Jak spojit dva half-beamy vedle sebe bez přesahu do boků

Založil milanv, 07.01.2014, 10:21:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

milanv

Ahoj,

mám konstrukční problém: potřeboval bych k části half-beamu přidat vedle druhý ("vyztužit"), ale v konstrukci nemůže být místo do boku, takže bych potřeboval spoj, který nijak nepřečuhuje. Čili něco jako neexistující osička jednička nebo pin, co do obou stran je jak ten tříčtvrteční. Prošel jsem seznamy dílků i různé knihy stavebních technik a nic. Tak než to úplně vzdám, zeptám se ještě vás zkušenějších: není nějaký trik?

Zkoušel jsem i zacvaknout tam plate, ale to naráží na nepevnost spoje: potřebuji to zrovna v místě, kde se v tom half-beamu střídají round hole a axle hole, takže není jak tam nacvaknout byť jen dvojku.
Pán na Žlutém hradě

germik

Do hadičky narvi trubičku, a celé si to uřízni na délku 1 - pokud vím tak to není proti "pravidlům" ne? Docela to drží, kor když jich bude víc...
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Měch

Dej tam šedý (či modrý) půl-pin. Nebo uřízni axlo-pin.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

tomaslambo

Jestli jsem to schválně pochopil, tak kdyby jsi použil půl-pin, tak by ti vadil ten stud. V takovém případě nezbývá asi nic jiného než úprava nějakého stávajícího dílu (teda pokud se ti nechce předělat celou konstrukci) . Je to sice barbarství, ale řešení to je. Osobně bych volil rozříznutí toho axlo-pinu, získáš tak jedničkovou osičku a potřebný půl-pin, navíc je to pevnější a možná i levnější řešení než ty hadičky na trubičkách (nic proti ;))

milanv

Díky, tušil jsem, že to bez modifikací nepůjde. Ještě proberu tu konstrukci s jejím původním autorem a pokud bude "výztuha" opravdu potřeba, rozříznu ten axle pin, ať mi to drží na dvou bodech se zničením jen jedné kostky.

(Ano, s half-pinem mi překáží ten stud.)
Pán na Žlutém hradě

MeNadruhou

Normálně ho fikni ten axlopin, a pak si kup náhradní z BL až budeš někde nakupovat ;) .
Pak, až budeš stavbu prezentovat, označ ji jako "OSN!"
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

otaznik

Volil bych změnu konstrukce, ostatní je trošku srabáctví.

blindmelon

Nebo to rovnou slep.  ;D PS. ale chápu... nevím, proč ještě s takovým pinem Lego nepřišlo.
Hezký den, Blindmelon

milanv

Vypadá to, že se změna konstrukce zdařila, tak naštěstí řezání zůstává jen jako záložní varianta "nouzovka". Ale uvidíme v dlouhodobém provozu.
Pán na Žlutém hradě

Francoa

Opravdu mě už dlouho rozčiluje, že většinou vůbec nevim, o jakejch kostkách tu všude na fóru mluvíte  ::) Pořád se nemúžu v těch pravejch Lego názvech nějak zorientovat, nemáte někdo nějakou radu? Odkaz kde se to naučim, nějakej seznam nebo tak něco?

blindmelon

Citace od: Francoa kdy 25.01.2014, 03:01:09
Opravdu mě už dlouho rozčiluje, že většinou vůbec nevim, o jakejch kostkách tu všude na fóru mluvíte  ::) Pořád se nemúžu v těch pravejch Lego názvech nějak zorientovat, nemáte někdo nějakou radu? Odkaz kde se to naučim, nějakej seznam nebo tak něco?

http://www.brickset.com/parts/browse/
www.bricklink.com

a procházet. Ideálně pak, naučit se anglicky, mnoho názvů ti pak bude dávat smysl zcela automaticky.
Hezký den, Blindmelon

MiHo

No ono je to docela těžké, neboť například díl o kterém je tu řeč označuje Brickset jako half beam, ale Briclink ho nazývá Liftarm Thin. A v Lugnetu je to jen Liftarm, na Peeronu zas Beam 0.5

Francoa

Citace od: miho kdy 25.01.2014, 09:15:53
No ono je to docela těžké, neboť například díl o kterém je tu řeč označuje Brickset jako half beam, ale Briclink ho nazývá Liftarm Thin. A v Lugnetu je to jen Liftarm, na Peeronu zas Beam 0.5

Jojojo, taky si někdy vymejšlim slova  ;D ... Né, děkuju za rady :) snad se v tom jednou trochu zorientuju...

peter

Citace od: Francoa kdy 25.01.2014, 03:01:09Opravdu mě už dlouho rozčiluje, že většinou vůbec nevim, o jakejch kostkách tu všude na fóru mluvíte

To chce čas. Každopádně pro některé díly jsme si vytvořili vlastní slovníček, aby při diskuzích bylo hned jasné, o kterém dílu je řeč a nemuseli používat krkolomné výrazy ;)

Slovníček Technic dílů
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

otaznik

Citace od: peter kdy 25.01.2014, 13:24:54
To chce čas. Každopádně pro některé díly jsme si vytvořili vlastní slovníček, aby při diskuzích bylo hned jasné, o kterém dílu je řeč a nemuseli používat krkolomné výrazy ;)

Slovníček Technic dílů
Já se přiznám, že toto vůbec nepoužívám, preferuji výrazy z BL nebo Peeronu.

tomaslambo

taky ten slovník nepoužívám, ostatně jsem si ho všiml teprve nedávno, raději používám označení z BL a k tomu vesměs přidávám i odkaz. Je to sice pracnější, ale každý hned ví o čem mluvím.