Zajímavé díly

Založil milanv, 12.10.2015, 09:48:47

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

Konečně už oficiáľně žebříčky v černé a v Tan:

Ladder 1 x 4Black73076593462Bricklink
Ladder 1 x 4Tan73076575080Bricklink
Pán na Žlutém hradě

milanv

Hand, Thing [PLAIN]White57866547212Bricklink

Původně Věc z Wednesday (tj. tělová s potiskem, na BL dokonce vedená jako minifigure a ne jako díl) přichází konečně bez potisku, jako normální díl. Zatím jen v bílé. A proč že je to tak zajímavý díl? Zespoda má díru na stud a nahoře trčí malý bar v úhlu 45°. Jinými slovy tímto dílem můžete napojit cokoli "tyčkového" nebo naopak s dírou na tyčku pod úhlem 45° a normálně to postavit na stud - ukotvit na plochu.

Ideální pro různé konstrukce pod úhlem k "zemi", např. lešení apod. Nebo použité naopak: za tyčku napojit na zbytek květiny/větve stromu a získat tak šikmé uložení pro květ apod. Zkátka velmi univerzální dílek, ještě jak je úplně malinkatý. Teď jen aby co nejdřív byl i v jiné než v bílé...
Pán na Žlutém hradě

milanv

Dnešní várku zajímavých dílů posílám jako odkaz na dvojici článků na New elementary, protože jsou tak nové, že ještě nejsou v databázi Rebrickable, odkud čerpá naše "udělátko":

Zajímavé nové díly v setech 11510 a 11502
Zajímavé nové díly v setu 43288

Všechno jsou to opět stavebnice rostlin a z toho plynoucí typy dílů. Jeden zajímavější než druhý, o dalších v pořadí nemluvě :)

Jelikož rostlina z druhého odkazu není skutečná, tak obsahuje dokonce díly v nečekaných barvách. Černé listí apod. A mezi nimi jsou i díly, které (použité jinde) mají barvu zcela použitelnou, např.:
Bar Curved with Axle End and 1 x 1 Round PlateBlack40426544388Bricklink

Pán na Žlutém hradě

milanv

U té fantastické rostliny mě zaujaly i figurky. Vzpomněl jsem si totiž na jedno z dřívějších vyjádření Politicko-agitačního oddělení The LEGO Group, že figurky musí být všech barev pleti, aby se každé ditě s nimi 'mohlo identifikovat'. V tomto směru nabízejí nové figurky netušenou svobodu, jen nevím, co tomu řeknou rodiče, až se jejich dítě vrátí jednou večer domů "identifikované":

. . . . . .
Pán na Žlutém hradě

milanv

Citace od: peter kdy 15.02.2026, 10:17:19
Citace od: milanv kdy 10.02.2026, 00:20:14Jako klad tohoto setu vidím dark tan třešničky.

Vidím jen Olive green, kde jsou ty DkTan?
Vypadá to na "rok třešniček"! Po několika desítkách let bez nové barvy tohoto dílu máme hned tři nové:

* @peter má pravdu, v setu 21366 Mořská vydra jsou třešničky Olive green
* v setu 11502 Slunečnice jsou Tan
* v setu 31220 Monet jsou v Bright Light Blue
Pán na Žlutém hradě

milanv

Mimochodem, v setu 31220 Monet je neuvěřitelná spousta dílů užitečných na stavbu zeleně, čímž tento za mě jinak naprosto nepovedený set získává naopak na veliké důležitosti. Bohužel díly ještě nemají ani známá čísla natož aby byly v databázi Rebrickable, takže mohu odkázat jen na článek s velkým množstvím fotografií na serveru newelementary.com
Pán na Žlutém hradě

milanv

V recenzi mořské vydry je také zajímavá poznámka o tom, že po mnoha letech jsme se konečně dočkali tmavě zeleného malého listí:

(c) New Elementary
Pán na Žlutém hradě

milanv

A do třetice zeleň: v novém setu 21368 Snoopy je nový díl "tři vlásky" jak ve žluté na toho ptáčka, tak v zelené jako travina - opět viz newelementary.com:

Pán na Žlutém hradě

Hacislav

Citace od: milanv kdy 15.02.2026, 16:21:13čímž tento za mě jinak naprosto nepovedený set

Mě se ta technika vytváření obrazu a ztruktůry spoustou dílků, vážně hrozně líbý.

Jen tento konkrétní výsledný obraz, tak nějak nelíbí.

Aspoň, že to bude dobrý dárce orgánů...
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest