Čím přilepit lego podložky ?

Založil tage, 14.12.2014, 23:09:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

tage

Chtěl bych se zeptat jestli nevíte  čím by se daly přilepit lego podložky ke stolu či na desku, která by se pověsila na stěnu.
Viděl jsem to v Bambuli v hračkách a perfektně jim podložky držely. Byl to ale asi dodaný originál od lega. Nemáte zkušenost?

Hacislav

Jak moc destruktivně/nedestruktivně to chceš?

nejvíc soft je taková ta "kancelářská žvejkačka"  baseplatě neublíží a na omítce nechá maximálně mastný flek. (používá se na krátkodobé "vylepení" plakátů na zeď.

střední cesta je oboustranná lepící páska

Nejvíc hardcore je použití nějakého hobby lepidla.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

wolfram

zkusil bych bodově lepidlo mamut.

DarkDrago

Já bych to spíš řešil vruty. A to z několika důvodů:
Demontáž a opětovné použití - není to tak destruktivní řešení a je hlavně rozebiratelné
Rovná plocha - díky tomu, že se vrut může zakousnout jakkoliv hluboko do dřeva se dá podložka bez problémů vyrovnat, kdežto u lepidla je to u velkých ploch problém a může docházet ke křížení (např. při stavění zdi vysoké jedna kostka)
Pevnost - nemůže dojít k tomu, že by se ti to po čase na některých místech začalo odchlipovat

Citace od: Hacislav kdy 14.12.2014, 23:31:00
nejvíc soft je taková ta "kancelářská žvejkačka" 

Nevím kde na tyto "žvejkačky" chodíš ty, ale co jsem se setkal s několika tak měly občas problém udržet i ten papír, natož aby držely lego podložku s X dílky...
Samozřejmě ses mohl setkat s úplně něčím jinším než já, ale moc se mi tomu nechce věřit >:D
Dračí páni s mocí ohně...

mirek

Široká oboustranná lepící páska by splnila tvé požadavky.

hobby

Pro svá nádraží a domy jsem několikrát přilepil velké lego-podložky k dřevěným deskám, překližkám, sololitu. Vždy zásadně alkaprenem či chemoprenem (je totéž). Je to navěky a nejde nikdy odtrhnout (podložka se zničí). Je třeba "namydlit" řidším lepidlem obě plochy, chvilku počkat a spojit, drží okamžitě. 

Artezs

Měl bych takový dotaz. Jsou k dostání ještě na trhu nějaké zelené podložky 32 x 32? Některé obchody mají už pouze po jedné a na skladě nic... někde dokonce vyprodáno a dodávky už nemají žádné... díky

Artezs

Spíše mi jde o to, jestli je Lego ještě vyrábí vůbec...

Hardegon

Citace od: Artezs kdy 21.12.2014, 20:41:11
Měl bych takový dotaz. Jsou k dostání ještě na trhu nějaké zelené podložky 32 x 32? Některé obchody mají už pouze po jedné a na skladě nic... někde dokonce vyprodáno a dodávky už nemají žádné... díky

Pořád se vyrábí a pořád jsou http://www.lego.ujizdimenalegu.cz/lego-travnikova-podlozka-na-staveni-32-x-32-vystupku