City

Založil JaM203, 29.09.2017, 07:46:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

ogar49

nove sety City (vyjdou nekdy v polovine roku, tedy letni sety)
60197 Passenger Train
60198 Cargo Train
60190 Arctic Ice Glider
60191 Arctic Exploration
60192 Arctic Ice Crawler
60193 Arctic Air Transporter
60194 Arctic Scout Truck
60195 Arctic Mobile Exploration Base

Anatyt

Citace od: ogar49 kdy 05.01.2018, 23:04:44
nove sety City (vyjdou nekdy v polovine roku, tedy letni sety)
60197 Passenger Train
60198 Cargo Train
60190 Arctic Ice Glider
60191 Arctic Exploration
60192 Arctic Ice Crawler
60193 Arctic Air Transporter
60194 Arctic Scout Truck
60195 Arctic Mobile Exploration Base

http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=51120.msg255122#msg255122

yoshimaka

Citace od: Mr. Cube kdy 04.01.2018, 19:47:28
BlazejHolen: Tak to zní dost kryptozoologicky.  :D To budou cestovat časem nebo někde najdou poslední přežívající mamuty? Ještě lepší by bylo téma přímo z pravěku, s pračlověky atd. To by bylo skvělé a pralidi z CMF by našli svůj "domov". A příští rok antické téma a budu spokojený.  :D

Ztracený svět I ?.. takové lepší pokračování Time Cruisers z devadesátek.  ;D Pokud by prošli každý rok nějaké období dějin lidstva, budu si chrochtat blahem  :D
Lust och fägring stor

otaznik

Zatím sem přímé linky na uniklé obrázky nedávejte, počkáme, co nám odpoví z TLC.

papluh

Citace od: otaznik kdy 06.01.2018, 21:54:23
Zatím sem přímé linky na uniklé obrázky nedávejte, počkáme, co nám odpoví z TLC.

a obrázok reálne postavenej lokomotívy podľa nezverejneného vzoru ?  >:D

otaznik

Citace od: papluh kdy 07.01.2018, 02:37:41

a obrázok reálne postavenej lokomotívy podľa nezverejneného vzoru ?  >:D
Já osobně bych se toho nebál, ale jde nám teď o víc (podpora apod.), takže bych opravdu i s naznačováním počkal, co se dozvíme. Díky.

papluh

zábava v horách by mala mať podľa predbežného obrázku 14 minifigov, 1 mimifig, raft, enduro motorka či bicykel a nejakého orla.
okrem toho malý prístrešok, prekážku pre jazdca, malú skalu pre horolezca, plynový varič a nejaké príslušenstvo do rúk

papluh

obrázky nových vlakov sa už dajú nájsť online
a miesto kde býva grafika PF ovládača je obsadené "dočasným" obrázkom ktorý vyzerá inak, takže je vysoká pravdepodobnosť zmeny

smart400

No osobní vlak hrůza a děs jako vždy :D ale ten nákladní nevypadá vůbec špatně :D

janopr

Vypadá to, že osobák má jen jeden čumák, podobně jako Oranž. Expres. Takže si budu muset koupit dva  ;D
Ale nepřijde mi nějak strašný.
U nákladního vlaku jsou výhybky.

smart400

Já bysem popravdě uvítal nějakej vlak s parní lokomotivou nebo oživení starého monorail systému v city serii ale to si mužu leda tak nechat zdát :D

peki

Min. před 5 lety, možná více,  při diskusi s Janem a v Legu samotném (byl jsem tehdy na nějakém workshopu na téma vlaky) bylo řečeno:
- parní lokomotivu současné děti neznají z reálného života = není to pro ně vlak
- u Emeraldu mělo Lego velké problémy z vyřešením motorizace (protože v té době se přecházelo na FP komponenty).
- "vlaky" jako byl zimní a pak bylo něco ve westernu či příběhu hraček, tak nějak za vlaky ani nepočítám. Beru je spíše jako krabici kde se nacházejí i vlakové dílky
- k monorailu nemají formy na koleje, nové se jim nechce dělat. Předpokládám že by byl stejně problém s motorizací

Takže sečteno podtrženo opravdu žádná sláva nebo nějaké světlo na konci tunelu.  :P Snad časem vyjde nějaký creator expert, s tématikou vlaků.

