(vlastní - zakázka) T-rex

Založil matka, 09.09.2016, 08:25:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

matka

Láká mě zkoušet různé stavební techniky a stavět nové druhy staveb. Tentokrát jsem se tedy pustila do sochařiny. A musím říct, že od té doby vzhlížím k Vasykovi s dvojnásobným obdivem, protože to opravdu není nic snadného. Takže závěrem: jsem ráda, že jsem měla šanci si to vyzkoušet, ale zlaté viněty  :)
T-Rex je 125 cm vysoký.
Paní na Žlutém hradě

šipka

#1
MOC pěknej kousek, opět důkaz Tvé multifunkčnosti  ;)  Má to nějakou kostru?  Jak to ty nohy udrží?

Tomik

Ahoj Dito,
smekám nad tvým výkonem. Věřím, že ti to dalo spoustu práce postavit bez pomoci výpočetních programů. Neodpustím si ale připomínku ohledně tvaru a proporcí dinosaura - přijde mi, že nohy jsou vůči tělu příliš hubené a ocas naopak tlustý.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Marty713

Citace od: Tomik kdy 09.09.2016, 09:10:18smekám nad tvým výkonem. Věřím, že ti to dalo spoustu práce postavit bez pomoci výpočetních programů.

Opravdu skvělá práce. Z pohledu stavební techniky hezky zpracované a pokud jsi k tomu vážně nepoužila žádný "chytrý program", smekám! :) :D

Na druhou stranu v tom vidím T-rexe asi jen díky ručičkám, které jsou spíš groteskní. Vím, že je těžké zachytit všechny tvary ve správných proporcích a přitom zachovat pevnost a stabilitu modelu. Proto by to v této poloze asi moc nešlo (první obrázek), ale vyčteš z ní ty správné proporce a charakteristické rysy. T-Rex z druhého obrázku, snad ještě trochu víc napřímený, by už asi postavit šel.




OT: Docela mě mrzí, že na Ideas neprošlo tohle.

milanv

Gratuluju ještě tady na kostkách. Pamatuju si, že od té chvíle, co jsem ho viděl poprvé naživo, ještě rozpracovaného, tak jsem měl spoustu nápadů, co ti k tomu říct. A jsem moc rád, že jsem pokaždé poslechl svou intuici a držel raději jazyk za zuby, mohl jsem se výtečně ztrapnit :)
Je to opravdu hodně těžký oříšek a aby člověk mohl poradit něco smysluplného, tak by si musel zkusit aspoň pár modelů "naskicovat" z hlíny, podle fotek a obrázků. Třeba ty nohy mi přišly nejdřív taky tenké, ale pak kouknu na obrázek a ejhle, on je takové měl!

Proto myslím, že ses s tím popasovala hodně dobře.
Pán na Žlutém hradě

matka

Díky za vaše názory.
Ano, je tam kovová kostra, a ještě nutná konstrukce z lega. Vycpáno pěnou. Celý Rex pak trochu pružil, ale naštěstí to nepřineslo žádnou škodu.
Všechno co stavím je jen z hlavy. Možná by občas bylo ku prospěchu věci si to nějakým způsobem připravit, ale to už je pak stavění jako podle návodu. A to je pak nuda  ;)
Tomíku - ano, možná by se dalo někde ubrat, někde přidat. Za sebe jsem ráda, že už aspoň nevypadá jako žirafa, jako v jednu chvíli...
Milane, příště tvoje názory s radostí uvítám  :)
Vasyku, díky za tvé rady.
Paní na Žlutém hradě

werny

Bomba!  Koukám, že je skvěle vyvážený, že nespadne dopředu. Moc parádní :)

Martins

Ahoj,
podle mě parádní práce, ještě jak píšeš, že stavíš tak jak ti to přijde pod ruku, to mě až mrazí... Nejsem úplně zastánce stavění "přesně podle předlohy", takže mě to baví, poznal jsem to, lekl se, zasmál... Navíc, pánové, T-Rexe ve skutečnosti nikdo neviděl... :-)

Myslím, že si u mikrostavění dost oddychneš...