(vlastní) Devatero pohádek

Založil matka, 10.01.2017, 11:50:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

matka

Přemýšlela jsem, jaké téma zvolit pro MOC na Olomouckou výstavu. Nakonec padla volba na pohádky. Z původně zamýšlené jedné jich nakonec bude devatero. Jednotlivé pohádky pak můžou dohromady tvořit jeden větší MOC. Proto jsou například vršky jeskyň ploché, tam už bude další pohádka.

Prozatím má dostavené dvě: Sedm trpaslíků a Bajaju. Doufám, že se budou líbit, připomínky samozřejmě vítám.
Paní na Žlutém hradě

Faire

Kolíčky na prádlo mě naprosto dostaly! Asi bych zvážil výměnu těch žlutých 1x4 tilů na konci kolejí, působí na mě rušivě moderně. Bajaja drží meč o 90 stupňů špatně (otočit v ruce). Asi budeme večer číst pohádky od B. Němcové, díky!

Foton

Vypadá to parádně.
Pokud bych měl mluvi za svojí dceru, tak ať je tam Zlatovláska (s loktuší, samozřejmě).
Tedy větší body by dostalo Frozen, ale to by mě spíš zklamalo.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

milanv

Paráda! Nejvíc se mi líbí samozřejmě drak. A připomnělo mi to, že mám, myslím, ještě od dětí nějaké meče pěkně okousané, ty by se hodily mezi kosti :)
Pán na Žlutém hradě

HD

Palmokrká saň (!), drž se chrabrý rytíři... 

(jo, na téma pohádek bych si asi netroufl, ale velice se mi v Tvém podání zamlouvá)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Hana129

Paráda, těším se na další pohádky, je zajímavé koukat na jiné ztvárnění. Bajaju jsme měla rozpracovaného, ale nedotáhla to už do konce. Možná mě to zas chytí, ještě mám připraveny tří další. Původně jsem taky zamýšlela to nějak propojit "pohádkový les"´, ale to jsem pak vzdala, ono je to pak problematičtější na prostor a převoz.
Tato varianta je, ale fajn, těším se až budou všechny pospolu.

Petronel

Moc povedené! Trpaslíci se Sněhurkou jsou krásní a i drak se mi líbí. Je to hlavně dobrý nápad udělat 9 pohádek v jednom, těším se na ty další! Bral bych třeba i Honza málem králem a Princeznu ze mlejna s čertíkem a hastrmanským.  :D

Jediné co mi tam nesedí je jak píše Faire: ta žlutá tile na konci kolejí, to je opravdu takový moderní prvek.  ;) Jinak zatím super!

matka

Děkuju za milé reakce a připomínky. Žluté tiles už jsou vyměněné za tmavě hnědé, meč míří správným směrem. Ještě bych ráda předělala saň, je tlustá jak když snědla už sedm princů.
S dalšími pohádkami - dvě místa mám volná, takže třeba se na Zlatovlásku dostane. Jen jakou vybrat scénku, vybírání té pravé z dvanácti dělat nebudu :) A vodník u mlýna mě taky celkem láká.

Hano, bylo by super, kdyby ses zase vložila do pohádek. Tvoje zpracování je skvělé a velmi inspirativní.
Paní na Žlutém hradě

Aki

Citace od: matka kdy 10.01.2017, 20:00:38
Žluté tiles už jsou vyměněné za tmavě hnědé, meč míří správným směrem.
A co tam místo takového prkénka dát třeba dva soudky naležato. ???

Jinak pěkné. Poprvé se mi na něčem ty dračí hlavy líbí. ;)

april.lix

...jo, jo, velmi povedené, nápadité, budu čekat na pokračování.

Izabella08

Parádní pohádkový nápad...Olomouc se už těší :)

Faire

...meč míří správným směrem...
Je to jen malý detail, zvláště ve srovnání s tím, jak perfektní jsou tyhle MOCy, ale... proč si to myslíš?

matka

Citace od: Faire kdy 11.01.2017, 07:47:44
...meč míří správným směrem...
Je to jen malý detail, zvláště ve srovnání s tím, jak perfektní jsou tyhle MOCy, ale... proč si to myslíš?

;D Nemyslím, jen jsem se špatně vyjádřila. Meč UŽ míří správným směrem, teď už je to poopravené. Dám si lepší pozor na svou rétoriku.
Paní na Žlutém hradě

matka

Citace od: Aki kdy 10.01.2017, 20:29:10
Žluté tiles už jsou vyměněné za tmavě hnědé, meč míří správným směrem.
A co tam místo takového prkénka dát třeba dva soudky naležato. ???