Strider

Citace od: peki kdy 17.01.2018, 16:44:15
- parní lokomotivu současné děti neznají z reálného života = není to pro ně vlak
Hm, co vím tak děti od 2 let výš parní lokomotivy milují a jsou jimi úplně uneseny.

Matthes_CS

Citace od: Strider kdy 17.01.2018, 23:00:00
Hm, co vím tak děti od 2 let výš parní lokomotivy milují a jsou jimi úplně uneseny.

Hodně zajímavé zjištění, myslel sem, že parní historické lokomotivy provozují s velkým zájmem veřejnosti snad všude. Asi zase budeme výjimka, jako s těma povoláníma.
Emerald byl snad úspěch, ne? Motorizovat sem ji nezkoušel, a PF vlaky žádné nemám, jen 9V, ale myslím, že klasika motor do tendru by měla fungovat. A určitě AFOLové přišli na řadu dalších řešení. Ale koukám, že Toy Story a Lone Ranger neměli motorizace vyřešenou.

peki

Citace od: Matthes_CS kdy 18.01.2018, 00:13:12

Emerald byl snad úspěch, ne? Motorizovat sem ji nezkoušel, a PF vlaky žádné nemám, jen 9V, ale myslím, že klasika motor do tendru by měla fungovat. A určitě AFOLové přišli na řadu dalších řešení. Ale koukám, že Toy Story a Lone Ranger neměli motorizace vyřešenou.

Emeradl byl podle Lega (říkali mi to osobně dizajnéři) průšvih. Doporučuji se podívat jak tu motorizaci "vyřešili".
Co AFOLOVé vymyslí Lego v tomto směru nezajímá, protože to řeší jako svůj produkt = hračku pro děti.

Podívej se na PF vlakové komponenty. Kromě motoru máš další 2 povinné prvky. Je kolikrát problém je narvat do dieslové lokomotivy.

Já to nijak neobhajuji, jen předávám dál co jsem slyšel přímo od zam. Lega v Dánsku (takže přímo od zdroje).
9V motor byl pro vlaky super, protože ve vlaku nemuselo být nic dalšího. Ale to je bohužel pryč. Pokud bude Lego navrhovat motorizovaný vlak, tak s PF komponenty. A to je samo o sobě limitující. Určitě se dá vymyslet cokoliv, ale u pohyblivých věcí to musí dlouhodobě fungovat.

Cavelon

Min. před 5 lety, možná více,  při diskusi s Janem a v Legu samotném (byl jsem tehdy na nějakém workshopu na téma vlaky) bylo řečeno:

Tak toto by som navrhol ako kandidáta na výrok roka do relácie typu "Aj múdry schybí". ;D

otaznik

Diskuze na téma Motorizace Emerald Night byla přesunuta sem.

papluh

Nemocnica je podobná veľkosťou tej Friendskovskej - 3 poschodia (posledná s polovice helipad), ale ide o rohovú budovu, bielo červená, malý vrtuľník, sanitka. Vyzerá dobre a 2-3 dokopy budú fajn...

Arktický výskumníci tentoraz neťažia ale hľadajú prehistorické zvieratá v ľade. Zostáva oranžová farba.
Najväčší set má 6x6 žeriav s veľkými kolesami, 4x4 pílu na ramene, základňu na lyžinách a ... MAMUTA
Druhý najväčší má polo pásové vozdilo, nejaké ľadovú stenu a v nej ľadový medveď.
Obligátna helikoptéra teraz nieje, nahrádza ju 4vrtuľová vec  >:D a ťahá nejakú zamrznutú asi mačkovitú šelmu
Potom je tam chodiaci štvornohý robot s ramenom a tiež ťahá niečo malé zamrznuté.
Starter pack má 3 ľudí, psa a možno niečo nerorznateľné zamrznuté.

