Návrat Harry Potter 2018

Založil klubo, 28.08.2017, 08:16:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Rakeťák

Citace od: hobby kdy 25.07.2018, 15:56:55
Velmi zajímavý Harry Poter v miniměřítku; takových setů není mnoho. Sice nevím, co myslí tím "ultimátní", ale každopádně vypadá ten hrad moc dobře, hlavně dizajnéři museli přemýšlet úplně jinak, než jak jsou asi zvyklí. 8)
Jakože velký, propracovaný... ;D Došlo u mě k excitaci nadšení... ;-)

Mr. Cube

Citace od: Chairudo kdy 25.07.2018, 16:00:50
Asi budu zase utrácet ;D

Jen doufám, že po HP neudělají reedici pána prstenů :D

...nó, vzhledem k tomu, že se chystá ten seriál od Amazonu... ;D

Chairudo

Citace od: Mr. Cube kdy 25.07.2018, 18:38:57
Citace od: Chairudo kdy 25.07.2018, 16:00:50
Asi budu zase utrácet ;D

Jen doufám, že po HP neudělají reedici pána prstenů :D

...nó, vzhledem k tomu, že se chystá ten seriál od Amazonu... ;D

Díky za info,
To abych si připravil peněženku ;D

Jen doufám, že to nebude takový propadák, jako nejnovější série Hvězdné brány.

Koukám, že Bradavice budou dostupné až od prvního září, tak snad budou na seznamu slevněných setů v únoru v Kodani :)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Jezevec

Citace od: Chairudo kdy 25.07.2018, 18:53:22

Tím propadákem myslíš Stargate Origins? S tím nelze než souhlasit. :D Je škoda kam SG dospěla, doslova do propasti. Mě jako člověka odkojeného SG jedničkou to docela mrzí. Atlantis byla taky celkově super, ale ty konce SG1 a SGA měly silně sestupnou tendenci.

Ale proti tomu, s čím pak došla SGU, to ještě nic nebylo. No a Origins tomu teď akorát nasadilo korunu, už jen ten trailer vypadal jako nějaký fanmade, radši jsem na to ani neukoukal, abych si nemusel rvát vlasy. :D
Kde všude můžeš sledovat aktivity naší LEGO komunity Kostky.org?
Mrkni na náš Facebook nebo Instagram a sdílej, lajkuj, komentuj.

Drobuliatko

Mr. Cube

Citace od: Chairudo kdy 25.07.2018, 18:53:22

Díky za info,
To abych si připravil peněženku ;D

Úplného propadáku bych se asi nebál, jako člověk "odchovaný" světem J.R.R. Tolkiena bych se ale bál o celkové pojetí. Snad to moc nezmrví. Spíš je otázkou, jaká bude cílovka seriálu a jestli tedy vůbec bude v té licenci nějaký potenciál na LEGO sety. Ale třeba minimálně nějakou exkluzivku jako tyhle Bradavice (Minas Tirith..hm?) bych si dokázal představit, odpadá tam nějaké riziko s otázkou úspěšnosti prodeje celých vln setů dětem a můžou to směřovat více na dospělejší a dospělé zákazníky. Konec OT :D

K tomu Bradavickému hradu - vypadá to nádherně! Některé interiéry mi sice k těm nanofigům nesedí, jiné ale vypadají úžasně. Celkově to je krásný kousek na výstavku a pro hardcore sběratele navíc 4 minifigurky zakladatelů Bradavic. Z reakcí na netu je patrné, že někteří jsou zklamaní a čekali další rozšíření ve stylu playsetu v minifig měřítku. To jsou ale podle mě zbytečné výtky, protože s další vlnou setů HP a Fantastických zvířat se podle mě dalších částí hradu ve stylu 75953 a 75954 ještě dočkají.

Klaj

Hrad je uzasny. Netusim kam ho dam :(
Draco dormiens nunquam titiliandus

richchie

hrad je naozaj vydareny, cena vzhladom k postu dielikov tiez si myslim ze je v norme.  Ako tu uz bolo spomenute, kiez by doslo k reedicii pana prstenov, keby takto urobili minas tirith tak vyberam uspory a hned kupujem, takto ostavam iba pri obdivovani

Jezevec

Souhrn informací a fotek o Hogwarts Castle set 71043:
https://www.youtube.com/watch?v=KZjLTgsNNmI

Koukám, že už někdo zase přišel se souborem rad, jak prohmatat balíčky cmf, to se může hodit.
https://www.youtube.com/watch?v=ZEWxVSfmmrw

Helena

Set Hrad vypadá luxusně. Na druhý pohled jsem z něj rozpačitá. Chápu, že ve velikosti pro standardní minifigy by dosáhl neúnosných rozměrů (a ceny). Ovšem minifigové z tohoto setu jsou čirý paskvil, vážení. Prostě při bližším prozkoumání už to zkrátka takové terno není :-(
Helga

peki

Citace od: Helena kdy 27.07.2018, 13:39:21
..... Chápu, že ve velikosti pro standardní minifigy by dosáhl neúnosných rozměrů (a ceny). ......