Jinak pěkné. Poprvé se mi na něčem ty dračí hlavy líbí. ;)

Soudky se mi jevily jako super nápad, ale nakonec byly na trpasličí koleje příliš humpolácké.
Paní na Žlutém hradě

matka

Na světě jsou další dvě dokončené pohádky - Rumcajs a Perníková chaloupka.
Paní na Žlutém hradě

milanv

Kromě všeho jiného musím říct, že sis krásně vyhrála s minifigy a jejich výrazy. Jeden lepší než druhý. Ježibaba ale u mě vede :)
Pán na Žlutém hradě

Igorus

U mě vede klika z ruky...  ;) Děsivé!

Ale vážně, všechny "moduly" nemají chybu. Pěkné, hravé, propracované. Takovéhle díla mám od tebe rád.

HD

Zírám, nadšením nevím jak se v rámci civilizovaně vypadajících projevů vyjádřit, a potom spatřím toho nemastného nesladkého šakala za chaloupkou. Je však pravdou, že k ježibabě by se nějaký slaďoučký moc nehodil.

Moc se mi obě stavby líbí, jestli takhle půjdeš s laťkou dál, všechna čest, trpaslíci se budou muset ještě hodně snažit. :)

matka

Citace od: HorcikDesigns kdy 23.01.2017, 15:47:47
Zírám, nadšením nevím jak se v rámci civilizovaně vypadajících projevů vyjádřit, a potom spatřím toho nemastného nesladkého šakala za chaloupkou. Je však pravdou, že k ježibabě by se nějaký slaďoučký moc nehodil.

Tvoje komentáře vždycky pobaví...Pakliže se psisko nelíbí, bude vyměněno za jiného Alíka. Psů je díky Friends projektu dost - čivava, pudlík, nebo snad Spasitel?
Paní na Žlutém hradě

Aki

Cipískovi bych dal do ruky klobouk farmáře z 15 série figů.
Líbí se. ;)

matka

Citace od: Aki kdy 23.01.2017, 16:50:14
Cipískovi bych dal do ruky klobouk farmáře z 15 série figů.
Líbí se. ;)

Děkuju děkuju, běžím to vyzkoušet.
Paní na Žlutém hradě

HD

Citace od: matka kdy 23.01.2017, 16:48:21

Pakliže se psisko nelíbí, bude vyměněno za jiného Alíka. Psů je díky Friends projektu dost - čivava, pudlík, nebo snad Spasitel?

Na mě ohled neber, z existujících je, při uvážení všech aspektů díla, dle mého mínění nejlepší. Krom toho, jsem ten poslední, kdo může posuzovat vhodnost psisek. :)

milanv

Já vám nevím. Nejlepší pes je kočka, pro čarodějnici obzvlášť, ne? :)
Pán na Žlutém hradě

Faire

Jetozaseparádní :). Moc se mi líbí, že tomu dokážeš nějak dát český nádech. Rumcajsův klobouk, perníková chalupa (střecha je luxusní!), člověk to hned identifikuje jako něco důvěrně známého. Nevypadal by Cipísek lépe s mininožičkami?

Izabella08

Čím dál lepší...dobrý nápad i neošizená realizace.
Ta ručička místo kliky je fakt dobrá:)

Martins

MATKASTYL, jasně - vtipné, originální, skvěle provedené, lidské... Až jednou, někdy, třeba, budu hledat téma na disertační práci, tak to bude "Střechy podle matky 1000x jinak". Tohle téma mě moc baví, doufám, že nezůstaneš jen u devatera... :)

Petronel

Krásná práce! Nejvíc se mi líbí chaloupka. Není barevně přeplácaná a vypadá kouzelně!
A jak píše Milan: Ježibaba má výborně zvolený obličej, pasuje jí. :D Úplně si vybavuji ty netopýří sety ve kterých byl... také jsem ji měl, to byly doby...  ;)

šipka

Co dodat. Vše bylo již v podstatě řečeno, jen bych se možná přimlouval za ty malé nohy k Cipískovi. Moc povedené !!! Dita rulez  ;D

matka

Díky moc! Je to super povzbuzení k dalším pohádkám.
Je pravda, že u devatera nezůstanu - nakonec jich bude třináctero. Včetně pohádek na přání viz výše.
Díky.
Paní na Žlutém hradě

matka

Ahoj,
přidávám další pohádky. Tentokrát Honza málem králem a Červená Karkulka.
Karkulku jsem chtěla vzdát, měla jsem obavy, jak zaplnit celou baseplate. Nakonec jsem podlehla přání okolí a Karkulka je, jen jsem z babičky udělala náruživou zahradnici.
Samozřejmě připomínky vítám.
Paní na Žlutém hradě