MilanV - no však to je přesně pravda. Já teď zrovna střádám dukáty, abych mohl začít budovat vlastní sbírku. A teď plácnu - kdybych měl dost peněz a naskytla se možnost koupit nějakou již rozjetou sbírku od někoho cizího, tak bych to stejně neudělal. Jako jo, na jednu stranu tam můžeš sehnat věci, které už se třeba moc sehnat nedají nebo jen těžko a taky ten člověk třeba nabídne nižší cenu. Ale prostě to není ono - je to jako přijít k něčemu jak slepej k houslím, není to totéž jako si to sám od píky stavět po svým dle vlastní fantazie. Prostě pro mě osobně je třeba nejhezčí to špekulírování co kde, jak koupit, co z toho postavit, co s čím nakombinovat. Koupit od někoho hotovovou věc takto naaranžovanou ztrácí smysl pro někoho, koho to baví jako koníček.

Navíc předpokládám, že to to asi nebude rozebírat na dílky, ale prodá ty budovy sestavené. Na legu je aspoň pro mě hrozně krásný to vysypání na hromádku a stavění, koupit postavený domky je jak koupit jídlo, který už někdo rozjedl předtím.