No tak Hardegonovi se to vešlo na plochu tuším 5x6 m2 abychom byli konkrétní.

otaznik

Citace od: Helena kdy 27.07.2018, 13:39:21
Set Hrad vypadá luxusně. Na druhý pohled jsem z něj rozpačitá. Chápu, že ve velikosti pro standardní minifigy by dosáhl neúnosných rozměrů (a ceny). Ovšem minifigové z tohoto setu jsou čirý paskvil, vážení. Prostě při bližším prozkoumání už to zkrátka takové terno není :-(
Tak vzhledem k velikosti těch Minifig Statuette je ta míra detailu relativně ucházející.

Jezevec

Millennium falcon 7541 dílků za více jak 20 000 Kč.

Bradavický hrad 6020 dílků, cena 10 000 Kč.

Čistě ze zvědavosti, proč ten nepoměr? :D

ThomasMorta

Citace od: Jezevec kdy 27.07.2018, 16:41:40

Odhaduji, že to dělá skutečnosti, že Millenium Falcon byl v minifig-scale a bradavický hrad je micro-scale, spíš podobná Architecture, takže i když je to velmi podrobný set, tak je to plné těch nejlevnějších 1x1 a 1x2 součástek.
Soudím podle BrickHeadz, kteří mají jednotnou cenu a když něco má členitější vlasy, tak se to díky těmhle dílkům může dostat i na dvojnásobek počtu dílků.
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

Drobuliatko

Nooo, to dava logiku. Ale aj pocet minifiguriek spravi svoje na cene podla mna.

STARHAWK

Citace od: Jezevec kdy 27.07.2018, 16:41:40

Skor si najdi vahu setu a porovnaj tu - cize vahu plastu co je v tom - Falcon bude podstatne tazsi.

ramsey1

Minifigy objednány 21/22, ale sehnat Percivala bude složitější.

Drobuliatko

Bricklink to isti. ;) Aj ked to asi nebude zrovna lacna zalezitost.

ramsey1

Nevíte, mají už někde na krámě CMF, aby si člověk mohl zajít nahmatat? :)

Pool

Citace od: ramsey1 kdy 30.07.2018, 21:21:42
Minifigy objednány 21/22, ale sehnat Percivala bude složitější.

Jak je to s četností toho Percivala, on není vždy jeden v krabici?

ramsey1

Je, právě že jen jeden, tedy každý v krabici bude hledat nejprve jeho...

Bard

Každé TESCO, kde jsem byl, už tuhle sérii má v prodeji.

davroman

Citace od: Bard kdy 02.08.2018, 21:28:10

Tak tos nebyl v TESCO Trutnov ... tam je ještě nemají.   :(
Za kolik je v TESCO prodávají?
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

Mr. Cube

Citace od: Bard kdy 02.08.2018, 21:28:10

...a v některých teprve 2 týdny zpět naskladnili 18. sérii :D

Bard

Jj, v TESCU v MB taky 18. sérii prodávají cca 2 - 3 týdny. Figurky série Harry Potter prodávají za 99,90 Kč.

ramsey1

Ano, v Tescu to mají, ale asi jen pověšené na blisteru nad sebou, nikoli z krabic. Byl jsem již ve 3 obchodech a vždy stejné. Percivala jsem nenahmatal a kdo ví, zda se na stojan z krabice vůbec dostane...

Red_Hood_9

Já už mám Percivala dvakrát z Pražského Muzea Lega.  >:D

Stimpi

Mám objednáno komplet 22/22 od Mr.Cube a Brickstore.

Brickuška

Citace od: ramsey1 kdy 06.08.2018, 19:40:57
kdo ví, zda se na stojan z krabice vůbec dostane...

Běžně o takových "vzácnostech" nikdo mimo "lidi zažrané do Lega" neví ;) dneska mi říkala paní, co si u nás byla pro figurky, že se ptala v Pompu, jestli už mají HP figurky a prodavačka na ní civěla jak puk, co že to po ní chce... takže jako nejen že netuší, že je nějaká vzácnost a očividně někteří ani netuší, že nějaká taková série vůbec bude :D

Při minulé sérii, když jedna nejmenovaná osoba objížděla pražské hračkárny a vybírala policajty, tak mi říkala paní, co prodává v Bambuli, že vůbec nechápe, co tam ten kluk furt jezdí a hledá v té krabici...

Takže bych se nebála, že se tam nedostane... spíš je otázkou, kdo ho první nahrabe  ;D
Lega v domě se mění na Brickušku ;) e-shop a kamenná prodejna na adrese Bolevecká 114, Praha 15, přidejte si nás na Facebooku, ať nezmeškáte žádné informace, soutěže či akce!

ramsey1

Tak jsem sehnal z jednoho zaběhnutého CZ Lego e-shopu, měli samo jen 1 KS a byl jsem první :) Ostatní figurky ze série mají v nabídce bez omezení.