75060 Slave 1 UCS - Star Wars

Založil vovojtynk, 11.01.2015, 22:50:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

vovojtynk

Zdravím,

konečně mi dorazil mnou dlouho očekávaný set SLAVE 1 v provedení UCS a tak se s vámi podělím o stručnou recenzi.

Set číslo: 75060
Datum vydání: 1.1.2015
Cena:  5499,-
Počet dílků: 1996
Počet figů: 4

Stavebnici jsem naštěstí objednal hned 1. ledna a od pátého již byla vyprodaná. Dorazila po 6 dnech (z toho 3 nepracovní) čímž mě LEGO.com mile překvapilo- nebylo třeba platit express doručení do 3 pracovních dnů.

Krabice je klasického roměru pro exkluzivní sety, hotový set váží 3,1Kg

Balení obsahuje 16 hlavních sáčků očíslovaných 1-13, 1 arch samolepek a 1 tučný manuál, ve kterém se v úvodu dočteme něco o historii a vlastnostích lodě, následuje zpověď designéra a pak samozdřejmě dlouhý návod.

Stavba začala ve 12 hodin a pomalým tempem trvala až do půl osmé večer. V průběhu stavby jsem přehlédl jen jeden dílek, takže je stavba jednoduchá a manuál přehledný. Při stavbě si všimnete jak na sebe některé části lodě skvěle navazují ač nejsou přímo spojené - podvozek, a některé se naopak po nešikovném uchopení kývou v rozsahu až půl centimetru - boky lodě, každopádně je to pochopitelné, LEGO použilo pro plášť lodi ne uplně standarní úhly pro system, a někde se to projevit muselo, každopádně musím vyzdvyhnou celkovou tuhost a pevnost konstrukce - za 1. Minifigové jsou v balení 4, jednoznačně nejpropracovanější je Boba Fett, u něj mě zaujala výměnná anténka na přilbě a nebo možnost změny na hledí viz fotografie. Zajímavostí je, že Han Solo vypadá téměr stejně jako na předchozích setech, nicméně LEGO potisklo jeho triko nenápadně méně kontrastními barvami, zřejmě z důvodu rozlišení, že se jedná o tuto sběratelskou edici?

Tvar plášťě lodě je povedený, použité barvy též odpovídají exkluzivitě modelu, z původních LEGO modelů  Slave 1 nejvíce odpovídá předloze jak tvarem, tak zdá se i rozměrem: jak tvrdí designér, model má být v přímém minifig měřítku - model je skutečně obrovský.

Velikost modelu jsem se pokusil přiblížit modrým figem u fotografií a v závěru také porovnáním s prvním vydáním Slave 1.

Hodnocení:
pro:
Jednoznačně design!
Velikost modelu
Pevnost
Použité barvy
Exklusivita

proti:
Samolepky

Dle mého názoru se jedná o jeden z nejhezčích Star Wars setů vůbec,
set tedy hodnotím 9,5 z 10 z důvodu již klasicky většího množství samolepek, jinak bych dal plné hodnocení.

V setu jsem narazil na kostičku s vytištěným číslem 5, v návodu ani jinde jsem nedohladal, kam se má umístit nebo oč se jedná, přiložil jsem ji k fotografiím. Kdyby někdo věděl budu rád za info.

Doufám, že se recenze bude líbit a budu se těšit, až budu moci napsat další k obdobně povedenému setu.

Ahoj

vovojtynk

Druhá část fotek:

vovojtynk

Poslední část fotek:

papluh