Green army

Založil Hacislav, 17.05.2014, 23:33:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hacislav

Green army je má armáda/sbírka, kterou stavím z lega. Jedná se o fantasy armádu podle mého vlastního příběhu. Snažil jsem se, aby to byla co nejméně armáda klonů. Je to takový můj "dort pejska a kočičky",  doufám že aspoň někomu se bude líbit, tak jako mě přináší radost.
Inspiračních zdrojů pro příběh Green army je celá řada fantasy světů, za všechny budu jmenovat Krvavé pohraničí od českého autora Vladimíra Šlechty, pokud neznáte mohu jen doporučit.

Jen upozornění: ne vždy půjde o pure lego, sem tam se objeví custom dílky, ať už od specializovaných výrobců jako jsou třeba američtí Brickforge nebo třeba vlastní výroba jako jsou plachty a pláště od darkdraga.
V malé míře může dojít i na barvení a jiné úpravy lega, to jen aby jste si nestěžovali, že jsem Vás nevaroval.

Fotky jednotek,  se teď na začátku, budou dublovat, s fotkami zařazenými do soutěže o nej skupinku figů, kterou vyhlásil darkdrago a která mě vyhecovala, abych konečně aspoň některé mé jednotky dotáhnul do publikovatelné podoby a abych je aspoň trochu slušně nafotil.
Zato bych mu touto cestou rád poděkoval.

Popisy jednotek budou zde podrobnější, oproti těm v soutěžnim vláknu. (možná)  >:D
Ale aby jste neřekli, že to tady jen "plevelím" ve dvou vláknech, tak zde zveřejním fotky a popis jedné jednotky, kterou jsem se rozhodl do soutěže nezařadit.

Green army má i svou námořní sekci, první fotky lodi jménem Öghlr jsem zveřejnil v samostatném vláknu - jedná se upravený set 7048 Troll Warship.

Mimochodem jména, potažmo celá skřeto-trolí řeč, je hrdelní jazyk, často plný přehlásek, všechna jména by se měla vyslovovat (spiše vyštěknout) s "temným" zabarvením hlasu.

Občas mi zmizí fotky (u fotek linkovaných z rajčete, ale bohužel i z flickru se to stává). Proto jsem nově pod každou fotku přidal i odkaz do příslušné galerie. Pokud zaznamenáte, že mi komplet nebo částečně zmizeli fotky, budu rád když mi pošlete SZ a já to opravím.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Hacislav

Vrchním velitelem, hlavním stratégem a pánem nad životem a smrtí všech členů Green army je Hač, zvaný "Rubohlav".  Je to půlskřet, co se ale šušká jen potají, že podstatná je ta druhá půlka.
Hač disponuje abnormálně silnou formou přirozeného talentu na magii, dosud se nenašel žádný mág, který by byl schopen odolat jeho, několika dimenzního, brutálního útoku primitivní magie v surové podobě. Řada studovaných mágů považovala, něco takového, za zhola nemožné a to ani v případě, že by spojilo své specializace několik čarodějů různých škol/směrů. Hač prokazatelně realizoval tento "nemožný" projev síly, dokonce několikrát v jednom dni.

Osobou, která stojí mimo struktůru velení a podléhá jedině přímo Hačovy je - Hagrö správce veškerého jeho movitého i nemovitého majetku. Do jeho působnosti spadají také všichni zajatci a otroci, které vyřadila ze své působnosti armáda.

Green army je složená z několika řadových jednotek a celé řady speciálních jednotek.

Jednotky jsou tvořený členy stejného typu výzbroje (případně určení) nebo z členů stejného druhu (přesněji spíše stejné mentality).

Všechny jednotky (ať řadové, tak i ty speciální) mají nárok na jednoho Beasta. (s výjimkou výcvikové jednotky)
Beast je takovým "maskotem" každé jednotky, často se jedná o nějakého výrazného abnormálního humanoida vyznačujícího se silou a velikostí (ne nutně inteligencí), případně ochočenou nějakou nestvůrou.
Základní premisou Beasta je, že pouhé jeho zjevení na bojišti by mělo vzbuzovat v protivnících děs a hrůzu. Ne všechny jednotky mají svého Beasta, některé ho úmyslně nechtějí (rozhodnutí je na veliteli jednotky). Jiným zatím nebyl vhodný Beast přidělen. O přidělení konkrétního Beasta rozhoduje jedině Hač.

Velitelé každé jednotky, jsou označeni zlatými insigniemi, ve většině případů se jedná o zlaté zbraně.

