eBay nakup - zkusenosti, rizika ...

Založil chadzi, 08.04.2005, 09:47:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

chadzi

cus, sice je ebay super, ale bohuzel ne vzdy. Mam za sebou prvni spatne zkusenosti:

1) Prachy v kanalu - zaplatil jsem za hrad 6090 (udajne MIB) cca 67 EUR a hned po platbe mel manik zruseny ebay konto a nemuzu ho uz mesic sehnat. Takze odpis.

2) Pravdivost popisku u nekterych obchodniku (a meli feedback pres tisic) - vickrat se mi uz stalo (u 2 ruznych lidi) ze maji v popisku topp a komplett a pak chybi dost dilku, jsou omlaceny atd.... Kupoval jsem od nich town sety (benzinky, atd...). Vlaky byvaji OK.

3) baleni - nekteri experti to posilaji sestaveny, navic jen tak hozeny do krabice bez jakekoli ochrany, cimz je logicky vetsi riziko poskozeni. Ted vsem vyslovne pisu at to posilaji rozmontovany (demontieren aby tomu rozumeli  ;) )

Shrnuti: ebay je OK, ale je tam na muj vkus az moc kseftaru kteri k legu nemaji vztah a berou to jako kazdy jiny zbozi. Bricklink je sice drazsi, ale kvalita byva vyrazne vyssi (moje zkusenost).
Takze dejte na ebay bacha at se vyhnete neprijemnostem!

Colonel32

jedna vec me trochu stve - ze nekteri lide ti daji feedback az po tom, co ho das ty jim, a ne po te, co ty jim zaplatis, takze se jistej, kdybys jim dal negativni feedback, tak te strhnou s sebou... tohle by se melo osefovat tim, ze by prodejce MUSEL davat feedback jako prvni... clovek si totiz takhle pripada jako rukojmi, a kdyz tam neco malo chybi, tak radsi neriskuje bitku...

Jindroush

Ten bod jedna mě příjde trochu divnej. Nebylo to tak, že jsi holt trošku moc zariskoval, tohle se u prodejců se 100 a více hodnoceníma s 99.5% kladných nestává...
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Colonel32

100% hodnoceni je furt dost na houby... pokud ma ten clovek celkove hodnoceni 5 nebo 8

chadzi

Jindroush: tomu riziku se nevyhnes na 100%, ale priste dam bacha. Proste jsem zatim mel dobry zkusenosti tak jsem do toho sel. Jinak colonel ma pravdu, je to pekna svinarna ze cekaji, sem se zarekl za na Ebay jen vlaky a zbytek na BL. Radsi dam par babek vic, ale kvalita a servis uplne jinde

Mates

Ahoj chadzi, až mě udivuje, že se Ti opravdu stalo to, že někdo sbalil prachy a šel od válu. Myslím, že to musí být pěknej prevít a jen kazí reputaci ostatním prodávajícím, to je jistě škoda.

Colonel32

Jako to ebay porad jeste docela jde... IMHO. Na svoji prvni negativni zkusenost se teprve chystam,ale stejne... ale mrknete se na situaci na aukro.cz - co jsou nekteri lide schopni napsat do komentaru, to je fakt sila..

Aki

Citace od: Colonel32 kdy 08.04.2005, 12:13:32
na aukro.cz - co jsou nekteri lide schopni napsat do komentaru, to je fakt sila..

Myslíš jako:
1) Automaticky mažu přihození těm,co si již dříve nepřevzali vydražené zboží.

2) Z technických důvodů nemůžu zrušit přichozy a také nemůžu odpovídat 2 dny před skončením aukce.

3) Pokud si neodeberete vydražené zboží,bude Vám přiřazené negativní hodnocení
??

Colonel32

ne, kdyz ctes primo ty hodnoceni... ty negativni byvaj vetsinou dost peprny

Mates

Ale zase na druhou stranu se na Aukru dává hodnocení nejdříve kupujícímu a potom až prodávajícímu.
Stejně by to mohli udělat i na eBayi, že? ;)

Aki

Citace od: Mates kdy 08.04.2005, 14:45:07
Ale zase na druhou stranu se na Aukru dává hodnocení nejdříve kupujícímu a potom až prodávajícímu.
Stejně by to mohli udělat i na eBayi, že? ;)
No teď jsem zrovna narazil na hodnocení, nejprve kupujícího (negativní) a následné negativní hodnocení prodávajícího. Je to poznat z toho, že prodejce ve svém hodnocení vyvrací negativní tvrzení kupujícího. Tedy logicky to napsal až po kupujím. Tak nevím, asi bude situace stejná jako na eBayi!  :-\

Nyní jsem zrovna v jedné aukci (mojí první) a protože ji hodlám vyhrát, přemýšlel jsem o tom jestli vůbec budu na podobnou hru s pravidly přistupovat. Jestli se zkrátka na hodnocení principiálně nevykašlu. Je mi jasné, že to sníží moje preference jako kupujícího. Ale co morálka je mi přednější.  8)

Colonel32

rozhodl jsem se pristoupit na pravidla ebay podsveti, a zacit hrat stejne nefer jako vsichni ostatni:

bidovat v posledni minute  >:D

a seredne jsem se prepocital... kdyz zbyvalo 19 vterin, tak jsem se do toho pustil, vrazil tam castku, a dal odeslat... A TEN ZATRACENEJ NET SE KOUSNUL... a prazdny okno. zpet, refresh, prihodit, potvrdit a..... auktion hat beendet... beze me. DO HAJE!!!!

pouceni pro priste: 19 vterin je malo.

tak jse svuj last minute bidovaci cas zvedl na 40 vterin... a totalne jsem to u jednoho manika vycistil.... proste jsem vzal asi 7 veci v rade... a troufnu si rict, ze nektere i o neco levnejc, nez kdybych na ne bidoval den predem, pokud by vubec prosly...

rdk

Jedině bidovat v posledních sekundách - to je jasný! Pokud to není něco, co člověk musí nutně mít a nasadí dopředu dost vysokou částku.

Já mám doma HODNĚ rychlej internet a mám vyzkoušeno, že jsem schopen dát bid ještě 3 (tři!) sekundy před koncem.

Hrozí ale risk, že to chce někdo jinej taky moc a nasadil vysokej maximum bid a nebude čas ještě přihodit...

Colonel32

ty musis mit svoji max cenu, a na tu proste jit, ale uz nezvysovat, i kdyby ti to meli sebrat. Jinak se z tebe stane gembler

rdk

To je jasný. Jen je potřeba tam dát tu max cenu co nejpozději a nenechat dalším šanci přihazovat přes tu mou max cenu.

chadzi

jj presne tak RDK, vcera se mi to taky povedlo, pres dial-up sem tam prihodil v poslednich  sekundach  ;D ale spolihat na to nejde....
par aukci sem prihodil moc brzo a tak muze clovek zaplatit o dost vic nez kdyz prihazujes az pozde. u setu ktery fakt chces je lepsi prihodit trosku  riv a vic i kdyz se mi stalo ze se pak cena vysroubovala na 270 EUR  :o

chadzi

aaa tak ted sem nasel jak to ti manici delaji

http://www.download.com/sort/3150-6905_4-0-1-4.html?

a ja sem myslel ze ruco prihazujou jak pitomci do posledni sekundy!!

smejdi  ;)

Mates

chadzi, už sis to nainstaloval? jak to funguje? Já to v práci nenainstaluju, máme zakázáno instalovat a měnit konfiguraci PC...  :-\

chadzi

sem to neinstaloval, na dial-upu a rucne je to vetsi sranda :)

Mates

...upřímně tě obdivuju, že jsi schopen to pře dial-up udělat, protože když se já takto připojím a než se mi nějaká stránka načte, tak mám pocit, že si můžu jít uvařit večeři a ještě budu mít spoustu času na jiné ptákovinky!  :D

Aki

Citace od: Mates kdy 15.04.2005, 11:31:24
a ještě budu mít spoustu času na jiné ptákovinky!  :D
Třeba postavit něco z lega....  ;D ;)

Colonel32

taky si to radsi budu delat prez browser, a 40 vterin imho staci

Mates

Citace od: Aki kdy 15.04.2005, 11:38:17
Citace od: Mates kdy 15.04.2005, 11:31:24
a jeątě budu mít spoustu času na jiné ptákovinky! :D
Třeba postavit něco z lega.... ;D ;)
Aki, díky za tip, to mě nenapadlo....  :) :D ;D ;D ;D

thomas.tt234

Cavelon

Ten odkaz nefunguje...
Poštovné z Nemecka za 2 kg poistený balík býva okolo 17 €.

thomas.tt234

Cavelon

Ten človek posiela iba v rámci Nemecka - Versand nach: Deutschland. Ak nemáš s ním dohodnuté zaslanie na Slovensko, tak si môžeš narobiť problémy a možno Ti to nedovolí ani pribiť.
A okrem toho predáva iba prázdnu krabicu! :P

thomas.tt234

Mam stastie ze som sa tu opytal  ;D
Dik  :)