Nominace dílů Lugbulk 2016

Založil peki, 01.09.2015, 12:44:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Které elementy preferuješ

1) Technic, Axle 4 with Center Stop
2 (20%)
2) Technic, Axle Pin 3L with Friction Ridges Lengthwise and 2L Axle
5 (50%)
3) Technic, Liftarm 1 x 5 Thin with Axle Holes on Ends
4 (40%)
4) Technic, Liftarm 1 x 15 Thick
3 (30%)
5) Technic, Pin Connector Perpendicular 3 x 3 Bent with 4 Pins
5 (50%)
6) White Technic, Axle 16
3 (30%)
7) "puntíky do pásů"
3 (30%)
8 ) "axloďour"
3 (30%)

Celkem hlasů: 10

peki

Citace od: peki
Máte k dispozici +-10 dílků (bude upřesněno), které půjdou za sekci Technic do seznamu dílků.
Finalizaci má na starosti peter. Pokud dílky nevyčerpáte, přejdou do dalších sekcí.

předchozí diskuse zde

FINÁLNÍ SEZNAM DÍLŮ PRO LB 2016 - sekce TECHNIC

1) TAN - Technic, Axle 4 with Center Stop
Element 99008 ID: 4666999

2) BLACK - Technic, Axle Pin 3L with Friction Ridges Lengthwise and 2L Axle
Element 18651 ID: 6089119

3) BLACK - Technic, Liftarm 1 x 5 Thin with Axle Holes on Ends
Element 11478 ID: 6030286

4) BLACK - Technic, Liftarm 1 x 15 Thick
Element 64871 ID: 4542573

5) MDSTONE Technic, Pin Connector Perpendicular 3 x 3 Bent with 4 Pins
Element 55615 ID: 4296059

7) BLACK Bar Holder with Clip
Element 11090 ID: 6015891

8 ) BROWN Bar Holder with Clip
Element 11090 ID: 6080355

9) BLACK OUTER CABLE 256MM - 32L
Element 57274 ID: 6103367

10) PEARL SILVER OUTER CABLE 96MM - 12L
Element 60676 ID: 6024370

Foton

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Chairudo

Nominuji tento dílek, zrovna teď jich potřebuji 16 a jsou hnusně drahé i množstevně téměř nedostupné.
Naposledy byl 2014, příště už nemusí nikdy projít.

Element ID: 4233225
White Technic, Axle 16
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

Měch

Axle 16 ve větším množství je dle mého zbytečné plýtvání lotu. 50 jich nikdo nevyužije. Sám jich mám asi 20 a použil jsem za život asi 4.

Za sebe bych bral:
Technic, Axle 4 with Center Stop

Technic, Axle Pin 3L with Friction Ridges Lengthwise and 2L Axle

Technic, Liftarm 1 x 5 Thin with Axle Holes on Ends

Technic, Liftarm 1 x 15 Thick

Technic, Pin Connector Perpendicular 3 x 3 Bent with 4 Pins

A pak asi nové panely v modré nebo oranžové.
Liftarm 1x1 je podle mě asi zbytečný
Pneumatic díly podle mého neprojdou, stejně jako elektro díly, ale za zkoušku nic nedáme  ;)
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Měch

Citace od: Chairudo kdy 04.09.2015, 11:33:53
Nominuji tento dílek, zrovna teď jich potřebuji 16 a jsou hnusně drahé i množstevně téměř nedostupné.

Jestli ho potřebuješ teď, tak z lugbulku ho uvidíš nejdřív příští podzim ;D
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Chairudo

Citace od: malý Měch - Lord KRÁGL kdy 04.09.2015, 12:47:58
Citace od: Chairudo kdy 04.09.2015, 11:33:53

Jestli ho potřebuješ teď, tak z lugbulku ho uvidíš nejdřív příští podzim ;D

Teď si nějak poradím a do budoucna se bude hodit taky. Teď už jsou skoro vyprodané a pak nemusí být k sehnání.
Jestli byje využili někdo jiný, tak určitě má smysl je brát.

