Udělal jsem rešerši na téma Jak získat míčky na GBC a jaké. Výsledky nejsou povzbuzující, a tak o to dřív se snažím dát vám vědět, abychom se mohli dohodnout na dalším postupu.
Zásoby míčků v celém světě vytrvale klesají a podle toho vypadají jak ceny, tak
hlavně nabízené množství. Sice letošní LEGO Friends set 41005 obsahuje jeden oranžový míček (bez vzoru), ale na Bricklinku se to nijak neprojevilo. Nejlevnější oranžová možnost z celého Bricklinku zůstává
Brickmania s cenou 9 Kč za míček při odběru nad 300 kusů.
Ještě mnohem horší situace je s fotbalovými míčky. Tam jednoduše není
ani jeden obchod nabízející dostatečné množství. 230 po 11 Kč/kus jich má jeden obchod dodávající pouze do Ruska (máte tam někdo známé?) a další jsou 215 po 19 Kč a 214 po 29 Kč za kus.
Všechny ostatní barvy nebo vzory jsou tak vzácné, že jich nikdo nemá na skladě víc než 5, i kdybychom byli ochotni akceptovat jakoukoli cenu.
Jediná dobrá zpráva je, že TLC má tedy ještě stále formu na míčky, když jsou v letošní stavebnici. Otázka tedy je, jestli (a za jakou cenu) by nám je prodali v rámci Lugbulku a jestli i jiné než oranžové.
A samozřejmě do kdy. Osobně tomu moc nevěřím, ale prosím, vyjádřete se někdo zkušenější. Je i snaha o
CUUSOO projekt, ale ta se nás netýká z časových důvodů.
Bionicle ball jsou špatně použitelné, podle našich testů. Mají špatný průměr nesedící na rozměry lego kostek, takže riziko jejich záseku i na rovných kolejích je obrovské. Ostatně mi to potvrdila rešerše v diskusních fórech GBC part po světě. Jsou jich jen dva druhy: ty s velikými zásobami z minula a ty s non-lego řešením. Nic jiného. Dokonce si už mezi sebou vyměňují tipy. Zatím nejoblíbenější se zdá
tato nabídka na ebay. Ještě jsem nekoukal do pražských krámů s korálky osobně, na internetu jsem našel
tuto nabídku ve třech barvách: stejný průměr i hmotnost jako legový míček, cena cca 2.14 Kč/kus, jediný rozdíl je dírka.
Takže: co na to říkáte a co s tím?