Briky.cz - Nová stránka pro všechny nadšence do LEGO stavebnic!

Založil MrFiliper, 01.04.2022, 17:10:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

MrFiliper

Ahoj komunito, chtěl bych se s Vámi podělit o nový projekt, který jsem vyvíjel od začátku minulého roku a koncem roku 2021 jsem ho spustil v první verzi.

Jedná se o Briky.cz - Projekt zaměřený na každého z nás, fanoušky LEGO stavebnic. Původně byla myšlenka udělat si vlastní (soukromý) vyhledávač starých a nových stavebnic, které jsem chtěl do sbírky a běžně nebyly dostupné. Nakonec jsem si říkal, že bych si chtěl hlídat cenu všech setů co jsem měl tehdy v seznamu... no a dopadlo to tak, že jsem z toho udělal regulérní projekt pro všechny.

Nakonec tak Briky není jen vyhledávač starých a nových stavebnic, ale umí toho daleko více a vzhledem k tomu, že mě vývoj projektu baví asi stejně tak jako hraní si s legem, tak to určitě není všechno, co bude umět a říkal jsem si, že by bylo dobré slyšet názor také od diskutujících na kostkách :).

Co Briky aktuálně umí?

• Vyhledávání LEGO stavebnic
  • Informace o stavebnicích (obrázky, roky vydání, témata, výpis dílků...) - nakonec se z toho stává takový malý brickset  :D
  • Zobrazení nabídek z e-shopů a bazarů (aktuálně 6 e-shopů a 2 bazary)
  • Evidence vlastní sbírky a seznam přání
  • V současnosti je možné propojit s brickset.com, na rebrickable se pracuje :)
  • Nějaké ty novinky, pokud zbyde čas, ale to jen tak pro zábavu :D

Jak vidíte, z původního plánu obyčejného scriptu na hlídání cen u stavebnic, se nakonec vyklubalo něco daleko většího. Ke stavebnicím bylo potřeba časem přidat i nějaké ty data až z toho vzniká takový počeštěný brickset ale pořád primárně s vyhledáváním v e-shopech a bazerech. Aktuálně mám rozjednané přidání ještě dalších e-shopů a později i přidání více bazarů nebo online marketplace či propojení s bricklinkem.

Chtěl bych slyšet Váš názor, co projektu říkáte, co se Vám líbí nebo naopak nelíbí a zda-li máte nějaké nápady, co by jste chtěli přidat? Něco mám samozřejmě vymyšlené i od ostatních afolů, ale zajímá mě názor širší komunity :), případně abych věděl, čemu mám věnovat větší pozornost a kam vývoj nových funkcí směřovat.
Briky.cz - Evidence LEGO sbírky, zhodnocení sbírky, seznamy přání, databáze věch LEGO stavebnic.
Více jak 30 % slevy na LEGO stavebnice napříč e-shopy najdeš na Briky.cz.

Icewalker

Hezký nápad, trošku jsem na to koukal, a vypadá to užitečně - jen to nepozná (aspoň na ofiko LEGO shopu), že zboží není skladem ;)

A neukazuje mi to nabídku např. MořeLega.cz
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

MrFiliper

Právě že z offiko lego e-shopu rozpoznávání zda-li je skladem či nikoliv by se zobrazovat mělo, kontroloval jsem a i se tak děje, na jaký set jsi koukal?

Co se týče další e-shopu, jako je MořeLega, mohou zažádat o zařazení, postupně ale všechny e-shopy oslovuji sám, a snažím se tak aby byl výběr co největší  ;D.
Briky.cz - Evidence LEGO sbírky, zhodnocení sbírky, seznamy přání, databáze věch LEGO stavebnic.

