Technic

Založil papluh, 27.10.2017, 22:40:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 4 Hosté prohlíží toto téma.

Tomik

Taky se mi podařilo najít uniklé obrázky (dají se najít googlem při zadání čísla setu) a zaujal mě pouze vysokozdvižný vozík. Jeřáb vypadá sice vymazleně, ale raději mám klasické konstrukce jeřábů se samostatnou kabinou.

Zbývající dva sety - harvester a nakladač nominuji jako horké favority do soutěže o nejdivnější a nejošklivější set roku. :o ;D
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

HD

Pokud nakladač Volvo není pokus o vtip, potom má ve vyhlášené soutěži rozhodně můj hlas :D
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

yoshimaka

Technic 2. poloviny 2018 ve mne nahlodává přesvědčení přestat kupovat sety..  :-\
Lust och fägring stor

stricekfido

Myslíte, že na 42079 jsou nová kola? popř jen pneumatika? Zdá se mi že je více oblá než klasická guma.

Jinak máte pravdu Volvo vypadá otřeně, To co se jim povedlo s B-modelem BMW motorky je sim podle mě zopakovat nepodaří.

Stimpi

Beru to pozitivně... příští rok vyjdou "jen" 4 Technic sety které musím mít :) - Mack, Rally auto, Hasičák a malej náklaďáček

Borekity

Tak připravované sety nevypadají špatně, Volvo je zajímavý koncept, uvidíme co z toho vzejde. Jeřáb bude určitě v kategorii "must have". Zbytek mi připadá takový standart, jen harvester mohl mít lepší design.

stricekfido

Také jsem žil v představě , že je zakázáno linkovat, natož dávat přímo obrázky. Stejně to je třeba na Eurobricks

milanv

To "Volvo cosi" se jmenuje podle LEGO "Volvo autonomous" a podle mě je to tento nakladač nebo nějaký jemu podobný.
(Pak jsou také stroje, co podle GPS umí přímo tvarovat nový terén, ale ty se mi nepodařilo dohledat přesně.)
Pán na Žlutém hradě

papluh

Hej na krabici to tak je. Ale popiska je "Lego ZEUX", tak buď je to len interné označenie, alebo ... sa to dozvieme neskôr  >:D

Legman

Tak sety na rok 2018 ma moc neoslovily. Vyzerá to tak že budúci rok kúpim lego z tohto roku.

supermachina

No buduci rok vyzera dost na prd....jedine Mack stoji za to...ale aj ten vyzera viac ako z creatoru

sohibil

Asi najviac mi z toho sadne terénny žeriav 42082, inak som trochu sklamaný. Hlavne z harvestera 42080, ten mi príde fakt odfláknutý ... a ten veľký pílový list to špatí asi najviac. Robonakladač 42081 dopadol trochu lepšie aj keď si myslím že L350F vyzerá omnoho lepšie aj keď nemá traktorové pneu. Jašterka 42079 vyzerá vcelku schopne, ale mám úprimné obavy, že zase nebude moc vysokozdvižná (ostatne ako všetky Lego jašterky), pretože zrejme nemá teleskopické vodidlá ako skutočný stroj.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

Legman

Už som videl aj video kde boli písané odhadované ceny.... Napríklad za 42082 žeriav = 350€
Tie ceny začínajú byť len prehnané.

papluh

tá cena je z článku z HothBricks a tí našli ceny na nejakom francúzskom webshope. Akurát ten webshop má ceny predražené, napr Porsche a 6x6 truck sú o 50Eur drahšie ako oficiálna FR cena. A podobne to ide pre ostatné sety.
Treba počkať na oficiálne ceny, ale lacné to nebude. Cenu za diel u rýpadla to nedosiahne.

Legman

Samozrejme tam kde je lepšia ekonomika tak prečo by si neprihodili na cene  ::)
U nás to bude trochu menej než u nich ale aj tak to bude predražené.

Stimpi

Popravdě, už oficiální cena u 42070 je dost přes čáru ... pomalu už vychází z primární kategorie "hračka" do kategorie "sběratel AFOL" což si myslím je docela nešťastné

sohibil

Citace od: Legman kdy 30.12.2017, 11:32:02
V to by som moc nedúfal. Niektoré bežné komodity ako potraviny a hygiena, sú u nás dokonca drahšie ako v západnej Európe.