PS. Vlaky majú napísané že budú potrebovať 10x AAA baterky, takže niečo sa zmení oproti aktuálnym 9x AAA (6 + 3)
A nemocnica má naísané 2 ks zabudovaných gombíkových, takže asi nejaký light/sound brick...

ogar49

jsou už někde obrázky ?

BlazejHolen

Jsou prelimy v uniklém katalogu...

ogar49

papluh

od Nemeckých kolegov čo boli v Norimberku
- ovládanie cez Bluetooth
- nový menší ovládač
- bude aj ovládanie cez appky
- príjmač je priamo v battery boxe a ten by nemal byť väčší ako súčasný na AAA
- nový konektor

mala by byť možnosť aj na upravenie pôvodných vlakov, možno sada, možno samostatné diely

peki

Nechtěl jsem zakládat nové téma tak jsem dal sem.

Lego udělalo nový set stromu (4000026) který je v Lego House. Tento bude k distribuci, ten předtím byl součástí balíčku za inside tour (4000024).
Dear all, a very cool new LEGO House exclusive retail set is on the way. Please check out the details below, feel free to share and of course visit the LEGO House to buy it.

In the midst of LEGO House stands one of the world's most iconic LEGO models, at over 15m tall and packed full of details and surprises even the most avid LEGO enthusiast cannot fail to be impressed by the Tree of Creativity. The tree is constructed from 6.316.611 standard LEGO bricks and took 23.500 hours to assemble to create an incredible and unique LEGO model.

And now a LEGO small scale model of this tree will be exclusively available at the LEGO Store in LEGO House, Billund.

The LEGO model is a great reproduction of the giant tree. All the most iconic features have been resized into this retail model.

The real LEGO enthusiast will know that the LEGO Group launched a Tree of Creativity model back in May 2017. That particular model was developed as the surprise gift for the participants of the LEGO Inside Tour. The product developed for Inside Tour only comes out in 175 individually numbered boxes.

Senior designer Steen Sig Andersen who originally also designed the first model was asked to do a retail version for LEGO House.

Steen Sig Andersen says:" The former Tree of Creativity box has proven to be an iconic model for the LEGO House and it makes a lot of sense to also offer a Tree of Creativity to the guests of LEGO House. But it was very important that the two models were not identical as we would not take away the originality from the Inside Tour guests in 2017"

Steen Sig Andersen's efforts resulted in a very nice retail version which is slightly smaller than the LEGO Inside Tour model. The model is exclusively available at LEGO House in Billund and the retail price is 599 DKK. The LEGO Inside Tour model is not for sale.

A detailed comparison between the LEGO Inside Tour set and the retail version The Tree of Creativity:

LIT

Retail product

Name

LEGO® House Tree of Creativity

LEGO® House Tree of Creativity

Product number

4000024

4000026

Amount of boxes produces

175

10.000

Piece count

1008

837

Release date

1st of May 2017

1st of March 2018

Box size

Length: 310 mm

Width: 230 mm

Depth: 72 mm

Length: 382 mm

Width: 262 mm

Depth: 70,5 mm

Packaging

Custimized sleeves – five different ones

Standard retail packaging

Hight of built model

38 cm

35 cm

Number of leaves

11

10

Number of minifigures

6 + baby

1

Uniquely decorated element

Printed tile with space logo

0

Amount of mini builts on leaves

8

6

Base frame

White with integrated bench

Brown without bench

LEGO Designer

Steen Sig Andersen

Steen Sig Andersen

Available for sale

No

Yes – exclusively in LEGO House

Price

Not for sale

599 DKK

837

klubo

tak to by se mi líbilo, ale do billundu kvůli tomu nepojedu  :-\

miroslav

Nemocnice, HURÁ, konečně. Sada panáčků, super, mám málo (cca 160 je málo, ne? A schválně si spočítejte svoje :)) a 2 vláčky jsou taky k užitku (hlavně ten nákladní). Arktické vozidla nechci, průzkumníky nesbírám.
punk'n'bricks !!!

