Víceúčelové polopásové vozidloDovoluji si představit víceúčelové polopásové vozítko, které lze využít jak pro zábavu, tak i pro práci. Přední kolo je designováno ve stylu Harlejů a zadní pásy zajišťují dobrou prostupnost libovolným terénem, vozítko je tak ideální pro sportovní ježdění v těžkém terénu.

Vozítku nechybí přední světla, zadní světla ani nastavitelná zrcátka.

Speciální dílek k 40.výročí má své čestné místo na střeše a je možné ho sklopením zneviditelnit. Vzhledem k tomu, že vozidlo v zimě může odklízet snít a plnit tak funkce technických služeb, nesmí mu chybět majáček.

Kabina vozidla je zpracována do detailů a nechybí zde sedátko pro řidiče, volant, ani řadící páka.

K vozidlu se dodává přípojný vozík, který slouží k přepravě sněžné radlice.

V zadní části vozidla je umístěno náhradní kolo a lopata pro manuální odklízení sněhu. Za povšimnutí také stojí vývod motoru umístěný nad střechu, což umožňuje vozidlu ježdění ve vysoké vodě.

Pohled na vyndanou radlici...

... a její umístění na vozidlo.

Při stavbě jsem využil téměř všechny dílky a ke konci jsem měl problém z čeho postavit přípojný vozík, ale nakonec se podařilo a zbylo mi pouze 24 dílků a pokud se pásy a kola počítají za jeden dílek, tak pouze 21 dílků.

Na konci nesmí chybět ještě povinná fotka podvozku.

Jediným zklamáním by pro někoho mohlo být, že model nemá otáčení předního kola, což ovšem u pásového vozidla je vcelku zbytečné, že zatáčení je řešeno různou rychlostí jednotlivých pásů.

Odkaz na celou galerii s fotkami ve vyšším rozlišení:
https://www.flickr.com/gp/143591213@N02/q63502