(Vlastní; Bio) Zoombicar

Založil DarkDrago, 21.04.2014, 21:39:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

DarkDrago

Jak jsem již zmiňoval při prezentaci čtyřkolky, tak mám i auto, které jsem pojal (hlavně pro mou maličkost) netradičně.

Z Boskovic jsem jsem si odvezl dvě věci. Malé pneumatiky a taky myšlenku, že ještě nikdo nepoužil hnědé 56145 jako disky kol, ale jen jako klády...
Další takový extrém (po zvolené barvě), co jsem jen tak zkoušel je použít 40 zubé kolo na převod zatáčení, čímž jsem dosáhl cíleného zpomalení.
Poslední věc s kterou jsem se musel vypořádat, bylo zadeklování předku stroje. Jak všichni dobře víme tak hnědé panely ještě nikdo nevymyslel, tak jsem musel šáhnout po Bio dílcích.

Jaký je výsledek? Auto jede i zatáčí a kupodivu vypadá (aspoň pro mé oko) dobře.
Všímavější se asi hned zeptají jestli bateri box za zadními koly nedělá neplechu. Při prvních jízdách se opravdu auto chovalo jako valach, ale díky těžké kapotě se jeho vzpurnost omezila  :D
To, že auto je zakapotované jen z půlky samozřejmě asi není moc dobře, ale budu se snažit na tom trošku zapracovat...

P.S. pokud někdo chce pořádat soutěž o nejlepší použití Bio dílů, tak můžete vyhlásit boj o druhé místo  ;D

Dračí páni s mocí ohně...

Hacislav

Ta biokapota se mi příjde dobrá, hnědé disky mu sluší.
Jsem rád, že jsem ti přispěl tím, že jsem ti jedno malé kolo v Boskovicích vyměnil.

Ale tím bych skončil s chválou.

*Nemá to volant, nebo páky, kterými by se to dalo "řídit".
*Za kapotu bych ještě dal rám s jakoby předním sklem/ (proti větrným štítem).
*Samotný "volný" baterybox je fakt ekl. Vypadá jako kdyby jsi ho tam jen tak "přilípnul", nebo jako by k vozítku ani nepatřil.
* Bijí mě do očí ty modré piny, axlo piny a červené mikro axle. (ale už jsem nějak pochopil, že je to jen čistě moje osobní duševní komplikace a že jsem asi jediný komu na jinak pěkně barevně sladěném modelu tyto detajli vážně vadí)
Co zasedačky dát alespoň ochranný rám jako mají kabrioletové offroady a traktory.

Jak je to s převody a ozubenými kolečky, neposoudím tomu nerozumím.
Upřímně mi příjde, že ti tvůrčí invence došla vytvořením kapoty a zbytek jsi jen tak slepil a odflákl.
Podobně jako tvá čtyřkolka, je to slibný koncept, ale dost nedotažený.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Plutoone

Citace od: Hacislav kdy 21.04.2014, 23:49:53

Upřímně mi příjde, že ti tvůrčí invence došla vytvořením kapoty a zbytek jsi jen tak slepil a odflákl.
Podobně jako tvá čtyřkolka, je to slibný koncept, ale dost nedotažený.
Pod tohle se podepíšu. Kapota ok. Zbytek je strašnej.

DarkDrago

Právě dělám na dodělávce...takže nějaké to zlepšení by mohlo být  ;)

Francoa

* Bijí mě do očí ty modré piny, axlo piny a červené mikro axle. (ale už jsem nějak pochopil, že je to jen čistě moje osobní duševní komplikace a že jsem asi jediný komu na jinak pěkně barevně sladěném modelu tyto detajli vážně vadí)

V tomhle nejsi sám! Na modelu se taky snažím co nejvíc používat černý mikro axle a šedý axlo piny (zbytečný "barvičky" mě fakt štvou!!!)... barevný dávám jen tam, kde nejsou vidět... Blbý je, že už se v modelech nevyskytujou, a proto jejich množstvý není u mě přiliš velký.

