Dotaz

Založil standa26, 13.11.2013, 16:01:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

standa26

Dobrý den, rád bych vás požádal o názor, přípradně o radu. Byla u mě pořízena objednávka na lego figurky. Balík jsem odeslal a pojistil na částku, kterou si kupující přál. Balík však dorazil kupujícímu poškozen a ten jej převzal od přepravní společnosti v zahraničí. Zasláno skrze Českou poštu. Jelikož balík převzal, není možné, balík reklamovat, tedy získat pojistnou částku, kterou bych vyplatil kupujícímu. Tedy byla to jeho chyba, že balík převzal, to je můj názor, ale on chce peníze za zničené díly po mě. Jak by jste se k tomu postavili. Je potřeba brát v úvahu, že to byl člověk, co uděll velkou objednávku za 20 000 kč a zničená část je asi v hodnotě 1000 kč. Dále mě může negativně osočit, že jsem podvodník, tedy v očích ostatních bych mohl klesnout, ale zároveň se vystavuji i možnosti, že to může někdo zkusit takto na mě fingovat, když jim dojde, že to teď prošlo. Děkuji za názory.  :)

standa26

Najde se tedy nekdo, kdo poradi???

kulich007

Podle mě se jedná o jeho chybu. Balíček si měl pečlivě zkontrolovat, před převzetím, aby se dalo případně reklamovat. Pokud to neudělal, nemá nárok na reklamaci. A už vůbec ne u tebe. Od tebe by Česká pošta poškozený balíček nepřevzala, tudíž jednoznačně jeho chyba. Pokud neupozornil na poškození při převzetí a balíček převzal, již těžko může dokázata, že se tak nestalo až jeho přičiněním. Pokusil bych se mu to slušně vysvětlit. Jsou dvě možnosti, buď to pochopí, či nikoliv. Pokud mu to budeš chtít kompenzovat, budeš na tom škodný. Může ti dát negativní hodnocení, ale tomu těžko zabráníš.

pryb

Podle toho, jak to popisuješ, je to jednoznačně jeho problém. Otázka pak je, co považuješ za větší ztrátu - jesli mu dát nějakou náhradu, nebo negativní hodnocení a žádný další nákup. S tím ti ale obávám se nikdo neporadí, to si musíš rozhodnout sám.
Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

Cavelon

Poslal aspoň foto ako to "poničenie" vyzerá?

standa26

Fotografii zatim nezaslal, rika, ze ji zasle behem dvou dnu, kdy bude mit v praci volno.