75034 Death Star Troopers

Založil Darth, 04.01.2014, 10:55:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

Název: Death Star Troopers
Rok vydání: 2014
Cena: 379 Kč (Pompo, e-shopy kolem 312-320 Kč)

Vydání
Lego shop set prodával už po vánocích, naše e-shopy stále naskladňují, Pompo mělo závoz už ve čtvrtek a i místní prodejna měla 3 kousky od každého battlepacku. Proto jsem zvolil dražší, ale rychlejší variantu (z e-shopu bych moc neušetřil, protože bych musel platit poštovné. Lego shop navíc nemá jeden ze setů - 75035 a druhý 75036 rychle vyprodali a naskladní jej až v polovině ledna).

Krabice
Krabice svými rozměry odpovídá dřívějším battlepackům, překvapilo mě, že právě tento set měl nejpomačkanější krabici ze všech battlepacků (všechny 3 kousky, co mělo Pompo skladem). Asi byl vespod větší krabice. Vybral jsem ten nejméně pomuchlaný.

Obsah krabice
Z krabice vypadnou po otevření (klasické vylomení záslepky na boku) dva sáčky, větší s dílky a částmi minifigů, menší s drobnými dílky. Minifigové jsou mezi ostatními dílky, naštěstí nebyl žádný potisk poškrábaný. Ve velkém sáčku je i papírová krabička s plášti pro Royal Guardy.

Minifigové
Royal guard - má potisk pouze torza z přední strany, hlava je černé barvy, helma má výřez, kterým je vidět právě ta černá hlava. Za zmínku stojí odlišná barva rukou (ve filmu měli tmavější, fialovou spodní róbu včetně rukávů, přes ni červenou róbu). Zbraň má být pravděpodobně force pike, který nahradil dříve používaný černý oštěp.
DS Gunner - guner má potisk nohou a oboustranný potisk torza. Hlava je s jednostranným potiskem. Ovšem nejvíce zaujme nová helma, která je velmi přesná podle filmové podoby. Gunner má novou zbraň, vystřelující transparentní 1x1 round dílky, kterých je v setu hodně - asi se počítá s rychlou ztrátou vystřelených. Střelba funguje na principu spouště, drobný šedý dílek zamáčknutím vytlačí malý round dílek. Takže žádné pružinky, ani komplikovaný mechanismus. Drobný šedý dílek je v setu přidán v jednom kuse jako náhradní.

Turbolaser
Turbolaser je přidán do setu, aby navýšil jeho hodnotu a aby nešlo jen o čtyři minifigy. Musím říct, že na battlepack je poměrně velký a snad i podobný své předloze. Ani zde jsme se nevyhnuli otravným flick fire missile, naštěstí nejsou tak otravné jako minikatapulty, které hyzdí castle a LOTR sety a není třeba je používat (vypadá jako součást turbolaseru).

Hodnocení 10/10
Pro:
Cenově dostupný set
2 minifigové Royal Guarda - zatím bylo možné tyto získat jen u Imperial Shuttle a ISD, tedy velkých setů
Perfektní army builder, na přílet císaře je tuším třeba 6-8 Royal Guardů, tzn. i koupě více battlepacků se neztratí. Gunnerů bylo na DS také více než dva

Proti:
Zatím dostupnost, ale to se zlepší

Darth

Teď jsem si všimnul, že jsem royal guardům dal pláště opačně, každá strana má jinou barvu, světlejší a tmavší červenou, ta tmavší by měla být vnitřní plášť.

Futurion

U Royal Guard si nepěkně ulehčili práci, když jim dali černou hlavu a helmu s výřezem. Černé má být hledí jako součást helmy a pod tím klasická hlava. Alespoň, že obsluha zbraní vypadá fakt dobře.

Mr. Cube

Nevyznám se v tom, takže se zeptám - dosavadní Royal Guardi měli helmu s černým hledím a samostatnou hlavu?

Darth

Citace od: Mr. Cube kdy 07.01.2014, 10:49:50
Nevyznám se v tom, takže se zeptám - dosavadní Royal Guardi měli helmu s černým hledím a samostatnou hlavu?

Ne, nechali to, jak to zatím bylo vždy - černá hlava a prázdné místo v helmě pro vizor, který nahradila právě ta černá barva hlavy.

Mr. Cube

Ok, díky. Ta císařská garda se mi vždycky líbila. Jsou takoví tajemní a budí respekt.