Mobile Crane MK 2 L full PF

Založil kladovec, 26.07.2013, 12:04:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

kladovec

Ahoj.
Představuji Vám svůj výtvor. Originál jeřáb jsem plně motorizoval. Vměstnal jsem tam 3 XL motory, 1 L motor a 5 M motorů. Celkovou délku podvozku jsem prodloužil o 13 studů, aby se mi dovnitř vešly 2 XL motory pro pojezd 1 M motor pro zatáčení. Přidal jsem i šestou nápravu, poloměr zatáčení zůstal shodný s první. V podvozku se nachází ještě dva M motory pro podpěry. Do nadstavby jsem zabudoval 1 XL motor pro zvedání ramene (převod 8z na 24z), 1 L motor pro vysunování ramene (převody stejné jako originál), 1 M motor pro otoč nadstavby (2X 8z na 24z a 2X 12z na 20z), 1 M motor pro naviják (převod worm na 8z, 20z na 12z). Kvůli prodlouženému podvozku se muselo zvětšit i rameno, to se prodloužilo o 12 studů a celková výška vysunutého ramene se zvětšila z 75 cm na 98 cm. Délka je pak 71 cm a váha 3,7 kg. Podvozek a nadstavba mají svůj vlastní battery box, takže nadstavba se může nezávisle na podvozku otáčet 360 stupňů. Jednu nevýhodu jsem ale našel, protože je poháněná pouze jedna náprava, tak trakce na jiném než pevném podkladu není možná. Při zatáčení na plný rejd dochází k silnému namáhání převodů a jejímu přeskakování (a to jsem se snažil to co nejvíce zpevnit).

Fotky: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=531902

Video: http://www.youtube.com/watch?v=HnCw_K7JUbs

jdodo

tak tomu hovorim parada... mozes to kludne predat legu. keby vyzeral takto ten mosdel z vyroby tak nema konkurenciu.. len by asi bol tak drahy, ze by sa tazsie predaval.. ved tolko motorov nieco stoji... ;D

otaznik

Citace od: jdodo kdy 26.07.2013, 12:33:47
keby vyzeral takto ten mosdel z vyroby tak nema konkurenciu..
To asi těžko, když tam přeskakují převody.

jdodo

ja teda neviem, ale u par  modeloch to robi a to su priamo z vyroby

otaznik

Citace od: jdodo kdy 26.07.2013, 13:58:01
ja teda neviem, ale u par  modeloch to robi a to su priamo z vyroby
Kde?

A doplň si profil.

DarkDrago

Opět někdo kdo dokázal, že z drahého modelu se dá udělat ještě dražší  ;D
Taky jsem zastáncem toho názoru, že nejlepší technic set je ten, který si sám osadím motory, ale spíše tak aby se co nejvíce podobal nemotorové verzi. Tedy jen vykuchání a vložení motorů.

Jinak to vypadá dobře, ale jak jsi sám napsal, najde se tam pár much, které se určitě dají vychytat, aby byl model dokonalejší.
Dračí páni s mocí ohně...

Dennis4

Ahoj,

povedlo se ti model předělat moc pěkně. Musí to být už pěkně velký stroj a je fakt mazec kolik PF prvků model obsahuje. Myslím si, že na hraní je s ním určitě velká zábava. Co se týká designu, tak prodloužením modelu o další nápravu na mě působí už moc dlouhý.
V každém případě skvělá práce a velká pochvala  :)