Návrh castle projektu pro Lipno 2014

Založil danyboy, 28.08.2013, 13:43:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

danyboy

Projednáno.
Aby v tom nebyl takový guláš, bitva alá LP 2013 se ruší.
1) Pokud vím, prostor k bitce by byl maximálně metr x metr??
2) Obléhání je již domluveno. Míchat k obléhání bitvu není zrovna nejvhodnější.

Jestli byste někdo rád do obléhání protlačil např. štíry nebo cokoliv s nim spjato. Prosím, ozvěte se darkdragovi.
Dále uvítáme jakékoliv MOC katapulty, žebříky, menší beranidla. Prostě cokoliv co by se hodilo k obléhání.

DarkDrago

Takže pro jistotu, že by se sešlo dost vojáků, tak bude pořadník.
Přednost mají ti, co na Lipně nebudou vystavovat nic jiného. (seznam pořadí se bude dopisovat na první stránku..)

Pořadí na obléhací techniku nebude ;D bude vybírána hlasováním a podle vzhledu  ;)
Dračí páni s mocí ohně...

VocucBat

Dnes jsem se rozhodl změnit velikost kostela a přestavět ho... Měl bych však zastavět půvpdně nahlášenou plochu.

danyboy

Z prvního příspěvku ve vláknu byl vytvořen jakýsi seznam účastníku + aktuální informace.
Proto doporučuji občas kouknout na první stanu.

danyboy

Citace od: vocucbat kdy 11.04.2014, 21:39:58
Dnes jsem se rozhodl změnit velikost kostela a přestavět ho... Měl bych však zastavět půvpdně nahlášenou plochu.

Jak moc si tu plochu představuješ zvětšit?  ;)

VocucBat

nezvětšuji, jen zmenšuji, rodiče se na mě vykašlali...

Thrawn

Ok, já vystavuji, tak svoji družinu nechám v záloze. Budete-li chtít, bude k dispozici.

Co se týče katapultů, mám jen ty z ofiko setů. Ale opět, v případě zájmu jsou k dispozici. ;)
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

VocucBat

Tak mám obvodové zdi a střechu nad presbytářem...  ;D Půjde-li to budu mít po velikonocích hotovo...

VocucBat

Pár fotek... Došly díly pokračovat se bude až navštívím bricklink...

Hacislav

Citace od: danyboy2127 kdy 28.08.2013, 14:14:28
Hlavně tam necpi figy s různýma chima hlavama.
Bude reál středověk.

Je tato věta stále platná? A je základním axiómem dioramatu?

Citace od: darkdrago kdy 07.04.2014, 22:09:23
Za sebe hlásím:
cca 60 škorpionů (zatím postrádám zbraně)
a 15 dračích jednotek (ti zelení)

Na té neostré fotce nikoho zeleného nevidím. Dokonce tam, ani nejde poznat, kdo je nebo není štír.
Jen tam vidím 4 čaroděje, ty se úplně moc neslučují s tím: "Bude reál středověk."

Citace od: darkdrago kdy 11.04.2014, 21:19:06
Pořadí na obléhací techniku nebude ;D bude vybírána hlasováním a podle vzhledu  ;)

Když to má být především obléhání/dobívání, tak kurňa zamakejte na dobývací technice protože ta bude alfou a omegou akce.
Minifigy  na to naplácáte nějak vždycky.
Ale, aby se dala stavět fukční technika, tak tady pro to chybí klíčové informace od stavitelů opevnění a architektu celého dioramatu.

* Kolik a kde přesně je místa pro dobývací techniku? Katapulty a onagery (=těžké a velké kusy s dlouhým dostřelem),  střelba po balistické křivce
* Kolik je místa pro lehčí kusy s kratším dostřelem, šípomety, balisty (=lehčí kusy, které střílí po "přímce")
* Kde je a kde naopak není přístup k hradbám, branám a věžím?
* Je někde možné uplatnit dobývací věže a beranidla?

https://www.youtube.com/watch?list=PL1Lxff1Ie8L0PbdM_y_1CUEs_C0U6Si5M&v=q8OR23o4oYA&feature=player_detailpage#t=79

* Kde a kudy vedou přístupové cesty k hradu / hradům. Část techniky se může teprve přisouvat + vozy se střelivem a jinýma zásobám.
* Jak vysoké jsou hradby? Je nebo není před nima příkop? Je to jen suchý příkop, nebo vodní příkop? Kolik stadů musí být dlouhý můj žebřík, aby dosáhl až na hranu hradeb?
* Jak vysoko musí být plošina obléhací věže, aby zní mohli přeběhnout po lávce dobyvatele na hradby?

* Jaké setové obléhací stroje jsou pro vás přijatelné (případně které bude možné použít) a jaké ne?

Jde o to, aby to pak nevypadalo takto:

Když je dobrá příprava dá se obléhát / dobývat téměř cokoli.
https://www.youtube.com/watch?v=lT9Y-YeDtG4&feature=player_detailpage#t=256

To že podkopy atd. si ke svému hradu musí postavit každý stavitel sám jste si tady snad dostatečně vyjasnili. Ideálně pokud by některé už byli více/méně použité a hradba v daném místě částečně poškozená.

Nyní je potřeba, aby stavitelé dodali i další potřebné klíčové informace ideálně i s fotkama pro lepší představu.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

danyboy

Ahoj, zitra buu doma.
Vse odfotim a o vsem budu informovat.

Ano, bude real stredovek. Jestlize se na fotkach objevuje carodej, neznamena, ze se objevi na Lipne.

Izmael10

Prečo do toho pletieš LotR?   ???

Citace od: Hacislav kdy 18.04.2014, 14:36:42
Když to má být především obléhání/dobívání, tak kurňa zamakejte na dobývací technice protože ta bude alfou a omegou akce.