Jamesek

Já bych tu novou pneumatiku zkusil. Licencovaná snad není, budou ji chtít určitě i v dalších modelech (cena těch pístů bude v LB určitě výrazně lepší než na BL). Jinak jsem pro ty 3L nové piny - 2L axle 1L pin a ten 2L pin a 1L axle. 1L liftarm asi potřeba není. Taky by se mohly hodit ty 2L pin díra - pin, ale nevím jestli padesát kusů.

HD

A nešlo by si jeden lot potom pomocí pošty přerozdělit? (nejspíše ano, ale s Lugbulkem nemám vůbec zkušenosti, tak nevím, jaká je zažitá praxe)
Zaujala mě diskuse okolo nových pneu-pístů (osobně mě nejvíce zajímají tenké dlouhé, ale rozhodně na ne v množství nad 10 ks.)

Edit: překlep opraven.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Jamesek

Citace od: HorcikDesigns kdy 04.09.2015, 15:24:06
A nešlo by si jeden lot potom pomocí pošty přerozdělit? (nejspíše ano, ale s Lugbulkem nemám vůbec zkušenosti, tak nevím, jaká je zažitá praxe)
Zaujala mě diskuse okolo nových pneu-pístů (osobně mě nejvíce zajímají tenké dlouhé, ale rozhodně na v množství nad 10 ks.)
Počítám, že velký píst bude stát více než 10DKK :-)

MeNadruhou

Citace od: Jamesek kdy 05.09.2015, 08:57:06
Citace od: HorcikDesigns kdy 04.09.2015, 15:24:06
Zaujala mě diskuse okolo nových pneu-pístů (osobně mě nejvíce zajímají tenké dlouhé, ale rozhodně na v množství nad 10 ks.)
Počítám, že velký píst bude stát více než 10DKK :-)
Já myslím že i ten malý.

a jsem pro je podpořit oba tři ;) , 2l axlepin a konektor 3*3 (pravej úhel) bych taky pral
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

otaznik

Já jsem pro, abychom nové pneumatic díly minimálně zkusili.

peki

Citace od: otaznik kdy 15.09.2015, 19:52:02
Já jsem pro, abychom nové pneumatic díly minimálně zkusili.

Lego ID? Mohu operativně ověřit.

peter

Malý dlouhý - 6099775
Velký dlouhý - 6099776
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

peki

Chairudo

Co vzít zase po pár letech motorky? Jak dělám pohyblivé věci mám najednou větší spotřebu, kazí se potvory ;D

Electric, Motor 9V Power Functions M with Dark Bluish Gray Bottom
Element ID 6012286 nebo 4581862  nebo 4506083

MeNadruhou

Citace od: Chairudo kdy 20.09.2015, 14:42:03
Co vzít zase po pár letech motorky? ...

"no licensed parts, no PF elements..."  :(
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Petronel

Citace od: MeNadruhou kdy 20.09.2015, 23:34:02
Citace od: Chairudo kdy 20.09.2015, 14:42:03
Co vzít zase po pár letech motorky? ...

Sice tomuto sortimentu nerozumím a nesháním ho, ale opravdu nejde? Pokud dobře koukám, tak v LB2013 byly takové PF motorky. Mrkněte do historie na http://lbtest.pepeta.cz/lb_formLogin.php
Pokud se ale něco za tu dobu změnilo, tak už mlčím...  ;D

Citace od: elerond kdy 22.09.2015, 18:48:52
a co třeba ještě https://alpha.bricklink.com/pages/clone/catalogitem.page?P=bb561pb06#T=C&C=11

Na co bude 100ks tohoto? A nenavrhuj stejnou věc ve více sekcích prosím.

Hacislav

No on je to teoreticky minifig štít, takže když by jsi chtěl dělat velkou Mercedes armádu tak ...
Ale to nevysvětluje proč to  nominovat v techniku a už vůbec ne ve dvou sekcích najednou.  ::)

A navíc to bude zaručeně licencovaný dílek. (jako třeba helmy ze SW)

Citace od: MeNadruhou kdy 20.09.2015, 23:34:02
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

peter

Citace od: Petronel kdy 22.09.2015, 19:06:49Pokud se ale něco za tu dobu změnilo, tak už mlčím...  ;D

Ano, změnilo se toho celkem dost - bohužel.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

peki

Citace od: Petronel kdy 22.09.2015, 19:06:49
.... ale opravdu nejde? Pokud dobře koukám, tak v LB2013 byly takové PF motorky..

