Technic

Založil papluh, 27.10.2017, 22:40:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Lord_Maxx

Ahoj,

to je nebezpečné dávat odkaz na 27minutové video v průběhu pracovního dne :-)

Shlédnuto, z designu nejsem úplně paf (ale to proto, že preferuji spíš užitková vozidla před sporťáky), ale postavit bych si to rozhodně chtěl. Teď už jen zbývá vidět to naživo ... a projet se v reálné předloze.
Fanda Lego Technic

Stimpi

Citace od: papluh kdy 31.05.2018, 15:26:20
Zatiaľ je to reportované
- LCS (LEGO Certified  >:D Store) zo Slovinska
- LEGOLAND na Floride
Ani jedno z toho nieje priamo LEGO, sú to len licencie, aj keď Merlin s LEGOLANDmi by v tom už mal vedieť chodiť :D

Tak to je na ľuďoch. Tie krabice majú písané na sebe červeným "Nedávať na police pred xx.xx.xx." Určite im aj posielajú pravidlá zeverejňovania a majú aj podmienky v licenciach.
Pokiaľ k tomu nepribalia SBSskára, či časový zámok tak stým TLG moc nemôže robiť.
Teda ešte neposlať to dopredu na naskladnenie pred uverejnením. Ale zas je v ich záujme aby sa to predávalo vtedy keď to uvedú, asi je to pre nich horšie keď to dostupné nebude ako riziko úniku...

Logické by bylo premiéra, v den premiéry dostupné na ofiko Lego storech a během dvou dní to musí mít všude jinde. Pro velký obchod nálepka nic neznamená a ani pokuta nebo výhružky. A boom efekt to bude mít stejný, možná ještě větší. Lidé jsou hladový. To co předvádějí je špatně ať už je to chtěný, nebo nechtěný únik.

hawran

Kucí,
set už je objednaný, takže očekávejte brzy recenzi... Ale podobně jako u Porsche nečekejte že ten set strhám, naopak, budu se snažit ho vychválit... I když pravda nějaký ty "mušky" to spolehlivě má - to víme asi všichni už teď...

A pokud to stihnu, přivezu ukázt do Sedlčan společně s Porsche na instalaci :)

Máte radost, já jo! :)
K.
Bricks Forever!

smart400

Koukám že v novém katalogu nám PF součástky změnily názvy XD

Flipper

To už je katalog? Kde si to sehnal?  ::)

terrno

Tak u Bugatti je cenovka 9999,-kč. Vzhledem k tomu, že Porsche mělo stát myslím 9000,-kč a teď se dá sehnat i za 5000,- , tak se vyplatí počkat a cena by se mohla pohybovat kolem 6000,-.

hawran

dva roky se mi tedy opravdu čekat nechce :)
Bricks Forever!

hawran

Citace od: peki kdy 31.05.2018, 13:00:21
Přidám ještě jeden off topic. Abych ukrátil čekání na představení novinky.
prej Coming soon...
Bože! To snad ne!!! (chybí mi tu blijící smajlík)
Bricks Forever!

juraj

Jeden Bl obchod robil recenziu a povedal ze od 1.7 to bude v pohode predavat za 300e. Mozne ine obchody pojdu este nizsie.

tomaslambo

Nevíte náhodou, kde by se dal stáhnout návod na Chirona? Rád bych si jej zatím postavil alespoň v LDD a na LEGO webu to zatím nejde.

Anatyt

A to je načo dobré? :o Kým to v LDD postavíš, budeš ho mať dávno doma.

tomaslambo

Citace od: Anatyt kdy 04.06.2018, 09:22:09
A to je načo dobré? :o Kým to v LDD postavíš, budeš ho mať dávno doma.

V první řadě je stavění v LDD koníček, kterým si nahrazuji reálné stavění, na které z rodinných důvodů nemám čas.
Za druhé, nevím jak ty, ale mi stavění v LDD nedělá zase až takový problém, aby mi zabralo o moc víc času, než reálné stavění.
Navíc si raději počkám, až cena klesne na nějakou rozumnější částku.
Nemám doma lega za sta-tisíce tím, že bych jej kupoval za katalogové ceny.

