(vlastní) Tatra 148

Založil Vasyk, 10.10.2016, 17:50:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vasyk

Citace od: Anatyt kdy 15.11.2016, 14:02:58
Tak asi zle vidím. ;)

To je úhlem focení. Dát je vedle sebe, tak ta oranžová je oproti originále mohutnější.

Martins

Tatrovky jsou geniální, moc se mi líbí. A ta Mega Core Tatratizer, ta je fakt dokonalá! Měli by takovou vyrobit pro děti, to by byl hit... Koupil by si jí taky na své pískoviště... Díky za parádní prezentaci.

sohibil

Tak asi zle vidím. ;)
Teraz sa tu budete dohadovať, že či Vasykov model proporčne zodpovedá plastovej Tatrovke. "Palec hore" ::)

Všímam si že verzia 2 je o čosi menšia ale zrejme to bolo nutné kvôli priemeru nových pneu.

Mega Core Tatratizer považujem za taký úlet. Každý si čas od času chceme zablbúť svojím spôsobom, no nie? Napríklad ja ... radšej nič nenapíšem :)
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

Hardegon

Citace od: sohibil kdy 16.11.2016, 12:07:18
Tak asi zle vidím. ;)
Teraz sa tu budete dohadovať, že či Vasykov model proporčne zodpovedá plastovej Tatrovke. "Palec hore" ::)

S Anatytom netreba sa hádat. Anatyt ví  ;)

Anatyt

Ja neviem chlapci, ale nevnímam to, že by sme sa tu s Vasykom hádali. ;) Vymenili sme si názory a bodka. Verím, že to vníma rovnako.

HD

Oranžová je příjemně spontánní, lehce s karikaturním nádechem (a hlavně oranžová*), modrá a červená evoluce projektu už na mě působí profesionálním zpracováním tématu zadání. Volba je těžká, každá verze má něco do sebe. (ale všem by slušela celá bílá kola)
Tatratizer je ale jasný vítěz.
(škoda jen, že nemají tatrovácký podvozek, to by jsi překročil stín předlohy, ... ) :D

(* - a také se u mě projevil vliv nostalgie, sám jsem se o oranžovou předloni pokoušel z Technicu pro účely trialu)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

milanv

Nádhera, Vasyku. Líbí se mi změny na kabině (vylepšení čumáku i prohnutá spodní linie předního okna), sklápěcí sklápěčky vypadají taky výborně, kola tomu hodně pomohla a jako bonus jsem si všiml, že jsi naznačil i tatrovácké řešení náprav. Fakt sis vyhrál. No a to nemluvím o té Space verzi, to musel být dobrý odvaz, blbnout si s touhle legráckou :)
Pán na Žlutém hradě

Vasyk

Děkuji za komentáře.

S Anatytem se určitě nehádáme, řekl svůj názor a já ho respektuji, toť vše a jede se v klidu dál.

Nově použitá kola jsou skoro na chlup stejná, jako na předloze. Velikost jsem kvůli tomu nijak neupravoval, jen si to "sedlo" níže.

Ano, oranžová je nostalgická. Hračkářská firma vyrábí i jiné varianty a třeba ta červená s vozíkem je také dle předlohy, i když jen dle obrázku, fyzicky ji donese až Ježíšek :D.
Ta šedá měla být původně celá šedá, ale z časových důvodů jsem použil již hotovou modrou sklápěčku. Šedé to mělo být jako narážka na zmínku, že by jste to někteří postavili tak maximálně ze zásob LBG  >:D.

Celkově je teď Tatra asi tak na 95% proporčně k předloze. U té oranžové jsem měl problém s neexistující nabídkou dílků v této barvě.

K tomu space-úletu, napadlo mě to, když jsem se se Znouzem bavili o Magnetizérech. Zkrátka taková blbost pro radost, protože o tom to stavění celé je ne.

linhi

Mtron Tatra..parada,vsechny tatrovky jsou super!!

Mtron

S tou tatrou MEGACORE si mě rozbil. Fantazie. Tu musím mít.
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz