Chromovaný Technic

Založil Plutoone, 11.11.2013, 12:24:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Plutoone

Nemáte někdo náhodou zkušenost s chromováním dílků barvou ve spreji? Barva sama o sobě svět nestojí, ale než se do toho pustím, chtěl jsem vědět, jestli už to tady někdo nezkoušel. Hlavně mám obavy s následnou kompatibilitou.  

HD

no, chromovým sprejem jsem zatím nelakoval, moc chromově nevypadá, ale s barvou černou zkušenosti mám v oblasti kol. (Lakoval jsem (možná) ve třech vrstvách, a následně, když vše zaschlo, a já jsem se snažil kolo napasovat na hřídel, setkal jsem se s patřičným odporem. Ale ta matně černá kola se stříbrnými detaily, vytvořená z nudných (ale hlavně levnějších) kol šedých, za těch pár newtonů navíc při zatlačování hřídele do kol, opravdu stála ;)
Ale, stříbrný sprej moc chromově nevypadá (na větší ploše), a rozhodně bych místo toho, v případě potřeby chromu) raději uvažoval o nákupu profesionálně pochromovaných dílů (Např. přes BL).  ;)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

tomaslambo

Co já jsem zatím viděl, tak nic co bylo stříkáno "chromem" ve spreji, nikdy nevypadalo a ani zdaleka nepřipomínalo chrom. Vždycky to působilo spíše jako hliník s jemnou strukturou, takže rozhodně žádné zrcadlově lesklý plochy nečekej. Taky jsem narazil na profesionálně pochromované dílky, ale ty vždycky stáli slušný ranec. Doporučil bych ti se první zeptat nějakých firem, které se zabývají chromováním plastů, na kolik by to vyšlo a zkusit udělat nějaké vzorky a vyzkoušet kompatibilitu (profesionálním chromováním by měli být schopní docílit mnohem tenčí vrstvy než sprejem), a pokud by to dopadlo na výbornou, tak tam poslal zbytek. Třeba by se k tobě někdo s kostek připojil

Plutoone

Děkuji za vaše reakce. O velké plochy nejde, ale na druhou stranu bych byl rád, aby to vypadalo k světu ;)

Plutoone

No volal jsem do jedné firmy, co chromuje nástřikem a říkaly, že takhle malé součástky se nevyplatí chromovat, jelikož jde 99% barvy bokem. A dle jeho slov žádná lázeň, do které by se plast ponořil a pochromoval doposud neexistuje. Možná obětuju penízky a zkusím koupit ten sprej.  ::)

peter

Pokud už chceš obětovat penízky, tak je obětuj do BL a Chrome Bricks pokud tam tebou požadovaný díl v chromu již mají. Myslím, že nic lepšího se nikde nenajde. Sprej bude vypadat jak už řekli ostatní hrozně.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Plutoone

Asi je to nejsnadnější řešení. Nějaký obchod v Německu nabízí 33500 chromovaných dílků. 100% si je chromuje sám. Jen ty ceny jsou strašné. Abych poleštil jeden Truck, vyšlo by to na 1000kč. (maska a komíny)

Systematik

Přijde mi, že ChromeBricks je nejideálnější cesta, nástřik ani nátěr ti to nedají tak hladký ani kdyby jánevímco.

A nebo pak ještě pakt s rohatým, ten ti zařídí cokoliv, jen ta cena je trošičku... jiná. ;D

Plutoone

Citace od: Systematik kdy 12.11.2013, 12:19:33

A nebo pak ještě pakt s rohatým, ten ti zařídí cokoliv, jen ta cena je trošičku... jiná. ;D
A kde to mám podepsat?  ;D

holub

S tím otvorem pro axle je to problém,tady asi nejlepší strčit technic axle a použít obyč chrom ve spreji.Čím koli jiným tu osu možná ani nevyndáte - stříká se to v několika vrstvách,vůbec jaká koli prfi metoda muže být pro tu kostu drastická ne-li devastační  ;)
Lego to určitě taky nějak barví ale nebude to zrovna jednoduché/levné třeba na technic kde by mohl nebo měl být chrom tak je většinou šedá nebo stříbrná.

Na youtube se dá najít prezentace a i odkaz české firmy co se tím zabývá,dobře člověk pochopí o co jde - několik vrstev,jinak bych skusil specializovanou prodejnu na autolaky.

Já bych to bral sprejem(třeba Montana má vcelku dobrý) nic lepšího v poměru výsledek/náklady asi nebude,pro lego nejjistější a vcelku i citlivá metoda,ale zrcadlo efekt to prostě neudělá.

razgy

Plutoone

holub

Musím se podělit o luxusní model co jsem dnes náhodně objevil  ;) berte to jako ilustrační obrázek k tématu 

http://www.wired.com/geekdad/2012/11/lego-cuusoo-douglas-plane/

blindmelon

Tak základem je ten dílek vyleštit a mít super hladký povrch. Myslím, že modelářské spreje v tomhle budou daleko lepší, než takové ty pixly co maj v hobby marketech. Lego dílky z poslední doby bohužel zrovna ideální nejsou. Např. propadliny v beamech, ty budou v chromovém provedení ještě více vidět a jediný způsob by bylo je vytmelit a vybrousit, jenže to taky není zrovna vhodná metoda, když se s dílky bude opakovaně manipulovat.
Nevím, kolik a čeho potřebuješ, ale nakonec se poměr cena výkon může ukázat u toho Chromebricku jako snesitelný. Resp. záleží, s jakým výsledkem se spokojíš. Mně třeba u čistě technic modelů chrom nechybí.
Hezký den, Blindmelon

Woyta

Zaklad je hladkej povrch striknutej lesklou cernou. Az pak na to prijde chrom.
Nekde na YT byl test spreju. A vysledek celkem usel.

Jinak modelarske barvy.
Spaz Stix
Alclad
...
http://youtu.be/lm9fqk2CfzY

Vim, ze se dela nejakej prasek kterej se na plastu rozlesti a vysledek vypadal luxusne. Na nazev si ale nemuzu vzpomenout.

//Nalezeno http://www.ipmsireland.com/forum/yaf_postsm7630_Powder-chromesteel-platingpaint.aspx
"Blbí maj čas si pamatovat. Chytří musí vymýšlet." Jan Werich

Hacislav

Citace od: Plutoone kdy 12.11.2013, 11:34:46
Asi je to nejsnadnější řešení. Nějaký obchod v Německu nabízí 33500 chromovaných dílků. 100% si je chromuje sám. Jen ty ceny jsou strašné. Abych poleštil jeden Truck, vyšlo by to na 1000kč. (maska a komíny)

Chrome block z Polska má mnohem větší výběr druhů dílků a ceny co jsem namátkou koukal má také lepší než Chromebrick.

http://www.bricklink.com/store.asp?p=Aurimax&itemID=29615432
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest