(Vlastní) radnice Beroun

Založil matka, 22.03.2015, 20:17:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

matka

Tak zase další radnice, tentokrát z Berouna. Byla to docela výzva, radnice má v originále velmi zdobnou fasádu se spoustou detailů.
Další foto http://mocpages.com/image_zoom.php?mocid=409302&id=/user_images/108803/1427051379m_DISPLAY.jpg
Paní na Žlutém hradě

Petronel

Paráda matko.
Koukám že sis velmi pohrála se spoustou bílých dílků na ty detaily. Zajímavé jsou i ty bílé pláštíky na andělíčcích.  ;D
Radnice vypadá opravdu věrohodně, velmi dobrá práce.  ;)
Jediné co mi malinko nesedí je ta modrá plate round. Trochu mě to bije do očí. Co nějaký takový dílek dark blue?

milanv

Smekám, Dito. Fantazie na každém kousku: z čeho všeho jsi "nasimulovala" stejný dojem ačkoliv na původní výzdobu nejsou v legu vůbec díly, to je fakt festival nápaditosti. Vypadá to naprosto přirozeně.

Jestli můžu pár detailů a nápadů, poslal jsem ti v SZ. Ale celkový dojem je fakt bomba.
Pán na Žlutém hradě

Sanna

Máš to teda opravdu pěkně zpracované. Ta se ti povedla.

Drobuliatko

Teda to je parada! Sirka asi 48 studov, vsak?

mirek

Poprosil jsem Ditu o zakázkovou stavbu k 750 letům města Beroun. Přikládám pár detailů.
Tento rok je vyhlášen též Rokem berounského medvěda, ten je ve znaku města (na radnici s modrým podkladem).
Také v lesoparku Městská hora jsou tři medvědi (známý večerníček) Jakub, Matěj a Vojta.

Ondrej

Vypadá to fakt super, podoba s originálem je tam hned vidět.

martinlx

MOC pěkný! Možná ta věžička mi přijde v originále vyšší, možná jí trochu zvednout sokl. Ale třeba je to jenom zkreslení na fotkách.

Foton

Hrátky na fasádě mě ohromili! Úžasná stavba.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

matka

Děkuji za vaše komentáře, vždycky to potěší.

Mirku, díky za fotky.
Drobuliatko, je to 46 studů šířka.
Petroneli, sice ta modrá svítí, ale je to to co jsem chtěla - bílé věžě a brána na modrém podkladě, tak, jak je to ve znaku města. Asi bych to jinak neudělala i přes tu výraznost.
Martinlx, mně ta věžička teď přijde taky malá. Jak na to člověk kouká pořád dokola, tak se mi to zdálo na modelu ok. Ale teď na fotkách...Měla být o chlup vyšší.

Pro případné pozorovatele - na průčelí vlevo je váza, vpravo ne. To proto, že je to tak i v reálu v současnosti. Ovšem dřív byla váza na obou, jak ukazuje i fotka skutečné radnice.

Ještě jednou díky.
Paní na Žlutém hradě

Hana129

Nádherně zpracováno  :o!

šipka

Skoro lepší než originál  :D  moc pěkné !!

mirek

Několik upřesnění.
Především stavba od "matky" je skvostná. Nádherná detailní práce. To především.

Přesto jsem si dovolil na základě vašich připomínek u věžičky sokl zvednout a báň jsem také zvětšil.
Vázu na pravou stranu jsem doplnil.

V současné době je radnice v kanceláři paní starostky (Šárky Endrlové), která se jí pyšní. Po nějaké době přijde nainstalovat do výkladní skříně městského informačního centra, které je hned vedle radnice.

Pro úplnost uvádím, že na mých FB stránkách fotky oblétly celý LEGO svět. Slova pochvaly na stavbu jsou výstižná. Mimo jiné i taková slova, že: "Lego modulární sety jsou chudými příbuznými berounské radnice."

Přikládám fotky od profesionálního fotografa.

peter

Citace od: mirek kdy 25.03.2015, 11:12:35
Pro úplnost uvádím, že na mých FB stránkách fotky oblétly celý LEGO svět. Slova pochvaly na stavbu jsou výstižná. Mimo jiné i taková slova, že: "Lego modulární sety jsou chudými příbuznými berounské radnice."

Evidentně, kdo tento koment napsal toho o modulárech moc neví. Nic to ale nemění na tom, že model radnice není špatný ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

martinlx

Dobrý! Já jsem spokojený  ;) , ta věžička je taková třešnička na výborném dortu.

matka

Mirku, díky za přidělání věžičky. Mrzí mě, že jsem při stavění nepoměr přehlédla. Ale tady se právě ukazuje výhoda fóra - víc hlav víc ví a dobré rady jsou vždy vítané.
Díky za vaše připomínky a komenty.
Paní na Žlutém hradě