Villa, můžeš když tak popsat v čem ti nesedí, zajímalo by mě to...
Ryxe, veľmi ma irituje tá veža napravo, tá pravidelná červená stavba, ktorá prstencovito, čudne baňatým spôsobom to tam obopína, príde mi akási nepatričná, skrátka vyrušuje ma to - ale až tak strašne. Hnevá to, nedá sa tomu uveriť. Uveriť- taký výraz, no, ale ide o zážitok z pozorovania, ktorý by som chcela mať dokonalý, na jednej vlne, v jednej nálade. To proste je zle, neviem Ti to inak vysvetliť.
Edit: rozmýšľam ešte nad formuláciou mojich myšlienok- stavba naľavo pôsobí solídne, bezpečne, vie odolať a vnútri sa dajú tušiť a predstavovať zaujímavé deje, priestory, je aj patrične honosná, robí dojem, ale čudesná veža napravo provokuje svojou nelogičnosťou... hneď na prvý pohľad je zrejmé, že je to zlá stavba (myslím len tú vežu, resp. baštu vpredu s tým červeným neviemčo, tá zadná časť už je výborná práca), prečnievajúca, zbytočne zraniteľná alebo urážajúca vkus, nezmyselná, ak si mám predstaviť nejaký príbeh, nenapadá ma žiadna funkcia tých červených panelov barakových, pôsobia akosi kamrlíkovsky, ako záchodky...sorry neviem sa lepšie vyjadriť.
Edit 2: možno by pomohlo a stačilo by rozmlátiť, nahlodať trocha ten červený komplex. Tak ako si to rozbil na druhom konci. Úple naľavo tie červené krehké prístavky so zamachavenou strechou vyzerajú výborne, zvetrane, a predsa nepôsobia vetcho, sú funkčné a vierohodné. Je to vedľajšia stavba s praktickým účelom a navyše zdôrazňuje dôležitosť tej hlavnej. Tá veža alebo bašta napravo by však mala mať úroveň dôležitosti podobnú hlavnej stavbe, tak ten štýl by mal ladiť o to viac...teda trochu viac strohej honosnosti alebo nedbalej elegancie a menej tých sedliackych záchodkov k tomu palácovému komplexu.