Všechny řadové jednotky jsou navíc označeny jednotným trollím praporem.

Jediná věc, která je opravdu společná, pro všechny členy mnohonárodní/mnohorasové Green army je: výstrojní nekázeň.

Statistiky

speciální jednotky
likarijští
stav: 10 + 4 psi, bez beasta

chlupáči
stav: 18 + 2 medvědi, bez beasta

müngové
stav: 13, bez beasta

magic
stav: 14 + beast zelený drak Smaragdodráp

řadové jednotky

heavy
stav: 21 + beast Rancor

Hacislav

V tomto případě začneme představením jednotlivců:
Uprostřed je sám vrchní diktátor Green army - Hač řečený Rubohlav.
Jediné co je známo o účincích zlatého amuletu, jenž nosí Hač na krku, je že se jedná o velmi silný předmět s iluzorními, případně hmotně strukturálními účinky.

Vlevo je Stoupa - Hačův osobní písař a sluha.
Vpravo je k vidění Hačova osobní standarta, drží ji příslušník Hünch (Hačův pes), který má zrovna službu vlajkonoše.

Green army - Hač zvaný Rubohlav by Emil  Emilovič, on Flickr
foto

Hač a jednotka Magic
Je to speciální jednotka složená z mágů, čarodějů, šamanů, theurgů, čarodějnic, kleriků a zaříkávačů všemožných směrů.
Prvořadým úkolem je postarat se o Hačovu magickou bezpečnost, což jim malinko komplikuje Hačův mimořádný osobní magický náboj.
Vybraní členové jednotky, často plní konkrétní samostatné úkoly.
Koncentrovaná síla této jednotky, pokud je nasazena na bojovém poli má vpravdě hrůzné účinky.

Green army - Hač a jednotka Magic by Emil  Emilovič, on Flickr
foto

Vybírat význačné členy v rámci jednotky magiků, kde každý z nich je jedinečným a do určité míry i dost sebestředně egocentrickým individuem, je dosti ošemetné.
Proto jsem vybral pouze velitele jednotky a tři členy, kteří do jednotky více méně spadají spíše jen formálně.
Velitelem jednotky je arcitheurg Tharsis.
Beastem jednotky je zelený drak Smaragdodráp.
Letcem na Smaragdodrápovy je Dragonlord, mimochodem jeden s pouhých dvou "nezelených" členů jednotky.  Dragonlord je zpravidla pověřen samostatnými úkoly s přímého rozkazu Hače.
Zcela vlevo dole je Mimig, jenž je šamanem sloučeného kmene lidojedů a pralidí, jeho členství v jednotce Magic je čistě formální. Mimig je oním druhým nezeleným členem jednotky.
Napravo od Mimiga je üHu, lodní šaman na Öghlr, jeho specializací je počastnická magie i on je zpravidla svými úkoly vázán mimo jednotku.

Green army by Emil  Emilovič, on Flickr
foto

Hacislav

Heavy je řadová jednotka "těžkých kusů", plní čistě ofenzivní úkoly, jsou hlavním jádrem všech větších útočných akcí.
velitelem je Küng
beastem je  Rancor - Küngův "mazlíček"
Trollové z jednotky heavy jsou přidělováni na lodi jako veslaři, případně jako bubeníci. Na tyto posty jsou přidělováni na střídačku, hned po té co v heavy absolvují výcvik v střelbě s trollí ruční kuše. (pro lidi by tato "příruční" zbraň spadala spíše do kategorie dobývacích strojů)
Jediný běžný troll, který je zproštěn služby/výcviku na lodích je Jednoručka, který je hlavním instruktorem střelby v heavy.
Dumdum - je nejen bubeníkem heavy, ale zároveň je hlavním bubeníkem celé Green army, zpravidla slouží na Öghlr.

Green army by Emil  Emilovič, on Flickr
foto

Heavy není jedinou jednotkou, v které slouží trollové, dvoum se podařilo vypracovat natolik, že byli zařazeni do Hünch.

Přesto, že heavy je jednotkou těžkých a superťěžkých kusů, největší příslušník Green army není členem heavy, dokonce je větší než Rancor. Kdo to je? To si nechám jako překvapení, ale na něj si ještě chvíli počkáte.

Hacislav

Jen málokdo tuší, že druhou nejelitnější jednotkou je speciální jednotka Müngové.
Müngové plní čistě defenzivní úkoly.
Jedná se o jednotku převážně gobliních elitních válečníků s bezbřehou odvahou.

Člen Müngů je jako jediný schopen se v přímém boji postavit jeskynnímu trollovy v bojovém šílenství, musí být schopen ho zastavit a pokud se jedná o některého z jeho "svěřenců", tak to musí udělat tak, aby byl troll co nejméně poškozen a aby byl,  co nejdříve, znovu schopen boje. Dokonce i příslušník Hünch by se takové přímé konfrontaci pokud možno vyhnul a raději takového protivníka vlákal do pasti nebo na něj vyzrál jinou lstí.
Müngové všude provázejí jednotku Heavy a snaží se zabránit tomu, aby síla a velikost příslušníků Heavy nebyla zneužita proti nim.
Müngové nemají beasta, dle slov jejich velitele, žádného nepotřebují, když jim byla svěřena celá jednotka beastů a navíc Rancor je tak trochu i jejich.
Mimochodem, pokud jsou rozkazy Künga(velitel Heavy) v rozporu s rozkazy Krögga(velitel Müngů), mají vždy Kröggovy  rozkazy přednost.

Zde pózuje celá jednotka, s jedním ze svých "svěřenců" z Heavy.

foto

Uprostřed velitel Krögg se skupinou nejzkušenějších bojovníků mezi Müngy, kteří jsou u jednotky od začátku.

foto

Krögg dává přednost boji "tělo na tělo", ale několik přesných a super rychlích kuší, je pro plnění jejich úkolu nezbytnost.

foto

U goblinů se poměrně často věnují válčení i samice.
Toto jsou "květinky" od Müngů, ale nikdy by jste je tak neměli nazvat v jejich přítomnosti, jsou li vám vaše žebra milá.
Tydle samice se neleknou ani rozzuřeného trolla, myslíte že se snad zaleknou vás?

foto

Mr. Cube

Velice se mi líbí Heavy jednotka.  >:D

Hacislav

Chlupáči je pracovní přezdívka jednotky, která se stala oficiální, ostatně defakto jen popisuje prvek, který je pro všechny členy společný. Členové jednotky toto jméno zrovna nemilují, ale zvykli si.
Názvy navrhované jednotlivými smečkami, v kterých se snažili vyzdvihnout význam své smečky samozřejmě neprošli.
Rozhodně nedoporučuji použít v jejich přítomnosti výraz "Zablešenci" (Bez ohledu, že i nějaký ten problemeček s parazity se již v minulosti vyskytl.)
Osoba, která  naposledy tento výraz neprozřetelně použila, v noci na to bezestopy zmizela, jediné co po něm zůstalo byli boty, které zůstali v místě jeho ležení.

Chlupáči jsou speciální jednotkou složenou z jednotlivých smeček lykantropů a animáloidů.
Paleta úkolů, které plní je velmi široká: podpora průzkumu (zvláště když je ho třeba v širším rozsahu), pronásledování a dohledávání utečenců, zpravidla to jsou oni kdo provází beastmástra při získávání nebo odchytu nového beasta.
Jejich nejoblíbenější úkol je průzkum bojem.
Toho času je jednotka bez vlastního beasta

foto

Vlevo je smečka yetiů, přesněji údajně dva yatiové a bigfoot, ale to jim stejně nevěřím. Jsem si téměř jistý, že se jedna o dva wendigy a co je ten velký zač snad ani vědět nechci.
Vprávo je smečka míšanů. Vůdcem smečky je Tarfful od té doby co se stal velitelem celé jednotky poklesly rvačky v jednotce na přijatelnou mez.

foto

Vlkani jsou nejsilnější a nejpočetnější smečkou mezi chlupáči. Jejich vůdce Sněhový Hrom je Tarkffulovým hlavním rivalem.
Status quo  kolem pozice velitele jednotky poměrně stabilně funguje již delší dobu, uvidíme jak se situace změní pokud se například podaří vlkanům získat dalšího člena do smečky.
V lepším případě dojde jen k souboji mezi Sněhovým Hromem a Tarffulem, v horším případě dojde k souboji celých smeček.

foto

Vlevo jsou tři soliteři, kteří byli okolnostmi donuceni vytvořit vlastní smečku, jinak by mezi chlupáči neměli mnoho šancí, jako svého vůdce si zvolili minotaura
Big Muu.
Vpravo jsou krysáci, které vede Medový chlup. Medový chlup je od začátku podporovatelem Tarffula v pozici velitele jednotky.

