Do projektu se může zapojit kdokoliv má zájem.
Aktuální informace
============Termíny instalací výloh1) Potřebuje ještě někdo pomoci s dopravou?
2) Staví ještě někdo něco? Pokud ne začnu dělat finální rozložení (které můžeme na místě ještě změnit)
3) Instalace zvládneme to ještě před státním svátkem 26.10 Mohu případně něco po Praze v ten den pobrat. Čekám že od 1.11 přitvrdí opatření.1) instalace projektu do výlohyDo 20.10 modul u mne nebo u někoho kdo ho donese na instalaci. Předtím povinná prezentace modulu na kostkách.
Den instalace bude upřesněn. Hodina je jasná po 20:00.
Na instalaci vás rád uvidím. V 5-6 lidech to bude na pohodu. Budeme instalovat postupně (ne v jeden den) celkem 3 výlohy.
Pernik bude opavdu na Černý Most.
2) příklady modulů odkaz zde3) Odpovědi na dotazyodkazPřihlášení účastníci1) peki OK
2) Igorus
3) Borun OK
4) Chairudo OK
5) MilanV OK
6) matka
7) Skywallker
8 ) šipka OK
9) linhi
10) HD OK
11) Vasyk OK
12) Ongon
13) Izabella08 OK
14) Patkutil OK
15) Pertonel
16) Davroman
17) Ročice OK
18) Networ
19) Honzicek22
20) JetaM
21) Sihaja OK
22) Pomocník OK
23) Clermont OK
*****************************************************************************************
*****************************************************************************************
1) Popis společného projektu (zatím zevrubný společně upřesníme, nebráním se dalším kompatibilním nápadům)
======================================================================
Na podzim když jsem si hrál s perníkovou chaloupkou mne napadlo že bychom mohli udělal společnou vesničku, tentokrát perníkovou.

.
Pak se objevila
perníková vesnička od Boruna, tak jsem čekal až se s ním potkám.

Moje (hrubá) představa je:
- stavba na
baseplate 32x32 (letos je k dispozici bílá) bílá plate
- 16x16
Ze které se vytvoří i moduly
- 16x32
- 32x32
jako kdysi u projektu mikro města. Obrázek modulu dodám (plate na hoře a dole uprostřed bricky
s dírou na pin, umožňující spojení sousedních modulů, nebo spojovaní modulů jako u mikroměsta pomoci tilr/plate 1x2. Modulovost nám umožní měnit vzhled a tvar podle místa které bude na výstavě/akci k dispozici. Stavěl jsem několikrát mikroměsto, pokaždé bylo trochu jiné.

- vesničkou/městečkem bude projíždět vláček. Něco jako u Davromanova zimního městečka. Koleje budou na samostatných modulech, nebudou zasahovat do vašeho prostoru.
Definice modulu:základní modul 16x16 (minimální modul)dole bílá plate 16x16
oklo hnědé bricky
nahoře bílá plate 16x16
ale předpokládám že budete stavět na větších modulech:32x16 (2 moduly 16x16)
32x32 (4 moduly 16x16 o velikosti baseplate 32x32)

- šířka na 1 vlakový okruh (abychom se vešli případně do výlohy, zatím nemám nic domluveného), takže 1 m a něco
- délka podle zájemců
- příroda les z perníčků
Mělo by jít spíše o drobnější stavby proto ne baseplate 48x48. Kompatibilní věci s perníčky (např. továrním setem perníková chalouka) jak velikostí tak tématikou = sladkosti dorty a další. Uvědomte si že obvodové zdi vaší stavby třeba domečku musí být na podložce umístěny tak aby byl mezi sousední parcelou nějaký volný prostor. Nestavíme tedy řadovky, které budou zdmi přiléhat k sobě. Pro ilustraci přikládám
odkaz na stavební instrukce továrního setu, který by šel umístit na plochu 16x16

Loni v Dánsku bylo k vidění toto (zase pro inspiraci jak jít i do malých staveb)

Figurky,
diskuse částečně probíhá zde jde mi o zpestření podle vaší fantazie, aby to zapadlo (velikostí a nápadem) představuji si např. lekorky s očima a nožičkama/ručičkama ve stylu mimoňů. To samé může platit pro různé další cukrovinky,sladkosti,bombóny atd. Ale musí to být rozměrově kompatibilní s figurkama perníčků, které budou převládat. Také to musí zapadat do scénky kterou ztvárňujete a ta zase zapadat do perníkové vesničky. Věřím že nebude potřeba žádná schvalovací komise a perníková vesnička/společný projekt bude otevřen všem stavitelů, kteří budou mít zájem přispět. Už nyní se těším jak na vaše nápady tak na jejich finální provedení.
Mohli bychom nabrat nějaké dílky v rámci
projektového lugbulku.Vesnička by potom nějaký čas cestovala po výstavách.
2)
Nominace dílků zde3) Přihlášení účastníci:
==============
1) peki
2) Igorus
3) Borun
4) Chairudo
5) MilanV
6) matka
7) Skywallker
8 ) šipka
9) linhi