(cizí) Van-Helsing

Založil Aki, 15.03.2006, 09:55:01

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Aki

Asi všichni víte, že jde o film, který se natáčel v Čechách. Kulisy toho filmu stály ještě asi rok po skončení natáčení a byly velice podmanivé.
Sám jsem ten film neviděl, ale hrozně oceňuju jak se autor popral s tím úhlem střechy. Takovýto způsob by se totiž u hradních staveb mohl velmi efektně uplatnit tam, kde bychom chtěli udělat gotickou střechu. Její úhel totiž nebyl 45°, ale byl nižší (kolik přesně si z hlavy nepamatuji  :-[)

link

niessnet

Citace od: Aki kdy 15.03.2006, 09:55:01
Asi všichni víte, že jde o film, který se natáčel v Čechách. Kulisy toho filmu stály ještě asi rok po skončení natáčení a byly velice podmanivé.
Sám jsem ten film neviděl, ale hrozně oceňuju jak se autor popral s tím úhlem střechy. Takovýto způsob by se totiž u hradních staveb mohl velmi efektně uplatnit tam, kde bychom chtěli udělat gotickou střechu. Její úhel totiž nebyl 45°, ale byl nižší (kolik přesně si z hlavy nepamatuji  :-[)

link

No vypadá to dobře, to je fakt. Akorát nevim, jestli to má nějakej historickej podklad. Autor si s tim ale zřejmě pěkně vyhrál.
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman

muzzo

historický podklad? I když tahle chaloupka nevypadá tak vznešeně  ;D

Taky hezký příklad sedlové střechy s strmým sklonem

Aki

Hehe, zrovna nedávno jsem u téhle repliky raněstředověké chalupy stál (obr 1).  8) ;)

To druhé je Bezděz že?

muzzo

Citace od: Aki kdy 15.03.2006, 11:50:34
Hehe, zrovna nedávno jsem u téhle repliky raněstředověké chalupy stál (obr 1).  8) ;)

To druhé je Bezděz že?

Jen královský palác s kaplí  ;)

niessnet

Citace od: muzzo kdy 15.03.2006, 11:42:13
historický podklad? I když tahle chaloupka nevypadá tak vznešeně  ;D

Taky hezký příklad sedlové střechy s strmým sklonem

Aha, tak beru zpět. Ten první obrázek to hned vysvětluje.
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman