75033 Star Destroyer (Microfighters)

Založil Darth, 04.01.2014, 12:34:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

Název: 75033 Star Destroyer
Rok vydání: 2014
Cena: 249 Kč (na e-shopech kolem 200 Kč)

Osobně jsem se zařekl, že z těchto zkažených modelů, kde se fig posadí do poddimenzovaného modelu, mi nesmí ani jeden přes práh. Nakonec jsem ale neoodolal kvůli pilotovi v černé imperiální uniformě a jeden model koupil (můj první a doufám, že poslední z řady microfighters).

Krabice
Krabice je dvoutřetinová proti battlepacku, i když obsah je téměř totožný (velký sáček a malý sáček, návod).

Minifig
Imperiální pilot (nemá insignie, takže to nebude důstojník) má jednostranný potisk hlavy (s mikrofonem), oboustranný potisk torza a potisk nohou, i když potisk není tak výrazný (švy, pokrčení látky, apod.). Podobný pilot se vyskytoval snad jen v Imperial shuttle, důstojníci, včetně Tarkina, měli uniformu šedivou.

Model
Model nevypadá špatně, je to téměř přesná mikro-kopie star destroyeru, kdyby nebylo prostoru 2x2 před můstkem, kam se má posadit pilot. Pokusil jsem se tento otvor částečně překrýt dílkem před pilotem, ale tak úplně se mi to nepodařilo. Model následně rozeberu na dílky, na to je dobrý, je zde poměrně hodně šedivých dílků, které se dají snadno využít jinde. Zaujal mě především dílek 3x3 plate v šedivé barvě - s tím jsem se ještě nikdy nesetkal. Flick fire missiles jsem ani nekompletoval a na model nedával, s nimi bych ještě o dva body hodnocení snížil.

Hodnocení (5/10)
Pro
Minifig
Využitelné šedé dílky

Proti
Model s dírou pro minifiga
Cena
Microfighters nahradily pěkné planet sety - to jim neodpustím

Futurion

Minifig je určitě pilot. Ale i imperiální důstojníci mají černé uniformy pokud to jsou důstojníci stormtroopers.