Jo, na 0:20 jsou seřízené klouby (teď už) vidět (když vím, kde hledat

).
Mockrát díky za náhled. Ze zpomaleného záběru na mlýnské kolo jsem vypozoroval, že se ráz objevuje přibližně po 1/4 otáčky. Zkusil bych tedy asi na zkoušku odpojit mechanismus zvedání ze zásobníku za MK (ten je předpokládám napojen přímo na 12z kolo zabírající se šnekem, ne?), tam je jakž-takž střídavá zátěž (nahoru-dolů) a podle toho, jak máš vyřešené vedení tak tam bude i tomu adekvátní tření (odpory), resp. v opačném případě i jakýsi "pohon" (odlehčení při pohybu dolů), který by hnul se šnekem tam, kam se mu to z hlediska minima odporů či potenciální energie líbí (mezi brick-y by měla být malá vůle, šnek není dlouhý stejně jako connector).
To by pak vysvětlovalo tu 1/3 (převod 24/8) otáčky, která se vlivem mého špatného měření (jen jednou a od oka) a vůlí mezi zuby jevila jako zmiňovaná přibližná čtvrtotáčka.
Nevím ještě, jak takovýto záběr s 12z kolem snáší šnek, jestli tam není zbytečná vůle, nebo naopak tření. (nevím, nezkoušel jsem, starý a nový Technic se u mne moc často nepotkají, což je škoda.)
Bude to asi chtít hledat, vše souvisí se vším (nebo alespoň v rámci jednoho rozvodu od motoru).
(GBC jsem bohužel ještě nikdy nestavěl, tak nemám tušení, na co bych se měl konkrétně zaměřit)