papluh

Nemocnica a balík figúriek ... vďaka predajcom čo dávajú obrázky >:D  (PS obrázky sú nalikované z zusammengebaut čo je registrované fan médium, ak ich budú musieť stiahnuť oni pôjdu dole aj tu  ;) )
https://zusammengebaut.com/lego-city-krankenhaus-60204-sommer-neuheit-im-detail-48561/
https://zusammengebaut.com/lego-city-stadtbewohner-abenteuer-in-der-wildnis-60202-erstes-bild-48518/

milanv

Díky za ukázky! Nemocnice mě nezaujala, ačkoliv je to vůči ní nespravedlivé - je to povedený set a pro děti skvělý. A ani na dílech se nešetřilo.  Jen pro mě jako pro AFOLa to není srdcovka. Ale ten "kemp" alias panáčkový set je jednoduše krásný! Jak nápady tak novými díly. Nosítko na mimčo, mimčo, orel, černá razítka - ale i potisky jako vajíčko. Minifigové všichni civilní, použitelní do MOCů (a že jich tam je).

(Proč si dělají selfie s cucacíma flaškama nevím, asi nějaký rozdíl kultur...)
Pán na Žlutém hradě

yoshimaka

Nemocnice patří k tomu lepšímu z tématu z posledních let, ale je fakt, že bude potřeba dvou, aby to trochu vypadalo. Její holčičí Friends varianta vypadá o mnoho lépe. I tak se mně líbí. Až tedy na tu sanitku.. nějak se mi zdá, že to pořád není ono. Horské minifigurky se mně líbí moc. Spousta nových dílů, to bude chtít alespoň dvakrát.. eh - raději nepočítám. Potěšilo vajíčko (doufám v brzkou restauraci, kde se tento motiv zopakuje), orel (TEN JE!) a horské kolo i nosítko na mimiminifiga. Horolezec je trochu v divočejších barvách, ale to už se snese. A stan? Tuším, že příští rok se bude hodně kempovat  ;D
Lust och fägring stor

Villa Legina

Citace od: milanv kdy 25.04.2018, 14:32:48
... Nemocnice mě nezaujala, ačkoliv je to vůči ní nespravedlivé - je to povedený set a pro děti skvělý. A ani na dílech se nešetřilo.  ..."kemp" alias panáčkový set je jednoduše krásný! Jak nápady tak novými díly. Nosítko na mimčo, mimčo, orel, černá razítka - ale i potisky jako vajíčko...

Dovolím si polemizovať. Nemocnica podľa môjho názoru nie je podarený set. Budova je chladná, sterilná, odpudivá. Aj deti budú mať inštinktívne voči tomu odpor, ktorý si nebudú vedieť vysvetliť.
Keď som bola celkom malá, v našej knižnici - presne viem doteraz na ktorom mieste a regáli - "strašila" sivá kniha s názvom DOMÁCÍ LÉKAŘ. Ako Pavlovov pes som s hrôzou reagovala na ten tučný zväzok. Keď som totiž niekedy ochorela, rodičia vytiahli dôležito knihu a študovali ju, čo by mi tak asi mohlo byť. Vždy keď ju vytiahli, vedela som, že je so mnou zle. Bála som sa tej knihy ako čert kríža. Boli v nej hrozné obrázky: končatiny obsypané vyrážkami, vredy, furunkle, kadečo. Tak toto som si spomenula pri pohľade na tento set. No a sanitka a heli sú v junior štýle, nepekný dojem.

Ostatné súhlas. Ale netreba si nahovárať, že je to niečo extra - iba vďaka niektorým dielikom (orol, vajce etc.) je to fajn, TLC prinúti človeka kvôli tomu kúpiť to vcelku.

Icewalker

Citace od: Villa Legina kdy 25.04.2018, 16:02:38
Dovolím si polemizovať. Nemocnica podľa môjho názoru nie je podarený set. Budova je chladná, sterilná, odpudivá.

Dovolím si taky polemizovat: Novější stavby nemocnic jsou chladné a sterilní: Praha Motol, Ústí nad Labem, Budějovice i jinde... ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr