Nováček - pomóóóc

Založil Brumlis, 21.04.2014, 20:18:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Brumlis

Zdravím Vás bando, jsem tu novej tak mě neumlaťte za mou legoterminologii.

Po dlouhé době bych se chtěl vrátit k Technicu, krabici se součástkama mám bohužel už nekompletní ale drtivá vetšina nakladače (ten starej s pneumatickymi pisty) a modrou technic helikoptéru (taky staršího data) čísla jsem nedogoogloval.

A můj problém je ten co teď nakoupit abych se k tomu vrátil, jasně podle toho co s tím chci dělat, takže chci mít IR/RC vehicle čistě na indoor ježdění. Mnohonápravový něco nesmysl, funkce bych zatím neřešil po tolika letech mi bude trvat půl roku postavit podvozek.

Tak samozřejmě se nabízí koupit 42009, protože je to solidní základ podvozku který by se (snad) dal protahovat. Na druhou stranu když za stejnou cenu koupím 9398 mám vlastně vyřešen problém s ovládaním + motory.
Co mi teda dobří hoši radíte?

Dáte mi někdo prosím odkaz na porovnání M/L/XL motorů? nikde jsem to nenašel

P.S. Na oboje dohromady momentálně nejsou prachy jinak bych to nepsal :D
Technic žrout

milanv

Pán na Žlutém hradě

Měch

Za sebe bych ti doporučil Crawler 9398. Jak už píšeš, obsahuje množství použitelné elektroniky kterou bys pak stejně musel draho kupovat.
Tvoje sety 8444 a 8459 (pokud se nepletu) ale neposkytují dle mého dostatečnou zásobu dílů pro stavbu tebou požadovaných modelů. Pak je zase lepší pořídit jeřáb.
Být tebou bych prolízal bazary typu aukro, bazoš, sbazar a koukal po příznivých cenách velkých setů, které bys mohl eventuelně pořídit ke Crawlerovi.

Konkrétně teď je na bazoši Buldozer 8275 za 3500,-
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

holub

Toto samé jsem tu někdy v zimě také řešil.Nejlepší je koupit postupně oboje jak crawler 9398 tak 42009 .Upřímě ti řeknu ten crawler je tak na přejetí nějaké překážky vykřížením kol,ale jinak to nic nevyjede. Ty motory tam jsou totiž nezávisle na sobě na jeden batery box,pro větší výkon by museli být bud dva batery boxy a nebo ty motory mít oba zároven na jedno převodové ustrojí,takto při najetí na překážku motor který potřebuje výkon tak ho ztrácí a místo toho hrabe ten odlehčený takže nevyjedeš fakt nic.Zkoušel jsem na to dát XL motory a je to to samé ,musela by se uplně přestavět celá ta koncepce a motory mít v rámu a pohyb přenášet skrze kardany na místo toho servo motoru,který navíc neotáčí proporcionálně takže to mi taky přijde jako slabota a slovo servo je tedy trochu mimo.
Ty díly z něj jsou výborný základ na stavění všech možných i nemožných vozítek,ale bude ti chybět více ozubených kol,spojek,a všeho možného,tak stejně koupíš i 42 009 .Já to měl naopak prvně sem pořídil  42 009,výborný zážitek a člověk zvyklý na staré časy dobře pochopí všelijaké současné techniky -  stavění pomocí liftarmů,když ho rozebereš budeš mít zásobu dílů že někteří lidé kupují i dva. Jenomže zas máš jen jeden L motor a batery box takže na tom ti to opět bude stát a stejnak sáhneš i po 9398.

JInak L motor je asi nejlepší střední cesta.
XL motory by byly v tom buldozeru ,ale já je sehnal za přijatelnou cenu z Bricklink,takže pořídit ho dodatečně není problém.