Friends 2025

Založil Anatyt, 02.12.2024, 21:00:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt

milanv

Chtěl bych upozornit na tento díl:

Plate Special 2 x 2 with Horizontal T-Bar UnderneathBlack50666488003Bricklink

Pěkné pojednání o různých možnostech použití tohoto nového šikovného malého pantu  je tradičně na NewElementary. A základní použití je vidět i na tom tvém odkaze, hned u prvního polybku:

Pán na Žlutém hradě

milanv

Citace od: Anatyt kdy 02.12.2024, 21:00:58Všetko super sety, na hranie, aj na kocky!
Naprosto souhlasím. A to jak na kostky celkově, tak i na zajímavé díly. Napíšu, co mi tak padlo do oka, ale chtěl bych ještě předtím zdůraznit, že ty sety jsou moc pěkné a hratelné opravdu už i tak, jak jsou, moc se povedly.

Díly, krom pantu zmíněného v předchozím příspěvku:

V tom setu zatím neznámého jména (dětský koutek s prtětem - mimochodem opět krásný set) je zelená kytička 32606 a možná (zdá se mi), že je to normální zelená a ne Bright Green. To by bylo skvělé do příštího LB.

V podzimním pokojíku je orange bar 1L with clip a v nich Bar 6L. Pak nahoře na posteli je to nejzajímavější: protéza pro tu holčičku, co si o kus výše tak neopatrně hrála s toustovačem. A to je hodně zajímavý díl - všimněte si, že je odložená na "razítko",což je důkaz, že se nasazuje na Bar. Geniální minimalistický díl na pravoúhlé spoje tyček! Chtělo by to v LBG a Reddish Brown,snad budou.

42647 Paisley's Room: LBG páčka/anténka. Tolik let nedostupně drahá na BL...

Malá odbočka: nekomentuju zvířátka, figurky a potisky, protože teď nejsou v mém primárním zájmu. Ale to neznamená, že by tam nebyly perly! Pyžamo je prostě BOŽÍ, průhledná hlava jako terárium taky a zvířat je přehršel, komu nevadí styl Friends...

Ve Zverimexu mě zaujal nahoře ten rozšířený LBG cone - použitelná barva.

Karavan. @Tomik se může těšit: je tam funkční záchod! :) Mně to přijde prima, skvělý detail. A navíc ta zvláštní bílá Tile s oválným otvorem je taky nová, ne? Plus nový rám kola s nasazovacími řidítky - díl letošního roku a tady je navíc v nové barvě.

Zahradní set mi připomněl, že v několika setech jsou ty nové tulipány (jak předpovídal Hardegon) a květy slunečnic. A také ty malé koule se vzorem, v mnoha barvách - můžou být jako vlněná klubíčka, plody na rostlinách...

V činžáku je opět to nové kolo a nový kočárek, k tomu ty kolečkové brusle inline!

Pán na Žlutém hradě

mesje

ten velky friends je paradny, najlepsia budova/budovy spomedzi city, creator, friends za posledne roky...

Tomik

Citace od: milanv kdy 03.12.2024, 00:34:49...
Karavan. @Tomik se může těšit: je tam funkční záchod! :) Mně to přijde prima, skvělý detail. A navíc ta zvláštní bílá Tile s oválným otvorem je taky nová, ne? Plus nový rám kola s nasazovacími řidítky - díl letošního roku a tady je navíc v nové barvě.
...
Koukám, že se ze mě stal odborník na LEGO záchody. ;D Asi bych měl nějaký zase postavit, abych nevyšel z formy. Jinak, ten dílek s oválným otvorem je očko na zavěšení, které si svou premiéru odbylo před pár lety v setech DOTS.

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

milanv

Citace od: Tomik kdy 03.12.2024, 09:36:18Koukám, že se ze mě stal odborník na LEGO záchody. ;D Asi bych měl nějaký zase postavit, abych nevyšel z formy. Jinak, ten dílek s oválným otvorem je očko na zavěšení, které si svou premiéru odbylo před pár lety v setech DOTS.
Díky, to jsem vůbec nepoznal. A pak že DOTS není užitečná řada :)
Pán na Žlutém hradě

Anatyt

DOTS je užitočná rada. Sú diely, ktoré boli v danej farbe len tam a nikde inde. Aj to niekedy len v jedinom DOTS sete.

milanv

Jasně, já to myslel samozřejmě v nadsázce - z DOTS je dost užitečných dílků. Jak kvůli barvám, tak kvůli nestandardním možnostem. Například ten náramek chci použít už dlouho. A je i v černé...
Pán na Žlutém hradě

Anatyt

Ale napr. tento set je dosť mimo. :D Letištná hala vysoká ako taxík a to lietadlo je najväčší záhul - mini zadné krídelká, motory s vrtulami dozadu... ;D Tam musel dizajnér dobre zapariť pri kreslení. :laugh:

Icewalker

Citace od: milanv kdy 03.12.2024, 10:29:34Díky, to jsem vůbec nepoznal. A pak že DOTS není užitečná řada :)
Já jsem si před časem pořídil několik těchto věšáčků právě na stavbu toalet ;D
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

mesje

Citace od: Anatyt kdy 03.12.2024, 18:36:04Ale napr. tento set je dosť mimo. :D Letištná hala vysoká ako taxík a to lietadlo je najväčší záhul - mini zadné krídelká, motory s vrtulami dozadu... ;D Tam musel dizajnér dobre zapariť pri kreslení. :laugh:

uff, dost zle... pritom to mohlo mat slusny potencial s nejakymi kockami naviac...

Anatyt

Hardegon

Kromě Creator hradu nám přibude nový štít i ve Friends 42674 Obchod s komiksy a videohrami  :o