Nikto neprejavil záujem stavať tieto veci.  ;)

DarkDrago

Citace od: darkdrago kdy 07.04.2014, 22:09:23
Za sebe hlásím:
cca 60 škorpionů (zatím postrádám zbraně)
a 15 dračích jednotek (ti zelení)

Na té neostré fotce nikoho zeleného nevidím. Dokonce tam, ani nejde poznat, kdo je nebo není štír.

Ani já na té fotce nevidím nic ze svých jednotek ;D Bude to tím, že to jsou jednotky toho kámoše co zmiňuju hned nad fotkou...
A proč jsem psal "ti zeleni"? Protože se nově objevili minimálně ještě jedni vojáci s drakem.

Jen tam vidím 4 čaroděje, ty se úplně moc neslučují s tím: "Bude reál středověk."

Abych reagoval. Já plánuju upichnout i dva čaroděje, ale ne jako čaroděje, ale jako poradce vojevůdců, protičemž nemůže mít nikdo nic  ;D

danyboy

Imho co to vubec pisu.
Darkdrago ma oblehat izmaela. Ne mne. Mne obleha sakoras. Cili vysku hradeb, prikopy atd. by mel napsat izmael.
Mohu maximalne prilozit fotku hradby od izmaela...

Hacislav

Citace od: Izmael10 kdy 18.04.2014, 14:58:00
Prečo do toho pletieš LotR?   ???

Nikto neprejavil záujem stavať tieto veci.  ;)

Izmaeli prečti si prosím nejdřív pořádně co jsem napsal, ideálně i s tím co je uvedeno v tomto vlákně.

Třeba:
Citace od: Izmael10 kdy 07.03.2014, 22:30:18
  Boli by dobré aj obliehacie stroje (rebríky, veže, katapulty, baranidlá atď...), ale ak nebudú tak niečo skúsim postaviť ja...

Lotr používám jako ukázky, protože je profláklej a všichni ty scény znáte, nicméně ty obléhací věže, katapulty a i žebříky co tam používají jsou plně funkční a použitelné!
Ale trváš li na tom tak:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Obl%C3%A9hac%C3%AD_v%C3%A1lky_st%C5%99edov%C4%9Bku

Nicméně jádrem pudla mého předchozího příspěvku je, že bez odpovědí na mé otázky dost dobře nejde postavit ani slušný žebřík.

Takže jak jsou vysoké tvé hradby? A jak je to u Danyho?

* Protože bez dobývací techniky, se hrad dá maksimálně vyhladovět a počkat než se obránci vzdají. (čili nuda, kdy obránci jsou v hradu a dobyvatelé kempí před hradem.
* Nějakou lstí nebo zradou otevřít bránu = defakto bitva na hradě a přilehlém okolí.
* Proti útok obránců proti obléhatelům = bitva a na tu jste řekli, že tam není místo.

Izmael10

Odpoviem protiotázkou chceš niečo postaviť z toho, čo si písal?

Hacislav

Citace od: Izmael10 kdy 18.04.2014, 16:07:22
Odpoviem protiotázkou chceš niečo postaviť z toho, čo si písal?

Ne, s takovým přístupem nemám chuť nic stavět.

danyboy

Tak se to trochu vyostřilo.
Izmael Uklidni se. Není to jedno jestli je to obrázek z lotra? Jak psal hacislav, na fotce jsou teoreticky "reálné stroje"

Ještě jedno. Rozmohla se nám mi o kostek hádka.
Tak ještě jednou! Obléhat budou pouze: wolfpack, škorpioni, draci!
Žádné přidávání nových erbů pokud se neshodneme!

Sakoras psal, že pro obléhání mé části hradu zařídí obléhací stroje.
Darkdrago jestli chceš obléhat, tak si také něco zařiď!

peki

Prosím nahlásit požadavky na ubytování info ZDE
Žádám náčelníka společného projektu aby si ohlídal svoje stavitele (a sám šel příkladem ;) ).

danyboy

Prosím o vyjádření všech účastníku jak na tom jste.. >:D

danyboy

Citace od: Izmael10 kdy 22.04.2014, 16:18:37
Citace od: danyboy2127 kdy 22.04.2014, 16:15:13
Prosím o vyjádření všech účastníku jak na tom jste.. >:D

Na p....  ;D

Nechtěl by jsi to trochu rozvinout?

germik

Za mne platí to co jsem psal Dannymu - MOC bych měl stihnout dostavět, jediný problém je doprava... OPravdu nemá někdo jedoucí z východu místo pro mne (jsem hubenej, vlezu se ;D) a můj MOC? (to by nemělo být nic extra velkého, je modulární...)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

DarkDrago

Citace od: Izmael10 kdy 22.04.2014, 19:31:28
dopravu mám zabezpečenú.  ;)

Dopravu snad ano, ale máš taky ubytování??  >:D

VocucBat

Já ubytování přestal řešit, postavím to tak aby to mohlo jezdit poštou... Dany pošlu to asi tobe, teda až to dodělám a to bude do začátku výstavy snad

DarkDrago

Nebo to můžeš hodit brňákům a oni se o to postarají  ;)

peki

Finální rozmístěni MOC na kurtu

Izmael10

peki

VocucBat

Myslím  že příští víkend to dostavím, proto vyvstává otázka dopravy, jako každoročně mi i letos rodiče dali košem, pošta se mi moc nechce, ale asi nenajdu nikoho kdo by mi to vzal s sebou.

DarkDrago

Hele nechtěl bys na to setkání do Zlína? Tam bych ti převzal tvoji stavbičku a pak ji i dovezl na Lipno...

Píšu to sem, aby každý viděl, že ti byla dána možnost a taky, že máš napsané bydliště ve zlínském kraji ;)