paypal

Založil firedemon, 15.05.2014, 15:32:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

firedemon

Zdravim všechny kostkaře.Předem se omlouvám za založení tohoto tématu,ale už nevím,jak dál.Chtěl sem platit za lego,bohužel mi po přihlášení objevilo,že Account is limited,tak nemůžu nic posílat.Nejsem moc dobrý angličtinář,tak ten jejich postup na opravu moc nechápu.Problém je u confirm card,chce to nějaký 4-místný paypal kod,ale nějak nevim pořádně,kde ho mam hledat.V resolution center dole v rámečku je :Required response -confirm your credit card
                   Status - Waiting for your response
                   Action - Resolve
Předem děkuji za odpovědi.

mesje

Oni to maju cele dost zlozite. Co si pamatam tak to funguje tak, ze tam treba registrovat kreditnu kartu na tej stranke - cez to confirm credit card - a to tym sposobom, ze sa posle z tej kreditky cca 1,5 eur, nasledne by o niekolko dni sa malo objavit v detailoch tej platby 4-miestne cislo (treba sledovat cez internet banking, kedy tam nabehnu details tej platby) a to sa potom musi zadat niekde na ich stranke. Je to pomerne tazkopadne spravene, ja som tiez najprv nechapal ako to funguje, lebo napr az tyzden sa ziadne detaily platby neobjavovali, tak som tam skusal rozne nespravne kody, potom mi to zablokovalo, musel som pouzit inu kreditku, atd. No pomerne user unfriendly.

Ondrej

V detailech tý platby to bylo, už je to dávno co jsem to dělal, ale takhle to chtělo schválit platnost karty potažmo účtu. Ta částka se vrátí při první platbě, jen přes výpis nebo v elektronickém bankovnictví koukni na detail tý platby a tam by to mělo být.

EDIT: případně můžou chtít 4 poslední čísla na kartě, teď jsem na to díval kdybych chtěl upravovat připojenou kartu.

Darth

Po založení účtu to chce ověřit e-mail (tj. přijde potvrzující e-mail, tam jen kliknout na odkaz) a ověřit kreditku (resp. platební kartu). Tím, že ji dáš ověřit (Confirm your credit card), si to strhne tuším 1 EURo z karty, které převede do balance (tj. bude viset na Paypal účtu). Kouzlo je v tom, že jako variabilní symbol pak ve výpisu z banky bude čtyřmístné číslo. To zadáš do Confirm your credit card a karta je ověřena (že se z ní dají strhávate peníze, že je tvoje a že je platná, že má povolené platby přes internet).

To euro zůstane v balance a při první platbě se použije (tj. platba z karty půjde o 1 euro menší a použije se to euro v balance).

Jakmile tohle bude ověřeno, je možné Paypal účet používat. Ale je tam ještě další omezení. Tuším, že při převedených 2000 EUR za rok tě začnou obtěžovat, že překračuješ povolený roční limit a při 2500 EUR ti účet zablokují, dokud nedoložíš živnosťák, vlastní adresu (třeba výpisem z banky, který ti jde na adresu, účtem za telefon s tvojí adresou, apod.), plus chtějí nějaký identifikační doklad (naskenovaná občanka, pas) - souvisí to se zákonem proti praní špinavých peněz. Normální uživatel takový pohyb v rámci Paypalu asi mít nebude, ale je dobré na to být připraven, pokud jedeš e-shop nebo bricklink.

firedemon

Díky za rady.Už to funguje.Našel sem to v internetovém bankovnictví,nějakou dobu to trvalo,než se mi to tam ukázalo.