(Vlastní) Vojenský třínápravový speciál - V3S - edice 2014

Založil JardaL, 29.03.2014, 00:16:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

JardaL

Jak vlastně tohle vlákno začít. Možná tím, že po letech, kdy jsem se věnoval v naprosté většině jiným aktivitám než stavění z Lega (plození dětí, stavění domu, práce, ..) a času k nějaké vlastní LEGO tvorbě se opravdu nedostávalo, se opět začnu na našem společném foru aktivněji projevovat. A to zahrnuje i  obnovenou produkci vlastních modelů.

Ale zpět ke smyslu tohoto vlákna. Vlastně ANO, název je stále trochu zavádějící. Nová edice V3Sky ještě neexistuje. A pokud vše půjde podle mých představ, bude hotova až někdy na konci roku. Ale popořádku.

V3S byla mým prvním velkým modelem v dobách, když jsem s Legem opět  začínal a z dnešního pohledu je špatná a ještě horší.  A proto si myslím, že je třeba to zkusit znovu a tentokráte lépe.
Důvod, proč píšu tohle vlákno je ale prozaický. Chci od Vás poradit. Chci slyšet Vaše nápady na jedno konkrétní řešení. Na řešení pneumatik.

Jak všichni, kdo kdy V3Sku viděli,  vědí, jsou její pneumatiky originální. A existující LEGO pneumatiky nikdy nedokáží jejich vzezření věrně nahradit. Svojí výškou by v zásadě téměř pasovaly kola z Black Catu,

http://www.peeron.com/inv/parts/32003

s šírkou a vzhledem už je to horší. Pokoušel jsem se okrajově laborovat s vkládáním kostek dovnitř pneumatiky, ale výsledky nebyly dobré.
A proto se v této chvíli obracím na Vás, věrné schopné kostkaře, s prosbou o radu, nápady, inspiraci,...

Zkoušel někdo laborovat s řešením, kdy by se dovnitř kola pod plášt vložila nějaká specifická struktura z bricků, která by zajistila zvětšení obvodu a změnila tvar pláště?
Nebo co například non-lego řešení s nějakým custom pláštěm, který by se napříkklad na pneumatiku navlékl?

Už teď se těším se a zůstávám s pozdravem Kostkám zdar.
JardaL
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

Plutoone

Ahoj,
Jsem rád, že jsi se vrátil ke stavění. Tvé modely byly vždy dokonalé. Ale k tvé otázce, co si pneumatiky upéct, nebo někoho poprosit? Viz: http://www.rc4x4.cz/topic6733.html

Měch

Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

tomaslambo

Tady je stránka českého e-shopu, kde prodávají všechno možné na RC trucky a mají celkem slušný výběr pneumatik, ale dost pochybuji, že by pasovali na LEGO disky  :-\

Měch

Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Ondrej

S kolama je to těžký, buď jsou moc široký nebo zas jiný měřítko. Skládání z jiných kol jsem zatím v tomhle měřítku neviděl, u těch menších toho je víc. Tvarově odpovídající by bylo kolo z motorky, ale zase jsou moc velký a trochu užší. NeLego variantu bych nevolil, to bych tam nechal radši původní kola, který tam docela seděj.

Kiko97

Toto je celkom dobré, ale stále je to široké. Je to Effermanova idea, veľmi zaujímavé sú aj redukcie.

DaveListr

Ahoj, zasilam muj navrh na predni napravu v3s :) pouzite kola lego24x43
Ivo

DaveListr

tak asi sem ukoncim stavbu.. predni napravu sem musel jeste doladit aby se vyporadala s vetsi hmotnosti.. podrobne foto bude co nejdrive.. kdyby jste nasli nejake hrube chyby nebo napad co musim zmenit tak mi napiste :) rad to s vami prokonzultuju
Ivo