(vlastný) Cestovná kancelária - modulár

Založil skmaand, 29.09.2015, 15:00:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

skmaand

Aj napriek tomu, že som bol presvedčený o nedostatku stavebného materiálu sa mi podarilo dokončiť túto stavbu. Skúsenému oku staviteľa určite neujdú drobné nedostatky.  ;D

milanv

Ahoj.

Vidím zásadní nedostatek, a to ani nejsem tak zkušený stavitel. Musím ti ho hned vytknout:

Je to tak pěkná stavbička, že si ji chci prohlédnout na víc fotkách a míň zašuměných!  >:D

Fakt to máš moc pěkné - jak celkově, tak detaily - a na ty jsem právě ještě víc zvědavý: jak je vlastně složený ten ptáček, detail levé výlohy a další... Gratuluju k hezkému moduláru!
Pán na Žlutém hradě

Sihaja

Ty mumie jsou super detail  :o

Mě se to taky moc líbí.

skmaand

Milan, ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek. Nech robím, čo robím výsledok je do šeda. A ten vtáčik bol synov nápad, no myslím, že je z niektorého creator setu. Ja by som tam dal Sochu slobody. Rolety  na poschodí sú len  pre nedostatok bielych okien, nehodia sa veĺmi k tomuto typu budovy. Aj keď v skutočnosti ľudia dokážu na historických budovách väčšie zhovadilosti. Pokiaľ dokončím ružový dom, tento určite ešte niekoľkokrát upravím.

milanv

Ja myslím, že to máš perfektní. Skvělá kombinace původní historické budovy a vkusu majitelů cestovních kanceláří - takových budov je v Praze spousta :) A líbí se mi ta dekorace v levé výloze - to je poutač na Tadž mahal? :)
Pán na Žlutém hradě

Atom

Ve výloze máš i eiffelovu věž? (pravá výloha)
Moc se mi libí žaluzie u oken. Skvělá práce  ;D

skmaand

Skvelý postreh u oboch  :) . Pôvodne som chcel len zastrčiť vytlačený pútač medzi dva panely, ale bolo to príliš jednoduché. Mikro má niečo do seba.

milanv

Citace od: skmaand kdy 29.09.2015, 20:40:19
Skvelý postreh u oboch  :)
Hlavně výborné stavbičky, to se poznává samo. TLG se patlá se setem z tisíců kostek a tobě jich stačí deset, dvanáct :)  >:D

Teď ještě fotky: vem to ven na lavičku. Na denním světle ti pak postačí i mobil nebo kompakt. A přidej i detaily obou výloh. Máš to fakt moc pěkné, stojí to za to, už se těším!
Pán na Žlutém hradě

Foton

Pěkný dům, parádní výlohy.
Žaluzie jsou jak z praxe. Věčná otázka u takových budov ohledně letního přehřívání: venkovní žaluzie nebo nadimenzovaná klimatizace.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Petronel

Opravdu dobré skmaand,
dům se mi líbí! Nejen detaily v oknech, ale i celkové barevné sladění - ladí k tomu i modré dveře.  ;D A líbí se mi i provedení věžičky s tou tvarovanou střechou.

Ten růžový dům je také nový ne? Na kostkách jsem ho ještě neviděl. Ten se bude ještě dostavovat?
Pokud se jedná o policejní služebnu, tak tu barvu fasády jim nezávidím. Nevím, jestli tam budou policisti budit respekt.  >:D Ale také se mi líbí. Už jen střechu, nebo klidně ještě jedno patro.

Robkteryten

Moc pěkný a povedený. Mě osobně se zdá střecha věžičky moc hubená asi bych vynechal tu 2*2 plate, ale to by asi byl moc ostrý přechod na tu "baňku". Jinak se mi líbí vyvýšení chodníku nad ulicí.

skmaand

Zvýšený terén bol iba experiment pre rozbitie jednotvárnosti, ale iba pri jednej budove pôsobil veľmi umelo a hlavne stráca sa kompatibilita s ostatnými modulármi. Potiahol som ho cez dva a už je to lepšie. Nevýhodou je, že domy musia stáť vedľa seba. No nič nebráni tomu, postaviť medzi nich ďalší dom so zvýšeným terénom. Preto som to fotil spolu, aj keď druhý zatiaľ zatiaľ nie je dokončený. Susedný ružový dom nebude policajnou stanicou, nato má príliš vyzdobené okná. To len počas stavby som nenašiel čistý biely panel, tak som použil ten s nálepkou. Nálepka pôjde preč.

janopr

Né! Ty policajty tam nech. :) V ulici Ve Smečkách kousek od Václaváku taky měli služebnu přímo pod nevěstincem. Z okének pak mohou vykukovat minidolls z Friends setů.  :)
Jinak oba domky jsou parádní, rolety jsou skvělý nápad. Líbí.

skmaand

I did my best   :) . Milan, ešte sa mám čo od teba učiť.

Petronel

Paráda! Bude modular k vidění na nějaké výstavě? Brno?  :)

milanv

Jo, jo, jo! To to prokouklo! Díky, teď je konečně vidět, jak krásný modulár se ti povedl. Jak už psal Petronel: co na výstavu? Až s tím druhým domem? A půjde to vůbec?

Mimochodem, to zlaté světlo je pěkně romantické na všech třech fotkách, ale to, co se ti k tomu povedlo za kompozici na té prostřední, to je prostě lahůdka. Ti minifigové, ta "svítící" lampa... Krása!
Pán na Žlutém hradě

Robkteryten

Citace od: milanv kdy 02.10.2015, 23:40:16
Jo, jo, jo! To to prokouklo! Díky, teď je konečně vidět, jak krásný modulár se ti povedl. Jak už psal Petronel: co na výstavu? Až s tím druhým domem? A půjde to vůbec?

Mimochodem, to zlaté světlo je pěkně romantické na všech třech fotkách, ale to, co se ti k tomu povedlo za kompozici na té prostřední, to je prostě lahůdka. Ti minifigové, ta "svítící" lampa... Krása!

souhlasím ten západ slunce je k tomu perfetní.