Icewalker

Citace od: MrFiliper kdy 09.04.2022, 20:26:47
Právě že z offiko lego e-shopu rozpoznávání zda-li je skladem či nikoliv by se zobrazovat mělo, kontroloval jsem a i se tak děje, na jaký set jsi koukal?
40558 - klonoví vojáci
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

STARHAWK

Pozeram, ze zatial je to specificke len pre cesky trh. JE plan to rozsirit na trh slovensky ? TJ. pozret LEGO.SK, ALZA.SK, MALL.SK, ALLTOYS.SK, POMPO.SK, DRACIK.SK

starbuilder

Citace od: Icewalker kdy 19.04.2022, 15:49:07
Citace od: MrFiliper kdy 09.04.2022, 20:26:47
40558 - klonoví vojáci

Mně to ukazuje normálně na Briky, že to není skladem.
Viz. obrázek

MrFiliper

Citace od: STARHAWK kdy 19.04.2022, 17:13:37
Pozeram, ze zatial je to specificke len pre cesky trh. JE plan to rozsirit na trh slovensky ? TJ. pozret LEGO.SK, ALZA.SK, MALL.SK, ALLTOYS.SK, POMPO.SK, DRACIK.SK
Ahoj, omlouvám se za pozdní reakci, nějak mi nepřišla notifikace. Ano, v plánu je i zařazení slovenských obchodů stejně tak jako částek v EUR, ale ještě nějakou dobu potrvá, než to na Briky bude hotové. Konkrétně slovenské obchody mám na plánu přidat v průběhu příštího roku, možná to však vyjde dřív  :).

Strider

Tohle je super nástroj. Něco takovýho jsem potřeboval. Muselo trvat randál času to nakódit. Příjemný UI. Pěkný logo a paleta barev 👍

MrFiliper

Jsem moc rád, že se líbí, to mě vždy těší :D. Vyvíjím to cca od začátku roku 2021, první release byl v prosinci 2021, takže zatím to není ani rok, ale snažím se projekt pořád posouvat dál a každý měsíc je několik aktualizací, co přidávají další novinky, takže kdyby někdo měl nápady... jsou vítány. Několik desítek jich mam už zapsaných a naplánoványch, ale snažím se řídit tím, co kominita chce nejvice :), jen to vždy nejde hned, a zabere to nějaký čas  :D

racco42

Já vím, že je to jenom jedno písmenko, ale

"V listopadu tohoto roku LEGO Group otevře první LEGO prodejnu v Česku a fanoušci LEGO stavebnic si tak užijí nejen Prick a Brick Wall"

je opravdu zlý, ošklivý překlep  8)

MrFiliper

Citace od: racco42 kdy 20.07.2022, 22:13:38
Já vím, že je to jenom jedno písmenko, ale

"V listopadu tohoto roku LEGO Group otevře první LEGO prodejnu v Česku a fanoušci LEGO stavebnic si tak užijí nejen Prick a Brick Wall"

je opravdu zlý, ošklivý překlep  8)
To teda je  :D opraveno  8)

Colonel32

Bylo by fajn nějak vyřešit tohle jako koncept.

Na webu Briky je uvedený tip, že set FIAT 500 je ve velké akci, jenže když člověk rozklikne odkaz, zjistí, že se vůbec nejedná o inkriminovaný set, ale jen o tématický doplněk k setu, tedy v tomto konkrétním případě vitrínu na míru.

MrFiliper

Citace od: Colonel32 kdy 12.12.2024, 22:48:48Bylo by fajn nějak vyřešit tohle jako koncept.

Na webu Briky je uvedený tip, že set FIAT 500 je ve velké akci, jenže když člověk rozklikne odkaz, zjistí, že se vůbec nejedná o inkriminovaný set, ale jen o tématický doplněk k setu, tedy v tomto konkrétním případě vitrínu na míru.
Děkuji za upozornění, o tomto problému vím, a je v řešení. Problém je, že Allegro nám předává data, která nejsou validní, takže pracuji na celkovém řešení, které by takové nabídky úplně odfiltrovalo  :)