Creator

Založil papluh, 27.10.2017, 22:40:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

michal84

Citace od: peter kdy 26.09.2018, 21:46:55
... za mne osobně je jedině dobře, že tam jsou staré PF prvky, protože ty nové jsou na dvě věci.

Čo je špatné na tých nových PF?
Nemal som ešte možnosť ich vyskúšať

milanv

Špatné je podle mě hlavně to, jestli potřebují battery box. Teda pokud to má fungovat jako opravdová elektrárna a ne jako podvod na získání dotací z EU (jako ve španělské kauze se soláry před pár lety), tak by to mělo být zapojené jako v tomto modelu, ne? Aspoň by se děcka něco nového naučila (použití motoru jako generátoru).
Pán na Žlutém hradě

papluh

Tiež som zvedavý na to PUP, ono motor, svetlá aj battery box už majú, len predlžovacie káble chýbajú. Akurát ten BT ovládaný PUP box by tam bol zbytočný a ešte viac by to predražil.

Ono by sa stým setom dalo robiť viac vecí, ale princípom týchto "vault" reedícií je nespotrebovávať čas/peniaze/ľudí na vývoj. Takže sa nahradí len minimum vecí.
Solár, generátor atď z Education sád sú tak poddimenzované, že by tento veľký veterník nezvládly ... a sme späť na potrebe nových dielov

peter

Citace od: milanv kdy 27.09.2018, 11:20:43
Aspoň by se děcka něco nového naučila (použití motoru jako generátoru).
ne generátoru ale raději dynama ;)

Každopádně co mne na nových PF prvcích vadí nejvíce, tak je jejich nekompatibilita a nemožnost spojení více spotřebičů na jeden výstup. Pokud to tedy zůstane v současném stavu, tak na jeden Bbox se dají připojit pouze dva výstupní prvky a to každý na svůj extra výstupní port, tzn. pokud chci malé auto, které bude zatáčet, tak OK, pokud už bude větší (kde je většinou potřeba více motorů k jeho rozpohybování), tak to už nejde. Nebo pokud bych chtěl, aby ještě např. svítilo, nebo mělo nějaký další jiný motor pro nějakou jinou funkci, tak taky narazim. Raději ani nemluvím např. o nějakém stavebním stroji, kde těch motorů většinou potřebuji min. tři a více ::) Ostatně např. podobná stavebnice už nevznikne pokud nepřijdou s nějakým rozšiřujícím prvkem.

Mrzi mne, že prostě jen nezachovali současný systém a neudělali jen např. nové Bboxy nebo ty receivery, který by šlo ovládat přes ten modrý zub.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

papluh

Tak ešte sme nevideli s čím prídu do Technic, teda dúfam že prídu s novým smart hubom, alebo aspoň "blbým" battery boxom. Lebo tie AAA batérie, čo majú tak 30-40% kapacity AAčiek sú pre Technic modely nedostatočné.
Ďalšia vec sú porty. Ale tam sa dá dúfať, že sa to bude dať. Tieto PUP Smart Hub sú podobné Boost Move Hub a externé API sú čiastočne kompatibilné (to čo nieje v PUP osekané sa ovláda rovnako). Na vonok sa zdá, že Boost Hub má tiež len 2 porty, ale interne má zabudované 2 motory a tie sa tvária ako ďalšie 2 porty, tj dokopy 4. Je to len o tom fyzicky im pridať konektory.
Takže je tam šanca na 4 portový Hub.
Plus pre väčšinu modelov netreba ovládanie na diaľku, ale nejaký "blbý" battery box. Tam snáď obmedzovať počet portov nebude treba (z hľadiska riadiacej elektroniky)