Legman

Tak toto už je dosť.  >:( Iba chvíľu je vonku a už je predpredaj na číne. Za skoro tretinu ceny. Ale som proti tomu.

tomaslambo

Včera mi manželka ukazovala, že to někdo v ČR nabízí jako lepin, nebo nějakou jinou čínskou s....u. Už mě to ani nepřekvapuje.

hawran

Oni se to ty k***y už ani nesnažej nějak maskovat... prostě Copy -> Paste, i stejný číslo setu to má... děs běs...
Bricks Forever!

amik555

Citace od: terrno kdy 02.06.2018, 13:33:18
Tak u Bugatti je cenovka 9999,-kč. Vzhledem k tomu, že Porsche mělo stát myslím 9000,-kč a teď se dá sehnat i za 5000,- , tak se vyplatí počkat a cena by se mohla pohybovat kolem 6000,-.

To je ako keby som si chcel kupit novu Q7 na ktoru nemam, tak si radsej pockam 5 rokov a kupim ju za polovicnu cenu, ved to sa uz oplati nie ? ;-)

hawran

Nemudrujte a těšte se! Dneska odpoledne dorazí... :)
Kdo to tu chtěl ten návod? mám nějak řešit oskenování?
Bricks Forever!

hawran

Je to tu... A je to zase povedený!
Bricks Forever!

stricekfido

Na to jak se mi Porsche nelíbí, tak tohle je super! Až trošku spadne cena tak ho určitě pořídím. Ta modrá barva je lákavá a snad první set na kterým se mi líbí

sohibil

Úprimne povedané, športiaky ma neberú a tento set na tom nič nezmení. Prikláňam sa k vyššie zmienenému názoru o lapači prachu.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

tomaslambo

Citace od: hawran kdy 06.06.2018, 10:19:43
Kdo to tu chtěl ten návod? mám nějak řešit oskenování?

Oskenování řešit nemusíš, dříve či později se návod na netu objeví.

hawran

Bugatti Chiron teaser:

...pokračování po instalaci v Sedlčanech...
Bricks Forever!

peter

Citace od: hawran kdy 08.06.2018, 22:11:53
Bugatti Chiron teaser:

...pokračování po instalaci v Sedlčanech...

Téda ty s tím naděláš tajností ::) Stejně to je k ničemu jako to oranžové porše ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

hawran

Nemůžu se s vámi nepodělit - návod setu 42083 obsahuje chybu... sice to není nic zásadního, ale u modelu za 10 kCZK bych to nečekal... podívejte se na obrázek...

V první části se anglicky popisují parametry vozu a německy také parametry vozu.
V druhé části se anglicky popisuje spojení monokoku s převodovkou a motorem, zatímco německy.... stále parametry vozu  ;D

Prostě někdo asi udělal Copy -> Paste a zapomněl na to... nebo že by to bylo schválně???  >:D
Bricks Forever!

peki

Upozornil jsem na to Lego na AM síti v obšírné diskusi Leaks Bugati ;)

hawran

Bricks Forever!

papluh

Návod je k dispozícii už aj online prvá časť   druhá časť
Zaujímavé je, že druhým jazykom tam je francúzština a tam je to ok.

Inak si treba dávať pozor pri stavaní prevodovky na to ako je nastavená pri kompletizácii.
V návode je poloha zdôraznená červenými rámikmi - kroky 92, 93 a 115 aj náhľadom zboku.

Ale napríklad chlapcom zo Zusammengebaut sa toto nepodarilo dodržať a hneď to sprdli v recenzii, že to zle radí 1-6-7-8-5-2-3-4

Spoiler  >:D
Prevodovka pozostáva z dvoch častí, jedna je sekvenčná 1-2-3-4 a druhá pridáva vyšší alebo nižší prevod. Ak je to správne nastavené tak keď tá sekvenčná časť prechádza medzi krajnými hodnotami 1 a 4 tak preradí tú druhú. Kto si to zle postaví tak to nemusí nastať medzi 1/4 ale napr 1/2 a potom je celé radenie rozštelované

richchie

uff, teda pri pozerani navodu na stavanie som si povedal ze zlate castle stavby, toto na mna neni, ako vysledny efekt vypada vyborne ale pri pozerani navodu na stavanie som skoro dostal koprivku, obzvlast pri krokoch 464 a 465.. potom uz som to dalej len preklikaval....

hawran

No není to žádná legrace, ale o tom Technic je :)
Bricks Forever!