Jinak mě osobně tohle vozítko vůbec nic neříká. Taky si dost často sednu k legu a za pár hodinek si postavim něco jen čistě pro jízdu, abych se odreagoval a zajezdil si pár minut... Ale tohle je jako kdybys v polovině přestal stavět...

peter

Citace od: Francoa kdy 22.04.2014, 13:41:26...a  šedý axlo piny

Bohužel pokud vím, tak ekvivalent modrých "axlopinů" v šedé barvě neexistuje - prosím oprav mne, jestli se mýlím. Mám doma jen pár kousků v černé variantě, ale to je opravdu stopové množství oproti standardním modrým.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

DarkDrago

Citace od: peter kdy 22.04.2014, 14:27:54

Bohužel pokud vím, tak ekvivalent modrých "axlopinů" v šedé barvě neexistuje - prosím oprav mne, jestli se mýlím. Mám doma jen pár kousků v černé variantě, ale to je opravdu stopové množství oproti standardním modrým.

Popravdě jsou dva typy axlepinů. Starší verze mají černou, šedou, tan a bílou barvu. Novější jsou upravené proti pootočení v díře a mají černou, modrou a bílou barvu.

Přičemž černé se objevily ve velké míře jen u Bio (Exo-Toa jich má až 25).
Bílé se objevili taky u Bioušů (Cahdok & Gahdok v počtu 22) a ještě v jedné stavebnici.
Modrých je nejvíc protože se objevují v každém novém techniku a proto jsou i o trochu více známější.

Kdo se chce zeptat kde mám svoje černé, tak mu odpovím, že mi jich prošlo rukama hodně, ale všechny jsem je směnil za modré, protože z 20 toho postavím víc jak z 5  ;D

DarkDrago

Jinak jsem právě (aspoň v to doufám) skončil s dodělávkou a snad uspokojím všechny nespokojené  ;D

Abych objasnil jakému autu jsem se chtěl přiblížit, tak je to tohle (přiblížit, né udělat věrnou kopii)

Dodělat skla nebyl až tak špatný nápad, bohužel jsem našel jen jedno v hnědé barvě (někde bude zahrabané další...

Hacislav

Výrazný posun dopředu! 8)

Nahoď ještě celkový pohled z boku, jako máš první fotku v prvním příspěvku.

Předpokládám, že ale zezadu máš pořád jen holí "hnusný" baterybox, natož aby tam byl třeba nárazník a zadní světla.
Nedal by se zezadu na baterybox přidělat někakej bio panel jako dekorace?
Za přední světla by se dali považovat ty otvory v přední masce.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Francoa

Citace od: peter kdy 22.04.2014, 14:27:54

Možná se to jmenuje zase trochu jinak, ale šedý vypadají stejně jako modrý, ale jsou protáčivé - užší, nevim jak to mám přesně popsat, snad chápeš :-) ekvivalent starých šedých jsou dnešní béžový :-) ... Při stavbách kam nepotřebuju dávat něco víc na pevno a je to vidět radši používám šedý než modrý, nebo béžový... Jinak černý axlopiny mám taky, napočítal bych je ale na jedný ruce, a proto bych je v tý obrovský kupě pinů hledal hodně dlouho! :-D

MeNadruhou

Citace od: Francoa kdy 22.04.2014, 16:37:24
Možná se to jmenuje zase trochu jinak, ale šedý vypadají stejně jako modrý, ale jsou protáčivé - užší, nevim jak to mám přesně popsat, snad chápeš :-) ekvivalent starých šedých jsou dnešní béžový :-) ... Při stavbách kam nepotřebuju dávat něco víc na pevno a je to vidět radši používám šedý než modrý, nebo béžový... Jinak černý axlopiny mám taky, napočítal bych je ale na jedný ruce, a proto bych je v tý obrovský kupě pinů hledal hodně dlouho! :-D
Myslíš axlopiny pro pohyblivý spoj? to je axlopin without frikšn, tzv bez tření
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou