasů: 4

Skyrider

Ahojte!
Od posledního společného projektu Fantasy bitvy uplynulo již 10 let.
Od té doby vydalo LEGO® spoustu nových fantasy figurek. Proto bych se Vás chtěl zeptat, jestli by byl zájem o znovuuspořádání společného projektu fantasy bitvy.
Nápad na projekt jsem již nahodil na Facebook do různých sběratelských skupin, kde někteří sběratelé (nekostkaři) projevili zájem.

Nápad je takový, že do projektu by se mohli zapojit úplně všichni LEGO® sběratelé ať už z kostek, nebo z fb. Společný projekt by byl poté vystaven na výstavě kostek Bruntál 2025 17. - 18. května. S tím, že pokud by byl dále zájem, mohl by být projekt putovní a účastnit se i dalších výstav v ČR.

Zatím nemám úplně jasnou představu, kdo by bojoval proti komu, jestli by například všechny armády bojovali proti sobě, nebo jestli by se všichni živý semkli a bojovali bok po boku proti nemrtvím, jak to bylo u poslední fantasy bitvy. Případně se dá projekt ještě spojit se sci-fi, že by všechny fantasy figurky šli proti portálu, ze kterého by vybíhali různé sci-fi figurky Star Wars, mimozemšťani....
Uvidím převážně podle zájmu a kdo bude moci poskytnout jaké figurky.

Možnosti, jak se do společného projektu zapojit:

Zapůjčit své figurky – každá zapůjčená figurka/armáda bude před bitvou nafocena a označena, aby se po akci bezpečně vrátila svému majiteli ve stejném stavu v jakém ji zapůjčil. Nekladou se meze tématům, ani fantazii, mohou se zde objevit lví rytíři, orcové, bojovníci z D&D série, pána prstenu...

Postavit modul - Bitevní pole, hrad, trosky hradu, řeku, terén, příkop, v podstatě cokoliv co se hodí do fantasy tématu (na baseplate 32x32 nebo 48x48 – podle toho, jak se domluvíme).

Vzhledem k tomu, že projekt vyhlašuji 5 měsíců před výstavou, nepočítám s tím, že by šlo o stavitelsky mistrovské dílo. Především bych se chtěl zaměřit na množství figurek které budou v projektu a scénky s nimi.

Jakékoliv otázky, nebo připomínky můžete psát sem do tématu, pokusím se na ně co nejdříve odpovědět.
Zároveň se pokusím vytvořit anketu, kde byste mohli hlasovat, zda by byl z vaši strany zájem o účast v projektu.

(foto pro upoutávku pochází z Lipenské výstavy Ujíždíme na kostkách 2015, kde hlavním organizátorem projektu byl Hacislav)

Skyrider

Zde dávám nákres toho, jak by měl vypadat základní modul pro fantasy bitvu. Jako základ je použita Baseplate 48x48. Z boku jsou dány technic bricky 1x2, 2 study od kraje a uprostřed je technik brick 1x4. Výška modulu je jeden brick a 1 plate. Barvu platů jsem zvolil klasickou zelenou (Green), protože je dostupná v Pick a Brick stěně. Je však možné kombinovat i s Bright green. Na modul můžete stavět různou zeleň, zátarasy, či trosky hradu dle libosti. Hloubka bitvy budou 2 moduly (2 baseplate 48x48), délka bitvy potom bude omezená pouze počtem účastníků a stavitelů.
Pokud by někdo potřeboval návod na modul v PDFku, napište mi do sz.

Skyrider

Zde je mapka, nákres bitvy.
Pokud si vyberete modul z pohledové strany (A), tak alespoň přední, pohledová strana musí být postavena z reddish brown bricků.
V připadě, že si zvolíte rohový modul, měly by být postaveny alespoň 2 strany, z reddish brown bricků.
Založili jsme i skupinu na messengeru, tak pokud by pro vás byla lepši komunikace přes messenger, napište mi a přidám vás do skupiny.