foto

Hacislav

Zde je Hagrö a jednotka Likarijských.
Hagrö je správce veškerého Hačova movitého i nemovitého majetku.
Likarijští jsou druhou speciální jednotkou v rámci Green army, složenou čistě z goblinů a malých skřetích ras.
Nejsou to sice tak špičkový válečníci jako müngové, přesto jsou dva dobré důvody proč není radno si s nimi zahrávat.
Prvním, nikdy neváhají použít svých skvělých kuší, již nejeden protivník skončil prostřílený jako jehelníček, dříve než se mohl pokusit jim ukázat jaký že je "borec".
Druhým, důvodem jsou jejich psi. Likarijský těžký štváč je plemeno psa, které vypadá jako výsledek toho, když fenu v lese obskočil medvěd. Část jména plemene svých psů přijali jako název své jednotky.

Likarijští plní čistě defenzivní a logistické úkoly, jako je strážní služba, doprovod zásobovacích karavan, odsun zajatců, stopování uprchlých otroků.
Jednotka nemá svého beasta.

foto

Vlevo Hagrö, Hačův správce.
Uprostřed velitel jednotky Hophops, veterán řady bitev. Jeho slovo respektují všichni goblini (a nejen goblini), včetně Krögga(velitele müngů).
Vpravo je Gringot, hlavní cvičitel a psovod.

foto

Návrat karavany do zázemí.
Goblini s oblibou svá břemena, na rozdíl od lidí, nosí za pomocí čelní pásky, místo toho aby zatěžovali svá ramena popruhy.
Zdá se, že  trpaslíci se svými krátkými a svalnatými krky jsou přímo zrozeni pro tento druh přenášení břemen.

foto

Trpaslíci jsou mým oblíbeným druhem jídla. Jsou sice hodně houževnatí, ale dost vydrží, hodí se na cesty, dají se skladovat v podzemí.
Při sklizni si pokaždé užijem spousty zábavy a nemusíte být tak opatrní, aby jste je příliš nepoškodily.  Navíc jsou nepřekonatelní ve výrobě různých šikovných a potřebných hraček.

foto

richchie

velmi pekne :-) ocenujem vytvorenie uceleného pribehu spolu s menami velitelov. Heavy jednotka je fakt luxusna :-)

Hacislav

Citace od: richchie kdy 20.05.2014, 11:00:33
Heavy jednotka je fakt luxusna :-)

Děkuji, Heavy jsou mi oblíbenci. Škoda, že možnosti individualizace je u nich dost omezená. Snažím se to zlepšit, aspoň pomocí výstroje. Originál výbava přímo pro ně jsou jen dvě barvy kyjů,  zbytek je potřeba vymyslet jak složit z jiných dílků a to mě vlastně baví...

Hacislav

Dlouho jsem toto vlákno zanedbával.
Ale protože, další jednotky nejsou ještě připravené pro finální publikaci. Tak jsem do dnešního focení aspoň zařadil nové přírůstky do jednotky Heavy. Tentokrát byli verbováni především kamení trollové. Po nedobrých zkušenostech, bylo rozhodnuto, že kamení a cave trollové  budou tvořit čistě suchozemskou sekci jednotky Heavy.

foto

Kamení trollové bojují bezezbraní, ostatně oni ani žádné zbraně nepotřebují.

TUKE

A ten F4 kameňák ? Nebojíš sa,že ťa ukameňujú kvôli nemu?  ;D

Hacislav

Citace od: TUKE kdy 01.12.2014, 13:00:56
A ten F4 kameňák ? Nebojíš sa,že ťa ukameňujú kvôli nemu?  ;D

Co na to říct, snad jen staré dobré žoldácké heslo: "Kdožs bez miny, hoď kamenem."  >:D

Citace od: Hacislav kdy 17.05.2014, 23:33:41
Jen upozornění: ne vždy půjde o pure lego,
Citace od: Hacislav kdy 17.05.2014, 23:33:41
to jen aby jste si nestěžovali, že jsem Vás nevaroval.

TUKE

Citace od: Hacislav kdy 01.12.2014, 15:55:13
Co na to říct, snad jen staré dobré žoldácké heslo: "Kdožs bez miny, hoď kamenem."  >:D

;D ;D ;D Tak ja s tým problém nemám  >:D
Budeš ho aj nejak upravovať, alebo necháš ho v modrom?  ;)

Hacislav

Citace od: TUKE kdy 02.12.2014, 10:49:25
Budeš ho aj nejak upravovať, alebo necháš ho v modrom?  ;)

Nechám mu modré kraťásky ono i v středověku uměli obarvit látky na modro, natož ve Fantasy.

