Vánoční výloha na rok 2025

Založil peki, 08.11.2024, 16:13:37

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

peki

Citace od: Izabella08 kdy 04.04.2025, 06:47:55Bezva nápad, zima ve středisku, kterou každý Čech zná.
Já + Werny jsme dělali trhy u projektů Friends, Perníků i Elfů...pokud by byl zájem, rádi bychom se ujali:
Izabella B4
Werny B5

Citace od: yoshimaka kdy 04.04.2025, 11:44:33B1+B2 - Rybníku s kluzištěm, rybáři, hokejisty a záchranou tonoucího se velmi rád ujmu.

Piště kdo by měl o co zájem. Určitě se nějak domluvíme.

Upozorňuji že LEGO vždy tlačí na termín instalace už někdy začátkem října. Předpokládám dodání kostek před prázdninama a stavění do konce září.

Kostky nebudou 100 procent objednám a postavím. Budeme brát objem na moduly terén, společné užitečné dílky. Tím chci říci ře řada věcí bude moci vznikat ještě před dodáním materiálu. A některé věci budou vznikat (jako vždy) z vlastního materiálu.

Mnělo by jít o sadu vymazlených na sebe navazujících MOC, které staví AFOL:
- detaily
- kvalita
- stabilita
- zaujmout jak dospělé tak děti

Bude to stavba na zakázku:
termíny
prezentace na kostkách / dokumentace pro instalaci společného projektu
budete součástí celku = je potřeba dobře pochopit návaznosti/souvislosti 

wynnova

Citace od: peki kdy 04.04.2025, 11:45:25
Citace od: wynnova kdy 04.04.2025, 07:45:40Nápad je to fajn a ráda se připojím. Poprvé:)
Každopádně osobně bych upřednostnila spíše budovy, což je u mě pochopitelné ;)

Myslel jsme na tebe s těmi otevřenými budovami. Viděl jsem to u tebe (muzeum) a u Milana  kdysi nějaký vánoční dům s lyžařem na schodišti. O víkendu hodím orientační náčrtek. Jde pouze o situační plán (kde budou hranice mezi budovou chodníkem a náměstím atd.) stavební tvorbu pak nechám na Vás.

Otevřený dům si ráda vezmu:)

poMOCník

Tak do toho bych šel, to se mi líbí. Sice nejsem bůhvíjaký lyžař, takže ani stavět sjezdovku bych nechtěl, ale  moduly s domy a přírodou stavím rád. @peki Někam mě tam umísti :)

Jaroslav Procházka

Ahoj,

pokud jsme byli s Jarou pro minulý projekt přínos. Moc rádi se letos zase účastníme.

Nechám klidně na Pekim, co bychom měli stavět.

Děkuji moc a budeme rádi zase součástí

Klidně třeba 7A a 7B, nebo nějaké budovy na detaily, interiéry a tak.
To mě docela možná asi i jde v rámci mého Ninjago vodního  města 🤣

J+J 🤓

linhi

Chikos

Ahoj, rád bych se letos přidal s moji ženou, pokud lze. Vzali bychom si na starost dva domy A4 a A5.

Daniel

Citace od: peki kdy 04.04.2025, 11:43:16
Citace od: Daniel kdy 04.04.2025, 10:37:01
Citace od: Hardegon kdy 03.04.2025, 23:19:57Ta pravá část se sjezdovkami je koncentrovaný návrh, co jsem nadhazoval výše. Na kopec se tedy nabízím.
Pokud tím myslíš nadzemní část, tak podzemí bych se rád ujal 8) .

Co by jsi v ní stavěl? Musíme se na domluvit, pak to předložím ker schválení.

Na něčem se snad dohodneme ;) .

Teď na první nástřel bych to viděl na následující tři věci:

- Pro běžné lidi: Tebou zmíněné současné věci, jako garáže rolby, jeskyně s medvědem atd...
- Pro fanoušky SW: Jeskyně s "Wampa" (nebo kdo neví co je to za potvůrku, tak si může myslet, že je to JáTy, kterého angličani zkomolili na "Yeti" :D  )
- Pro fanoušky našeho velikána: Řez horou Blaník.

peki

Detail ploch od rybníka po konec města zatím (bez parku).

A 1-2
2 baseplate 48x48 konec města - zasněžené nádražíčko lokálky (malá budova), železniční trat, lokálka 1 motorák 810
B 1-2
2 baseplate 48x48 velký zamrzlý rybník na kterém děti bruslí, hrají hokej atd.
včetně břehu rybníka

město s náměstím. Plate a baseplate naznačuji budovy. Je tam místo i na chodníky, kolem budov. Budovy zelená baseplate 32x32 budou otevřené bude vidět do interiéru. Osvětlíme (obdoba jako u formulí). Domy mají být cca velikost moduláru, jinak se nám pořádně nevejde ta sjezdovka.

yoshimaka

Citace od: Daniel kdy 07.04.2025, 07:47:38- Pro fanoušky našeho velikána: Řez horou Blaník.
<3 <3 <3
Lust och fägring stor

peki

Sjezdovka

snad to půjde z náčrtku pochopit :)

Volné plochy jsou na sjezdovku
Proškrtlé plochy (skále,les,příroda s možností nějaké stavby)  okolo kterých se stácí a klesá sjezdovka.

I nadzemní patro

A 10,11
Proškrtlé plochy (skále,les,příroda s možností nějaké stavby)  okolo kterých se stácí a klesá sjezdovka.

A 11? 12 plocha pro II patro
sjezdovka
B 10,11,12

II nadzemní patro
A 11?

sjezdovka
A 12

peki

Oddělení města a zimního areálu

konec města
- ještě nějaké budovy
- kopeček kde děti sáňkuji

park
- zasněžený park
- lidi na procházce
- zasněžené stomy

les s hájenkou (max 16x32 studů) krmelec zvířátka, naznačení příjezdové cesty k zimnímu areálu

Začátek zimního areálu
nějaké odpovídající stavby (mac 16x32 studů)
- prodej vstupenek
- hotýlek/horská chata
- případně dolní stanice lanovky (musela by být i horní stanice, nebo řešit naznačením pokračování jako u kolejí nebo silnice

peki

(částečný) Seznam stavitelů:
============================

sjezdovka/kopec (domluvit se šipka a Vasyk kam nastoupají)
A,B 10,11,12
Hardegon

podzemí pod kopcem
Dan
B 11,12
les (začíná stoupání)
šipka
A,B 8
začátek zimního areálu (pokračuje stoupání)
Vasyk
A,B 9

rybník
peki
B 1,2

náměstí
Izabella werny
B 4,5

domy na náměstí (velikost modulár) musí být pěkné
pomocník
A 5
Chikos
A 4

domy (velikost a propracování modulár)
Chikos manželka
A 3
Jaroslav Procházka
A 6

dům s interiérem (ale i za ním jsou ještě 2 moduláry)
wynova
B3

nádražíčko (malé vesnické)
A 1,2
Igorus

Ti co mají přiděleno je to takto OK? Nebo je to málo :)

Co je volné
B6

Parkový modul
A,B 7
pool

Stavitele  volných modulárů celkem 48 studů z toho jeden rohový ( 3x16 nebo 16+32)
linhi
waf
stimpi
yoshimaka

peki

Pokud jste se hlásili (děkuji) a zatím nejste na seznamu dovedete si vybrat z toho co zbylo?

Věřím že je tam stále dost zajímavých věcí.

pokud by měl někdo nad rámec výše uvedeného zájem postavit 3 modulární domy (bez chodníku) stejný systém jako pro perníkové město. Mohli bychom na naší výstavě (nebo za rok v Letňanech udělat větší město)

3 modulální domy musí zaplnit na déklu 48 studů. Tedy
3 x 16 studů nebo 32 + 16 studů

peki

je potřeba nominovat stavební materiál:

dílky se nominují zde

základní modul (peki)

terén (Hardegon)
+ vasyk
+ šipka

modulární domy
zejména dílky na zasněžené střechy
nějaká okna
nějaký materiál na zdi
Počítám že hodně dodáte ze svého, kompenzací budou jiné dílky z lugbulku. Mewto by mělo být různorodé, ale nebudeme nominovat dílky na X modulárů

Příroda
šipka (les)
stavitel parku

Ostatní?
všichni

Stimpi

Rád se přidám. Nádražíčko je ale počítám na 2xbaseplate? To si nejsem jistej jestli sám zmáknu. Případně bych zkusil nějaký modulár.

