Gotické oblouky

Založil J_BOB, 01.03.2006, 16:09:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

J_BOB

"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

Aki

Citace od: J_BOB kdy 01.03.2006, 16:09:36
vsimol si niekto tieto paradne obluky?
Já tedy ne! Moc pěkné a přitom jednoduché.  :o

Cavelon

Citace od: Aki kdy 01.03.2006, 19:08:45
Já tedy ne! Moc pěkné a přitom jednoduché.  :o

No, nechcem pindať, ale mne sa klasické oblúky, teda bricks arch páčia oveľa viac. :P

Aki

Citace od: Cavelon kdy 01.03.2006, 19:23:06
No, nechcem pindať, ale mne sa klasické oblúky, teda bricks arch páčia oveľa viac. :P

To ale nemůžeš směšovat. Obyč arch je oblouk, používaný např. pro románské stavby (tam je super). Když ale budeš chtít docílit lomeného gotického oblouku, tak s arch nevystačíš! No a to právě na tom obrázku řeší (tedy na tom vpravo, vlevo je jenom arch jinak a to pak máš úplnou pravdu).

Jindroush

Mno, dovolím si nesouhlasit ani s tím vlevo - výška oblouku je 7 plates, žádnej takovej o šířce 4 studů LEGO nedělá. (A taky je aspoň trochu lomenej).
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Aki

Citace od: Jindroush kdy 01.03.2006, 19:32:30
Mno, dovolím si nesouhlasit ani s tím vlevo - výška oblouku je 7 plates, žádnej takovej o šířce 4 studů LEGO nedělá. (A taky je aspoň trochu lomenej).

Hehe, sem si obrátil strany. Nadšený jsem právě z toho v levo.  ;) :-[ :-[

peter

Když jste narazili na tu gotiku, tak je fakt, že v legu s ní je trošku problém. Už pár lidí se tím problémem zabývalo a dokonce udělali pár náčrtků. Třeba se toho jednou i od Lega dočkáme.

více zde ...
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Cavelon

Citace od: Aki kdy 01.03.2006, 19:29:15
To ale nemůžeš směšovat. Obyč arch je oblouk, nejvíce používaný pro románské stavby, tam je super. Když ale budeš chtít docíli lomeného gotického oblouku, tak s arch nevystačíš!

Aha! Tak to mňa = nevzdelanca nenapadlo. Vďaka za vysvetlenie! :)

Aki

V diskusi o zajímavých stavebních technikách jsem už gotický oblouk také nakousl.
Citace od: peter kdy 01.03.2006, 19:53:47
Když jste narazili na tu gotiku, tak je fakt, že v legu s ní je trošku problém. Už pár lidí se tím problémem zabývalo a dokonce udělali pár náčrtků. Třeba se toho jednou i od Lega dočkáme.
více zde ...
Na brickshelfu se ale nyní objevil nový MOC, který částečně využívá již zmiňovanou techniku lomeného oblouku dvěma oblouky proti sobě. Použil ale na něj, pro někoho kacířský způsob a ony oblouky rozřízl.  :o

Mnohonásobně se tak zvýší možnosti použití. Podle mého je tento výsledek ohromný (i když sám si nejsem jist, zda bych do svých kostek řízl).

Shi-So

Slusna stavba ;D
Ale do kostek bych nikdy nerezal ,to uz by to nebyla "stavebnice" ,ale rovnou plastikovy model...Riznes jednou ,priste zase a cela Lego myslenka pujde.... :'(
Nevedel by nekdo z jakeho setu je to zezlo ,nebo co to ma ten "mnich" v ruce?

Llevelyn

CitaceNevedel by nekdo z jakeho setu je to zezlo ,nebo co to ma ten "mnich" v ruce?

podle barvy se mi to na lego nezdá.. ::)
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Colonel32

taky bych to videl na nejakou little armory nebo neco v tom smyslu

otaznik

Citace od: Aki kdy 23.06.2006, 12:42:17
pro někoho kacířský způsob a ony oblouky rozřízl.  :o

Upálit ho, kacíře!!  >:D
Tomuhle nikdy na chuť nepřijdu!

Aki

Na blogu Unique Brique Techniques jsem narazil na tuto nádhernou zeď od Boba Carney.
Oblouky tu sice moc neřeší, ale ty jeho sloupky a zvlášť "kamenicky opracované"  ;) panely na balkonku mi vyrazily dech.
Tuhle techniku tedy stoprocentně někdy využiju.

link

PS1: ale krakorce mám lepší já.  8) 8)
PS2: přišlo mi zbytečné zakládat kvůli tomu nové téma, když už jsme si o nějakých zajímavých technikách pro středověké stavby psali tady.  ;)

Shi-So

Citace od: Aki kdy 27.11.2006, 10:37:04
Na blogu Unique Brique Techniques jsem narazil na tuto nádhernou zeď od Boba Carney.
Oblouky tu sice moc neřeší, ale ty jeho sloupky a zvlášť "kamenicky opracované"  ;) panely na balkonku mi vyrazily dech.
Tuhle techniku tedy stoprocentně někdy využiju.

link

PS1: ale krakorce mám lepší já.  8) 8)
PS2: přišlo mi zbytečné zakládat kvůli tomu nové téma, když už jsme si o nějakých zajímavých technikách pro středověké stavby psali tady.  ;)

Uff
jak vyrobil to ornamentalni zabradli???? :o

Aki

Typuji z Turntable 2 x 2 Plate. Vyndal z toho tu otočnou část a postavil ho na stojáka.