Ano to bylo bohužel naposled. Každopádně podle lego ID se dá vždy ověřit (neznamená to že budu ověřovat každou kravinu  ;) )

Chairudo

Citace od: peki kdy 23.09.2015, 13:11:39
Citace od: Petronel kdy 22.09.2015, 19:06:49
.... ale opravdu nejde? Pokud dobře koukám, tak v LB2013 byly takové PF motorky..

Ano to bylo bohužel naposled. Každopádně podle lego ID se dá vždy ověřit (neznamená to že budu ověřovat každou kravinu  ;) )
Lego ID 6012286 nebo 4581862  nebo 4506083  díky ;D

Pravděpodobně to ale neprojde, i na Lego shopu jsou omezené na max 10 ks na nákup. Prý aby měli šanci si je koupit i všichni ostatní.
Hold místo toho aby zvedli výrobu tam kde je poptávka, než aby museli řešit nedostatek nabídky, tak radši omezí prodej a připraví se o zisk. Zajímavá metoda, ale pro ně funguje :)

peki

MeNadruhou

Nominoval bych možná ty puntíky do pásů co jsou na tomto nexo setu, co vy na to? :

peter

Citace od: MeNadruhou kdy 11.11.2015, 11:58:28
Nominoval bych možná ty puntíky do pásů co jsou na tomto nexo setu, co vy na to?

Za mne asi ne, stačí mi ty z letošního LB. Každopádně brzo udělám nějakou přehlednou tabulku, tak je tam dám ;)

papluh

Keďže Nexo Knights majú byť od začiatku roka, tak snáď sa objavia prvé testy týchto dielov a ich porovnanie s červenými  Mindstorms ešte pred uzávierkou.
A tiež bude jasné či sú v ponuke a za koľko.
Tie červené sú trocha "uhopsané"  :(

MeNadruhou

Citace od: papluh kdy 11.11.2015, 12:56:32
Keďže Nexo Knights majú byť od začiatku roka, tak snáď sa objavia prvé testy týchto dielov a ich porovnanie s červenými  Mindstorms ešte pred uzávierkou.
A tiež bude jasné či sú v ponuke a za koľko.
Tie červené sú trocha "uhopsané"  :(
Ty mám v letošním lugbulku, ale tohle by mohla být lepší alternativa

peter

V hlavním příspěvku jsem vytvořil ucelenou tabulku dosud navržených relevantních dílů za sekci TECHNIC. Doplnil jsem k známým hlavní údaje jako číslo tvaru a LEGO ID. K zvážení dávám jakou barvu u toho beamu 15 a toho polovičního 5 (standardně jsem dal černou) a to samé k těm osám, jestli když už je brát, tak zda-li černé nebudou užitečnější, než ty bílé.

Zároveň jsem přidal hlasování, kde máte až 5 hlasů. můžete tedy vybírat díly, které jsou z vašeho pohledu relevantní a které již tolik ne. pokud se zde objeví nějaké další díly, u kterých bude zřejmé, že se do LB hodí, zaktualizuji jak tabulku, tak hlasování.

Engine

Já navrhují nový díl "axloďour", který se objeví v setech 2016:
- na podvozku letadla 31047
- na alternativním modelu 31045
V loňském LB jsme také objednali nový díl (15100) pro 2015, tak letos by mohl projít i tento díl.

peter

Citace od: Engine kdy 24.11.2015, 08:25:43Já navrhují nový díl "axloďour", který se objeví v setech 2016:

Dílek pěkný, ale opět tu vyvstává otázka, zda-li má potenciál ve využití v stovkách kusů. Já bych takových dílů asi využil jen do pár kusů a ty nejspíše postupně budu mít ze setů. Každopádně přidám ho do tabulky a jakmile budou známy čísla, doplním i ty