peki

Citace od: Stimpi kdy 14.04.2025, 12:35:55Rád se přidám. Nádražíčko je ale počítám na 2xbaseplate? To si nejsem jistej jestli sám zmáknu. Případně bych zkusil nějaký modulár.
ano nádraží jsou 2 baseplate ale když se podíváš na podrobné plánek tak nádraží je opravdu max. 1 modulár. Budova + čekárna

ideálně něco takového, aby se dalo vyhrát s fasádou ala modulár
N8draří Holubov. Ale velikostí opravdu malá stavba kompatibilní s moduláry

Pool

Já se klidně hlásím na ty parkové moduly A,B 7.

yoshimaka

Ahoj, psal jsem si o rybník B1, B2 - ale v seznamu už vidím Pekiho, tak pokud přišla tahle změna, tak na čem bych se mohl tedy podílet?
Lust och fägring stor

Stimpi

Ok, rád pujdu do nádraží. A pokud není nic dalšího volného, tak se o něj klidně rád podělím s Yoshimakou. Prostoru na kreativitu tam máme oba hafo ;)

peki

Citace od: yoshimaka kdy 14.04.2025, 14:17:16.... tak na čem bych se mohl tedy podílet?

Co je volné (pro všechny zájemce)

nádražíčko (malé vesnické)
A 1,2

B6

Parkový modul
A,B 7

pokud by měl někdo nad rámec výše uvedeného zájem postavit 3 modulární domy (bez chodníku) stejný systém jako pro perníkové město. Mohli bychom na naší výstavě (nebo za rok v Letňanech udělat větší město)

3 modulální domy musí zaplnit na déklu 48 studů. Tedy
3 x 16 studů nebo 32 + 16 studů

yoshimaka

Jo, jen jsem se díval, že Pool si už řekl o park, Stimpimu děkuji za možnost se podělit o nádražíčko, ale nevyužiji (tohle je druh stavby, která volá po jednom staviteli  ;) ) - takže bych vzal dům s interiérem. - to je B6, nemýlím-li se.
Lust och fägring stor

peki

Citace od: yoshimaka kdy 14.04.2025, 14:40:42Jo, jen jsem se díval, že Pool si už řekl o park, Stimpimu děkuji za možnost se podělit o nádražíčko, ale nevyužiji (tohle je druh stavby, která volá po jednom staviteli  ;) ) - takže bych vzal dům s interiérem. - to je B6, nemýlím-li se.

Nádraží řeším s Igorusem :)

pořád je volný modulár s interierem a za ním 2 moduláry

pořád je možnost 3 moduláry bez podložky

A ten park taky není rozhodnutý, to že se někdo hlásí nerovná se má rezervované. Snažím se zapojit co nejvíce lidí a dosáhnout co nejlepšího výsledku.

yoshimaka

Myslím, že modulární domek si rád střihnu. Jak moc starý/moderní by měl být?
Lust och fägring stor

peki

Citace od: yoshimaka kdy 14.04.2025, 15:09:14Myslím, že modulární domek si rád střihnu. Jak moc starý/moderní by měl být?

B6
dům s interiérem budeme řešit osvětlení (ale i za ním jsou ještě 2 moduláry). Velikost fasadá propracovanost modulárů. Mají to být pěkné domky. NA náměstí jsou většinou pěkné staré budovy.

U otevřeného moduláru půjde o scénky ala sousedi. Domluvtecse s kolegyní wynová co kdo aby to bylo 2x jiné (myslím ten interiér)

Stimpi

Nektery z modularu bez interieru rad dam.

yoshimaka

Citace od: Stimpi kdy 14.04.2025, 15:13:37Nektery z modularu bez interieru rad dam.
Ano, to by se mi také líbilo.
Lust och fägring stor

peki

Stimpi,yoshimaka,pool

1) otevřený modular + 2 modurály B6
3) 3 moduláry bez podložky celkem 48 stubů (3x16 nebo 32+16)
4) parkový modul B7

Stimpi

Pokud budou volne tak ty 3 modulary bez podlozky

Pool

Mě by se líbil ten 4) parkový modul B7

peki

Citace od: Pool kdy 14.04.2025, 15:32:44Mě by se líbil ten 4) parkový modul B7
OK
máš ho mít mužem se domluvit po telefonu. Ty moje nápady ber jako návrhy čili se do dá posunout, ale nepředstavuji si že tam bude pouť :) cílem je ukončit město a zajistit přechod k přírodě. Nějaký krtinec pro sáňkování dětí by byl supr