Legoland Malaysia - návštěva 2014

Založil Jonas, 20.09.2014, 18:20:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jonas

Pracovní povinnosti mě na pár dní zavály do vzdáleného Singapuru. Většinu času jsem trávil na konferenci, ale příležitost vidět slavný hotel Marina Sand Bays

jsem si nemohl nechat ujít. Vykoupat v proslaveném střešním bazénu se mohou bohužel jen movití hosté, a tak jsem se byl zeptat alespoň v dárkovém obchodě, jestli ještě náhodou nemají set 21021, ale marně. Prý se loni vyprodal během pár týdnů.

Včera jsem měl jediný volný den, a ten jsem se rozhodl využít k návštěvě prvního asijského Legolandu, který se sice nachází v Malajsii, ale ze Singapuru se tam dá dostat během hodinové cesty autobusem. Víza naštěstí nejsou potřeba a cena za cestu a vstupenku byla docela příznivá (necelou tisícovku).

Mohu tedy nabídnout alespoň pár zajímavých fotek z návštěvy. Vybral jsem záměrně takové, které ukazují, v čem je tento Legoland jiný. Jsou to zejména stavby Minilandu, které všechny mají vztah k východní Asii.

Jonas - Můj Brickshelf

Jonas

Poněkud jiné jsou i některé sochy ...

... či účel některých budov.

Co se týká počasí, tak možné jsou pouze dva stavy: buď praží rovníkové slunce nebo zrovna leje. Nejčastěji se to střídá.

Jak je také vidět, o některé sety v této části světa není až tak velký zájem, jako třeba v Evropě či USA.

Když jsem se pak z výletu večer vracel do hotelu, abych si vyzvedl kufr a vydal se na letiště, burácely nočním městem zvuky silných motorů. Došlo mi, že se právě koná trénink na zítřejší Velkou cenu F1. Pár dní předtím jsem viděl vykládat nějaký (asi reklamní) stroj.

Příležitosti se také chytila firma Lego, která v blízkém obchodním centru dětem rozdávala malé promosety Shell a zároveň vystavovala jejich větší verze.

Jonas - Můj Brickshelf