Pred 2 mesiacmi som jednej brnenskej predajni ihračkářství.cz našiel starší Technic set 42009 Mobile Crane MK II a chceli zaň 7000,- czk. A to bol údajne po zlacnení. Skoro mi padla sánka.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

mesje

Citace od: Legman kdy 30.12.2017, 11:32:02

V realite je to presne naopak - cim viac ides na zapad, tym je cena nizsia (najmenej v USA) a cim dalej ns vychod, tym vyssia (azia, australia). Ze si nejaky eshop nahodi vyssiu cenu je ina vec...

Citace od: sohibil kdy 04.01.2018, 20:21:41
Pred 2 mesiacmi som jednej brnenskej predajni ihračkářství.cz našiel starší Technic set 42009 Mobile Crane MK II a chceli zaň 7000,- czk. A to bol údajne po zlacnení. Skoro mi padla sánka.

Skoncene sety su ina kategoria - 42009 mal katalogovu cenu tusim okolo 6000 kc, prihodili si 1000 kc, sle ten set je uz 2 roky mimo. snad necakas, ze si nejaky podnikatel len tak z charity bude drzat na sklade niekolko rokov kopu setov a predavat ich za minimalny zisk.

yoshimaka

Kupodivu téměř vždy platí, že čím větší kupní síla, tím větší také konkurence a tím pádem je nutno bojovat i cenou. Obecně platí (asi na 90 %), že sety do cca 1000 Kč jsou u nás levnější než na západě (DE, GB apod.), zatímco dražší sety seženeme levněji za hranicemi. Není to bohužel 100% pravidlo, ale na spoustu dražších setů to platí. Hlavně tedy zmiňovaný Technic. Pokud člověk nevyužije podporu, tak Afol Day (-15%) a výlet do Vídně je jistota. V kombinaci s levnějším přepočtem lze tímto dosáhnout slevy oproti českým cenám okolo 20 - 25 %. Není to mnoho, pravda, ale např. při nákupu více ks už to začíná být zajímavé.
Lust och fägring stor

michal84

Citace od: sohibil kdy 21.12.2017, 20:16:39
Dobre, idem sa obuť do Macka:

Edit: teraz som si všimol tej sošky psa na predku - vtipné :)

To nemá byť vtipné, to je znak výrobcu :)

Lord_Maxx

Ahoj,

včera jsme si se synem (6 let) postavili 42072 (z dostupných kostek) a je nadšený z toho "vyskakovacího motoru". Jak tady někde zaznělo, nevím, zda tato funkce patří do Technic - spíš bych to viděl do předchozí řady Racers, ale je to určité oživení a dobrá marketingová funkce podporující nákup. Otázka tak je, zda to zaujme i starší ...
Fanda Lego Technic

Anatyt

Citace od: Lord_Maxx kdy 06.01.2018, 08:58:49
dobrá marketingová funkce podporující nákup.

Tak to určite nie.

Noki

Uz by mohla vyjst sarielova recenzia na MACK

Noki

Mam uz dama MACKa a je to nadhera a aj stavanie,vela novych casti  :-*

papluh

Technic má na August ešte jednu Confidential novinku.
škatuľa je 2x tak hrubá ako lietadlo 42066 pri rovnakom prednom rozmere, alebo rovnako hrubá ako Porsche 42056 ale o 10cm dlhšia

Inak Porsche má písané koniec na konci roka...

Noki

Noooo a co to bude asi nevies? uz som velmi zvedavy,urcite velke a PF

stricekfido

Ajaj, a to jsem myslel že letos ušetřím...to jsem zvědavej. Jak moc bych chtěl treba nový Mercedes G, to by byla paráda, a třeba v hnědé barvě

Noki

no mne by sa pacilo daco velke,ako Unimog a PF funkcie.Ono mi to pride,ze naozaj chcu poriadne oslavit tu 40ku. Porsche, M.Falcon, a ine kusky

Anatyt

Noki

sak tych 40 rokov Technic na trhu