(vlastní) Mozaiky

Založil Skyrider, 30.12.2023, 10:53:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Skyrider

Pokus o moji první LEGO mozaiku, Kurt Donald Cobain.
Rozměr: 144x144 studů (116x116cm)
rok stavby: 2019-2022

Skyrider

Po tom co jsme strávili prázdniny v Amsterdamu, tak se mamka zamilovala do obrazu Hvězdná Noc od Vincenta van Gogha.
A nápad na další mozaiku byl hned na světě  :D
Rozměr: 208x128 studů (167x103cm)
rok stavby: 2021-2023

Skyrider

Aby se Kurt necítil sám, tak jsem chtěl k němu postavit nějakou zpěvačku.
Bohužel Lanu del Rey už postavil @danyboy  >:D
Ale poté co v říjnu 2022 vydala Taylor Swift písničku Snow on the Beach s Lanou del Rey. Dostal jsem nápad postavit ji.  ;D
Taylor Swift
Rozměr: 128x96 studů (103x77cm)
Rok stavby: březen - květen 2023

Skyrider

Srpen 2023 - Mozaiky jedou na výstavu Mašinky a hračky ve Výtopně Jaroměř 2023  :D

Chairudo

Za mě asi nejlepší je ta Hvězdná Noc, což už bych ani nenazýval mozaikou, ale obrazem.
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Skyrider

Protože častá otázka návštěvníků na výstavě ve výtopně v Jaroměři byla, kdo Hvězdnou noc namaloval, Rozhodl jsem se jako další mozaiku postavit autora obrazu, Vincenta van Gogha.
Rozměr: 148x126 studů (118x101cm)
Rok stavby: srpen - listopad 2023

Skyrider

Aby Vincent nebyl jenom na šedém pozadí, postavili jsme mu se synovcem do pozadí noc. ;D  :D

Skyrider

Mozaiky na výstavě SVĚT KOSTEK OLOMOUC 2024

otaznik

Výborná práce, vypadá to všechno skvěle.

Icewalker

Citace od: Skyrider kdy 31.12.2023, 00:39:43Mozaiky na výstavě SVĚT KOSTEK OLOMOUC 2024
Ty slunečnice jako doplněk jsou skvělý nápad :D
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Skyrider

@Chairudo  @otaznik  @Icewalker  Děkuji  :D
Protože né vždy se podaří, co se dařit má, tak také chvilku trvalo, než jsme přišli na to, jakým lepidlem nejlépe mozaiky nalepit na desku, aby drželi, tak došlo k pár failům. :laugh:  Naštěstí mám alespoň některé zdokumentované.  ;D

1. Fail, když jsme zkoušeli přidělat Hvězdnou Noc do výlohy prodejny.
2. Fail, zjistil jsem, že i když mám baseplaty spojené bricky, musí být umístěny na pevné desce, jinak spadnou.
3. Fail, Malířský stojan nemá úplně pevné nohy a když do něj někdo okopne, tak letí na zem.  >:D

Někdy bylo peklo dávat mozaiky zase dohromady, ale naštěstí jsou z LEGO kostek a tak se dali znovu složit během pár hodin  ;D

Skyrider

Balíme na víkendovou výstavu Fantastické Kostky Praha  8)

otaznik

Osvědčila se vám přeprava v této pozici? Čekal bych, že pro mozaiky bude ideální, když budou ležet.

Skyrider

Na výstavě Svět kostek Olomouc 2023 jsem začal stavět další mozaiku, tentokrát z českého prostředí.
Obraz na motiv plakátu Alfonse Muchy, Jaro.  (128 x 288 st. 102 cm x 230 cm)
Alfons Mucha, křtěný Alfons Mária (24. července 1860 – 14. července 1939), byl český malíř, grafik a designér období secese. Žil v Paříži během éry Art Nouveau a byl široce známý pro své výrazně stylizované a dekorativní divadelní plakáty, zejména ty s Sarah Bernhardt. Jeho umělecký styl byl ovlivněn symbolismem, hnutím Arts and Crafts a vývojem designu v Anglii. Mucha se snažil zpřístupnit krásu umění pro každou společenskou třídu a zdůrazňoval symboly a dekorativní prvky ve svých dílech. Jeho životním dílem je cyklus velkoformátových pláten Slovanská epopej, na kterém pracoval téměř osmnáct let

Skyrider

Další fotky ze stavby.
Do stavění jsem zapojil i některé členy rodiny a někdy jsme stavěli i do pozdních večerních hodin  >:D  :laugh:

Skyrider

Přeprava mozaiky na Výstavu kostek Bruntál 2024 a všechny mozaiky pohromadě.

Chairudo

No masakr, a koukám, že ti tam roste i nějaký hrad :D
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Skyrider

Citace od: Chairudo kdy 26.07.2024, 13:28:15No masakr, a koukám, že ti tam roste i nějaký hrad :D

Díky  ;D , jinak ten ,,hrad" je rozestavěná radnice  :D

Skyrider

Citace od: otaznik kdy 19.01.2024, 11:21:36Osvědčila se vám přeprava v této pozici? Čekal bych, že pro mozaiky bude ideální, když budou ležet.

Když mozaiky převážíme na výstavu, tak je máme většinou zavěšené pod stropem, takže leží. Bohužel se takhle vlezou pouze dvě, takže když jich chci vzít na výstavu více, tak musí jít na sedačky, nebo do kufru.
Jinak při přepravě takhle ze šikma maximálně upadne pár platů z rámu.

poMOCník

Tvé mozaiky z fotek se mi vždycky zdály takové fádní a barevně ne moc povedené. Na fotce je barevný přechod, který prostě v legu udělat nejde a světlejší části pak vyjdou jako "přepaly".

Jak jsi ale začal dělat obrazy z obrazů, nejednou je kvalita po všech stránkách úplně jinde. Jednak barvy se ti daří sladit tak, že to lahodí oku a také vynikla tvoje kreativita v modelování 3d prvků a struktur na obraze. Já to vidím jako obrovský pokrok a stavění takových mozaiek mi dává velký smysl narozdíl od slepého následování technického postupu připraveného počítačem třeba.