TUKE

Tak potom si zožeň ešte aj týchto dvoch:

;)

Hacislav

Citace od: TUKE kdy 04.12.2014, 07:50:39
Tak potom si zožeň ešte aj týchto dvoch:

;)

Tydle nechci. Tohle jsou výlisky - předpokládám sourozenci čínských fake lego figurek.
Můj je custom (pro jeho vznik bylo aplikováno nemalé množství ruční práce). Ikdyž těžko říci jestli třeba nepřispěl nějakou měrou k vzniku těchto figurek. Nebo možná jako základ byl použit pro vznik toho mého, tento "číňan", jak je to přesně netuším.
Pitvu jsem nedělal. Pro mne je důležitá ta přidaná hodnota, kterou ten můj má.

TUKE

čiže to nemáš toho čínskeho?? ?? ??

Hacislav

Hünch (Hačovy psi) jsou Hačovou osobní stráží a zároveň nejelitnější jednotkou Green army. Jedná se o fanaticky oddané válečníky, kteří prošli nekompromisním výcvikem.
Každý příslušník se vyznačuje mimořádnými fyzickými schopnostmi, nadprůměrným vzrůstem, bleskovými reflexy, ale také překvapivě schopností samostatného rozhodování a jednání. Již nejeden elitní asasín došel na konci svého života k poznání, že je ho schopen rozsekat na kusy "řadový člen" skřetí osobní stráže.
Hünch jako Hačova osobní garda, plní také strážní a pořádkovou službu, ale ze všeho nejraději se starají o jeho bezpečnost, ve chvílích kdy se rozhodne, dopřát si potěšení s osobní přítomnosti ve víru boje.

foto

Velitelem Hünch je Krögl (pokud vás omrzeli vlastní zuby, tak před ním vyslovte jeho jméno jako: Krýgl).
Dlouho se dařilo náročným výběrem projít jen skřetům, ne že by se o to trollové také nepokoušeli, ale obvykle nesplnili náročná kritéria (jak mentální  tak často ani fyzická), ale nakonec se to dvoum trollům podařilo.
Později Hač udělal výjimku přijal mezi Hünch i dva bahenní trolly. Nedosahují sice požadovaných mentálních kvalit (částečně to vyvažují absolutní oddaností Hačovy) a nejsou ani mistři v bojovém umění, nicméně co z nich dělá mimořádně náročného a nezdolného protivníka, je jejich neuvěřitelná regenerace.

Mistr Krel je odpovědný za neustávající výcvik Hünch a spolupodílí se i na bojovém výcviku všech ostatních speciální jednotek Green army. Je také častým sparring partnerem samotného Hače.

Služebně nejmladšími mezi Hünch, je osmice Bestiánů.
Bestiáni jsou magickou rasou, vzniklou ze spojeni člověka a démona. (zejména inkubové se podílejí na rozšiřování jejich řad) Bestiáni jsou všeobecně podezíráni z všelikých špatností (často ne neprávem). Hač dal těmto osmi bestiánům svou důvěru a oni ji dosud nikdy nesklamali. Ostatně jsou jsi plně vědomi, že jsou pod neustálím drobnohledem, prohřešek který by komukoli jinému snadno prošel, může snadno znamenat jejich konec.
Stinnou stránkou jejich původu je, že na ně částečně působí některé magické spoutávací a vymítací postupy, podobně jako je to u démonů.
Bestiáni se poměrně rychle mezi Hünch adaptovali a přijali za své hodnoty Hünch, potažmo hodnoty Green army.

foto

Hünch se honosí výzbrojí s dračími insigniemi. Vůbec se nemusí jednat o jednotný vzor nebo styl, ale vždy se musí jednat o trofejní kus po zabitém protivníkovy.
Dračí insignie v rámci Green army přísluší jedině členům Hünch, nicméně není podmínkou, aby nositel dané "trofeje" byl zároveň tím kdo jí získal, stačí když to byl kdokoli z Green army.  Tyto trofeje jsou často předmětem vnitroarmádního obchodu a jsou velmi ceněné a draze placené. Takže pokud vás omrzel život, stačí se ukázat v něčem s dračími insigniemi a kterýkoli člen Green army, se maximálně vynasnaží, všemy prostředky vás toho předmětu zbavit, společně s vaším životem. To je totiž nezbytná podmínka, proto aby daný předmět získal svou hodnotu.