Krmelín - jednodenní výstava

Založil Kuba, 14.05.2014, 20:47:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Kuba

Zatím předběžně plánuji jednodenní (případně víkendovou) výstavu v mojí obci Krmelín, která přímo sousedí s Ostravou. Měl bych k dispozici sál v naší hasičárně, který je o něco větší než 1 Skvošový kurt na Lipně. Zde Foto: http://www.sdhkrmelin.cz/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=131:2013-12-03-19-07-33&Itemid=128 V hasičárně mám k dispozici mnoho stolů. Způsob vystavování, obdobný jako v Brně. Tedy bez vitrýn, ale určitě bych stoly od uličky oddělil páskou, šňůrou, a bylo by hlídaní. Abych zajistil účast návštěvníků, chtěl bych výstavu udělat v den, kdy se v obci něco děje. Stavění máje, které děláme přímo my hasiči a účast na stavění máje máme mnoho let přes 500lidí (mnoho rodin s dětmi) a sál je nevyužitý. Nebo potom o víkendu, kdy je v obci pouť a je jistý větší pohyb rodin s dětmi v centru obce, tedy pokud nebude vyloženě mizerné počasí. Obavám se, že naši hasiči mně budou chtít směřovat spíše až na pouť která se koná v druhé polovině června. Výstava by se konala samořjemně až příšti rok, jelikož letos budu já, a i někteří další co přislíbili účast, mít lego na Lipně. Ale zjišťuji již teď, abych věděl zda je reálné výstavu vůbec uspořádat a přemýšlet o ní. vstupné by bylo symbolické 10, 20 nebo 30kč. žádny výdělek  z toho asi očekávat nejde, spíše proplacení benzínu a zajištění plakátu a občerstvení.

Předběžně mi přislíbili účast někteří Ostravští a skoro Ostravští kostaři. Včetně mně je nás zatím 8. Kdyby se chtěl přidat ještě někdo z Ostravska, případně i ze sousedních krajů Olomouckého a Zlínského, nebude problém. V sálu bude místo. Budu rád za každý MOC, zatím to totiž vypadá, že většinu výstavy by zaujímaly sety. Což taky nevadí, ale chtěl bych to vyvážit alespoň 50na50.

V rámci výstavy by proběhlo něco jako hospoda, pro ty vystavovatele, kteří by se rozhodli zůstat přes noc. Zajistil bych bečku piva, v hasičárně je kuchyňka kde by nám moje manželka udělala např. guláš a další občerstvení. Případně by se dalo venku grilovat. Spát se dá přímo v sále na karimatkách ve spacácích, tedy jestli to nikomu nevadí.

Pro další zajištění a zvednutí návštěvnosti, zatím přemýšlím o soutěži mezi dětmi z naší školy a ze škol ze sousedních obcí o sety. Zatím mě napadla soutěž o nejlepší lego obrázky v rámci výtvarné výchovy, ty by se samozřejmě hodnotily až návštěvníky na výstavě. 

Mr. Cube

Díky za snahu s organizací výstavy. Já jsem se tedy přihlásil. Je šance, že to, co jsem měl naplánováno původně na Lipno (což se ukázalo jako naprosto nereálné  ;D) za ten rok stihnu. Anebo úplně něco jiného. Každopádně si můžeš odškrtnout jeden MOC (ale kdyby byl zájem, i nějaké sety bych mohl dodat).

Kuba

jj Samozřejmě i sety budou potřeba na zaplnění všech stolů :) Myslím, že s danyboyem by jste mohli zvládnout ze setů udělat pěkne setové diorama na Hobita a Pána prstenů.  ;)

danyboy

Mr. Cube, Helms Deep + uruci.. >:D