Trochu se ztrácím jak v samotných otázkách tak odpovědích. Proto formuluji svoje dotazy

Může mi někdo odpovědět?
Nový systém jsem nepoužil, domníval jsem se že je to v základu "podobné" předchozímu Power function. Pro následující dotazy beru v úvahu ovládání ovladačem ne mobilem.
U Power Function jsem měl 2 porty (červený a modrý) u Powered UP mám 2 porty A a B.
U Power Function jsem mohl přepnout mezi kanály 1-4 takže jsem mohl ovládat celkem 4x2 výstupů (motorů a světel)
U Powered UP se nepřepínám ale synchronizuji. Synchronizace se nemusí hned podařit viz poznámky MIHO. Dále je více možností co s čím synchronizuji
Otázka č. 1
=======
Kolik maximálně mohu řídit vlaků 1 ovladačem? RE: 5 kanálů x 2 A B = 10 (5A ,5B)Předpokládám že každý vlak má 1 HUB a zatím 1 motor (pro zjednodušení nepoužívám světla)
Předpokládám (všim jsem si že změna "kanálu" je detekována změnou barevného blikání stiskem zeleného tlačítka), že na jednom kanálu ovládám nezávisle 2 vlaky "kanál 1, HUB1 A motor1" a "kanál 1 HUH2 B motor2 ".
Předpokládám že zeleným tlačítkem se postupně přepínám mezi kanály.
Pokud to tedy shrnu v případě použití 1 motoru ve vlaku je situace shodná se situací v Power Function".
Otázka č.2
=======
Jakým způsobem mohu vyřešit osazení 1 vlaku 2 motory (pro zjednodušení předpokládám teoretickou=ideální možnost, že se mi do lokomotivy vejdou 2 motory a 1 HUB a všechny kabely)
2.1 je možné řídit 2 motory v tomto vlaku 1 HUB ?
Domnívám se že pouze takovým způsobem že na ovladači současně ovládám port A a port B "kanál 1, HUB A" a "kanál 1 HUH B". Takže je to nepraktické, motory nebudou mít stejnou rychlost. V krajním případě mi jeden motor pojede dozadu druhý dopředu.
2.2 předpokládá se že 2 motory ve vlaku = 2 HUB?
Je to podle mne logické, protože motor potřebuje napájení a to bere z HUB. Znamená to že musím vyřešit 3 problémy:
a) synchronizovat kanal1 HUB1 A kanal1 HUB2 B
b) narvat do vlaku HUB1 motor 1 HUB2 motor 2
c) dát pozor na umístění obou motoru ve stejném směru jízdy. Pokud umístím 2 motor do 2 rychlíkových vagonů, nebo lokomotiv které mají na každé straně kabinu mohu lehce vagony/lokomotivy na kolejích otočit tak aby měl oba motory v jednom směru jízdy. U některých továrních setů např. rychlovlak to může být kvůli místu na HUB a kabely problém.
RE: viz video odkazna ovladači současně ovládám port A a port B "kanál 1, HUB A" a "kanál 1 HUH B"
! na ovladači můžete otočením "kolečka viz video" (to jsem ani nevěděl) prohodit směr jízdy vlaku, tím zajistíte že budete mačkat sice pořád 2 tlačítka, ale obě například na horní části ovladače.