Öghlr - úprava setu 7048 Troll Warship + custom plachty

Založil Hacislav, 30.04.2014, 00:05:56

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hacislav

Öghlr je jméno této lodi, která je součástí mé Green army.
Původně jsem tuto loď chtěl prezentovat až potom co bych vám představil mou armádu, abych tím byli objasněny některé souvislosti, které jsou navázány na příběh mé armády. Jenže asi ještě chvíli potrvá než dotáhnu Green army do prezentovatelného stavu a také než ji nějak slušně nafotím.
Prozatím bude stačit, že se jedná o úpravu setové lodi 7048. Ve své flotile mám tuto loď ještě jednou, ale tu se snažím dostat do téměř čisté setové podoby, zatím je v provizorní podobě,  získal jsem jí totiž levně, ale za to nekompletní. Obě lodi byli aktérkami lodních manévrů, které jsem uspořádal v březnu, foto výstup s této akce je teprve v procesu.

Tvůrcem custom plachet je darkdrago, který mě požádal, abych je pro něj nafotil jak samostatně tak i na lodi.
Když už jsem fotil loď rozhodl jsem se, že vám jí přecejen představím už nyní, časem udělám  lepší fotky.
Lodička je celkem "drobeček", takže jí budu fotit na foto pozadí pro focení lidí.

foto

Občas mi zmizí fotky (u fotek linkovaných z rajčete, ale bohužel i z flickru se to stává). Proto jsem nově pod každou fotku přidal i odkaz do příslušné galerie. Pokud zaznamenáte, že mi komplet nebo částečně zmizeli fotky, budu rád když mi pošlete SZ a já to opravím.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Hacislav

foto

Na střední stěžeň jsem si vymyslel velkou plachtu ve stylu těch setových. Ale aby byli plachty na lodi sjednocené, nechal jsem si i na zbyle dva stěžně udělat "kopie" těch originál setových.
Když jsem plachty dostal do rukou byl jsem velmi příjemně překvapen, vypadají lépe než jsem vůbec čekal. Díky jinému materiálu a barvení, jsou oproti setovým výrazně pevnější a tvrdší, ale to myslím není na škodu.

foto

Na této fotce si můžete porovnat custom plachtu od darkdraga a originál Lego plachty.

foto

DarkDrago

Jsem rád, že konečně vidím výsledek své práce přímo na lodi pro kterou jsem to dělal. Jen doufám, že se taky odvážím udělat nějakou lodičku pro škorpíky a vybavit ji podobnými plachtami se štírem  :D

Jinak to tvé "velmi příjemně překvapen" bych spíš popsal tak, že jsi neměl slov a snad i uvažoval o tom jestli to není jen sen  ;D
Dračí páni s mocí ohně...

Bard

Velká plachta mi přijde jako dobrý nápad (ten člun se mi nelíbil právě kvůli divně vypadajícímu oplachtění.  Vratiplachta (jestli se jí tu dá tak říkat) na zadním stěžni se k ní hodí. Akorát přední stěžeň s plachtou mi přijde teď takový divný.

A custom plachty v Darkdragově provedení vypadají parádně.

richchie

velmi pekne, tie custom plachty nemaju chybu. uz sa tesim na prezentaciu green army :-)
jedine co mi vadi je ten chima minifig.. to sa mi k orcs nehodi

Hacislav

Při přestavbě jsem se snažil v rámci možností držet reality, tedy aspoň na úrovni lego setů a samozřejmě jsem šel cestou zkratky a kompromisů.

Proto jsem třeba, na-rozdíl od originál setu, posadil veslaře zády k směru plavby. Ikdyž četl jsem, že na některých vikingských lodích veslaři stali po směru jízdy a vesla netahali ale odtlačovali.

Mimochodem kdo z vás si všiml, že loď má jak kormidelní kolo, tak kormidelní vesla?
Ve skutečnosti se loď řídí za pomocí kormidelních vesel a na zádi samozřejmě kormidlo nemá. Kormidelní kolo, je jen trofej a je součástí stanoviště lodního šamana. Když ho získali, tak z trosek nebyl zcela jasný jeho účel, přesto že bylo očividné, že se jedná o velmi důležitý předmět.   

Citace od: richchie kdy 30.04.2014, 14:05:06
jedine co mi vadi je ten chima minifig.. to sa mi k orcs nehodi
;D Základem Green army jsou samozřejmě Fantasy era trollové s notnou příměsí LOTR a Hobit skřetů.
Nicméně seznam lego edic s kterých jsem verboval členy do Green army je dost slušně dlouhej a to počítám jen ty, z kterých jsem použil celé nebo skoro cele figy. "Dárců orgánu" a výbavy pak bylo pro zpestřeni ještě mnohem víc.
Chima až na pár výjimek (jako jsou například ty dva krkavci co patří do posádky Öghlr) byla především "dárcem orgánů". Ale to se s příchodem nových sad změní. Už se nemůžu dočkat na malé a především velké "Mumotky".